Περέιρα: «Το VAR θα συμβάλει στην αξιοπιστία της διαιτησίας»

Από sdna.gr: Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μέλο Περέϊρα, καλωσόρισε το VAR που θα κάνει... ντεμπούτο στην Ελλάδα, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πηγή: sdna.gr
Περέιρα: «Το VAR θα συμβάλει στην αξιοπιστία της διαιτησίας»

Με 16 κάμερες το VAR θα κάνει... ντεμπούτο στην Ελλάδα, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (11/5), στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Ο Μέλο Περέιρα, πρόεδρος της ΚΕΔ, καλωσόρισε, το VAR αλλά και το G.L.T. (goal line technology) το οποίο όπως είπε θα συνεισφέρει «αποφασιστικά στην αξιοπιστία της διαιτησίας και των επαγγελματικών διοργανώσεων και την επιβολή της αλήθειας στο αθλητικό αποτέλεσμα».

Η δήλωση του Πορτογάλου προέδρου της ΚΕΔ.

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καλωσορίζει την έναρξη της χρήσης των συστημάτων V.A.R. και G.L.T. στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, που συνεισφέρουν αποφασιστικά στην αξιοπιστία της διαιτησίας και των επαγγελματικών διοργανώσεων και την επιβολή της αλήθειας στο αθλητικό αποτέλεσμα.

Εργαστήκαμε σκληρά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο υποδομής για την εφαρμογή του συστήματος στους αγώνες υψηλού επιπέδου, εκπληρώνοντας πλήρως τις απαιτήσεις της F.I.F.A. και της I.F.A.B.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της συμβολής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση και του έργου των Ελλήνων διαιτητών κι εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό σχεδιασμό για την βελτίωση της ποιότητας της Ελληνικής διαιτησίας».

Να σημειωθεί ότι παροχοι τεχνολογίας της Ε.Π.Ο. για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος είναι οι εταιρείες inDigital/mediaPro (V.A.R) και Hawk-Eye (G.L.T.), ενώ από πλευράς Ε.Π.Ο. την προετοιμασία, συντονισμό και υλοποίηση του έργου επιμελήθηκαν οι Αλέξανδρος Χολέβας (V.A.R. project manager) και Μιχάλης Κουκουλάκης (V.A.R. referee manager).

Διαβάστε ακόμη...