«Στον ΠΑΟΚ αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου»

Από paok24.com: Η εγγύηση της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ, ο παίκτης που δεν έχασε λεπτό την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 και μίλησε για τις ιστορικές στιγμές που έζησε με την κατάκτηση του νταμπλ.
Πηγή: paok24.com
«Στον ΠΑΟΚ αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου»

Ο Ισπανός στόπερ σημείωσε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έγραψαν ιστορία, μίλησε για τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τον Ιβάν Σαββίδη, αποκάλυψε ότι στον ΠΑΟΚ αισθάνεται σαν το σπίτι του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα φοβούνται να αντιμετωπίσουν τον Δικέφαλο ξανά σε τελικό...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ότι δεν έχασε ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα: «Προσωπικά είμαι χαρούμενος, δεν είχα κάποιους τραυματισμού ή κίτρινες ώστε να χάσω κάποιο παιχνίδι. Το σημαντικό όμως είναι η ομάδα και χαίρομαι που βοήθησα και εγώ, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την κατάκτηση του νταμπλ: «Ξέρω ότι κάναμε κάτι το ιδιαίτερο, γράψαμε ιστορία και καταλάβαμε και εμείς και όλοι ότι είμαστε οι καλύτεροι την φετινή σεζόν. Με 26 νίκες και μόλις τέσσερις ισοπαλίες κατάλαβε όλη η ομάδα ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα».

Για το πότε κατάλαβε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα: «Είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα σε όλη τη χρονιά, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό καταλάβαμε πόσο δυνατοί είμαστε. Προσωπικά μετά τον Λεβαδειακό κατάλαβα ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, γιατί μετά τα όσα έγιναν την περσινή σεζόν, δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι».

Για την συνεργασία του με τον Βαρέλα: «Δεν είναι μόνο τα 100 ματς με τον Φερνάντο, αλλά με όλη την ομάδα. Είμαστε με πολλούς από τους συμπαίκτες μου για πολλά χρόνια μαζί και ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλο και αυτό είναι το κλειδί για την ομάδα».

Για το αν θα ήθελε να είναι και την περσινή σεζόν με τον Βαρέλα: «Δεν ξέρω πώς έχουν τα πράγματα, θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες και να δούμε τι θα γίνει».

Για την ισορροπία που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ: «Η ισορροπία είναι πολύ σημαντική, δείξαμε χαρακτήρα σε όλη τη σεζόν. Θυμάμαι τον Ιανουάριο που έφυγε ο Πρίγιοβιτς, ότι έλεγαν πώς ο ΠΑΟΚ «τελείωσε», όμως στον δεύτερο γύρο παίξαμε καλύτερα και σκοράραμε περισσότερα γκολ».

Για τον Ολυμπιακό: «Αυτό που ξέρω είναι ότι τερματίσαμε πέντε βαθμούς πάνω από τον Ολυμπιακό, ενώ ξεκινήσαμε με -2. Τους κερδίσαμε και στα δύο ματς, έκανε καλό τελείωμα στη σεζόν, αλλά είδα ομάδες που έπαιξαν πολύ καλά απέναντι σε εμάς και τα έδωσαν όλα, να είναι πιο... χαλαρές απέναντι στον Ολυμπιακό».

Για τον Λουτσέσκου: «Είναι ένα κλειδί για την επιτυχία, δούλευε συνέχεια για την ισορροπία και για να μας κάνει μια οικογένεια, δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες».

Για τις απουσίες σημαντικών παικτών στον τελικό: «Ξέρουμε πόσο σημαντικά ήταν τα προβλήματα. Είναι γνωστό πόσο σημαντικοί είναι για την ομάδα, ωστόσο πριν τον τελικό συζητήσαμε για το ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Στον τελικό παίξαμε με πολλές αλλαγές, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε και κερδίσαμε».

Για τους τρεις κερδισμένους τελικούς με την ΑΕΚ: «Δεν είναι εύκολο να χάνεις τρεις συνεχόμενους τελικούς από την ίδια ομάδα. Οι παίκτες της ΑΕΚ θα φοβούνται να μας αντιμετωπίσουν ξανά σε τελικό».

Για τον στόχο των ομίλων του Champions League: «Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, δεν ξέρω ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε στα προκριματικά, αλλά ο δικός μας στόχος θα είναι να φτάσουμε στους ομίλους του Champions League».

Για τον Σαββίδη: «Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να βρίσκεται σε όλα τα ματς έξω από το γήπεδο και να μην μπορεί να είναι μέσα. Σε κάθε παιχνίδι ερχόταν να μας αγκαλιάσει και να μας δείξει ότι είναι δίπλα μας. Είναι προσιτός με εμάς, καμία φορά είναι... επιθετικός για εμάς, προκειμένου να κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας, αλλά είναι πάντα δίπλα μας για ότι χρειαζόμαστε».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είμαι χαρούμενος στην ομάδα. Είμαι τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, έχουμε κερδίσει πολλά τρόπαια και θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα. Στον ΠΑΟΚ αισθάνομαι σαν το σπίτι μου».

Για την είσοδό του με την νεογέννητη κόρη του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Είχα φέρει στο γήπεδο και την πρώτη μου κόρη και ψάχναμε με την γυναίκα μου να βρούμε ένα ματς που να έχει καλή ατμόσφαιρα και καλό καιρό για να φέρουμε και την δεύτερη μου κόρη. Πρέπει να είναι η πιο νεαρή οπαδός που έχει έρθει στην Τούμπα».

Διαβάστε ακόμη...