Επιλογή... πλεονεκτήματος

Από paok24.com: Η τακτική που επέλεξε η Ένωση για την προετοιμασία της ενόψει τελικού.
Πηγή: paok24.com
Επιλογή... πλεονεκτήματος

Μπορεί οι άνθρωποι της ΑΕΚ να προσπάθησαν τις προηγούμενες ημέρες να «περάσουν» το μήνυμα ότι το ΟΑΚΑ δεν είναι η φυσική έδρα της ομάδας, όμως η απόφαση που πήραν την τελευταία εβδομάδα μάλλον το ακριβώς αντίθετο αποδεικνύει.

Παρά την απουσία οπαδών στις εξέδρες, το ΟΑΚΑ θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει και φέτος τον τελικό κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με την Ένωση να έχει για μία ακόμη χρονιά το... πλεονέκτημα της έδρας.

Εάν ο τελικός γινόταν σε ένα ουδέτερο γήπεδο, την προηγούμενη του αγώνα και οι δύο ομάδες θα προπονούνταν σε αυτό, όμως τώρα που γίνεται στο ΟΑΚΑ μόνο ο ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει την τελευταία του... πρόβα πριν από την αναμέτρηση του Σαββάτου.

Η επιλογή που κάνει τη διαφορά και αποδεικνύει το... πλεονέκτημα που έχει η ΑΕΚ είναι η απόφαση που πήραν οι άνθρωποι της σχετικά με την προετοιμασία της ομάδας ενόψει τελικού που πραγματοποιείται όλη την εβδομάδα στα Σπάτα.

Για ποιο λόγο άλλωστε η Ένωση να προπονηθεί λίγες ημέρες ή 24 ώρες πριν από τον τελικό σε ένα γήπεδο που το γνωρίζει καλά;

Η όλη περίπτωση μοιάζει αρκετά με τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια που δίνει ο ΠΑΟΚ και στα οποία ο Δικέφαλος του Βορρά προπονείται στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, ενώ οι γηπεδούχοι προετοιμάζονται στα προπονητικά τους κέντρα.

Σε καμία βέβαια περίπτωση η επιλογή της ΑΕΚ, όσο και η έδρα του τελικού δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον ΠΑΟΚ και την έκβαση του τελικού, αλλά δε γίνεται να μην καταγραφούν τα γεγονότα που αποδεικνύουν πολλά.

Άλλωστε, ο Δικέφαλος του Βορρά τη φετινή σεζόν έχει δείξει πως δεν... καταλαβαίνει από αντίπαλες έδρες εντός συνόρων, δείγμα της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος, ενώ και πέρσι ήταν αυτός που μέσα στο ΟΑΚΑ κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο του κυπελλούχου, φιλοδοξώντας να κάνει το ίδιο και το Σάββατο.

Διαβάστε ακόμη...