Ανδράλας: «Προβάδισμα για το κύπελλο ο ΠΑΟΚ»

Από arenafm.gr: Στον σαββατιάτικο τελικό του κυπέλλου αλλά και στη χρήση του VAR αναφέρθηκε μιλώντας στον ARENA FM 89.4 ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής του Αστέρα Ιτέας, Πάρης Ανδράλας.
Πηγή: arenafm.gr
Ανδράλας: «Προβάδισμα για το κύπελλο ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ότι ο τελικός θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών: «Έχω παίξει χωρίς κόσμο. Και ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Αιγάλεω τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα. Πραγματικά ο βαθμός συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών πέφτει σε ατομικό επίπεδο. Γενικά είναι μια πολύ άσχημη εικόνα που μπορεί να συναντήσει ένας παίκτης».

Για το αν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία: «Οι παίκτες και οι προπονητές των δυο ομάδων, ακόμα και κόσμος να υπάρχει στο γήπεδο, πρέπει να απομονώνουν στο μυαλό τους το παιχνίδι. Άλλο, βέβαια, αν σε ορισμένες στιγμές παίρνει ο κόσμος μέρος στο παιχνίδι, ή σου δίνει ώθηση ή σε γεμίζει με μεγαλύτερη πίεση. Όμως είτε σε γεμάτο γήπεδο , είτε χωρίς κόσμο, να ξέρετε ότι ο ποδοσφαιριστής συγκεντρώνεται απόλυτα, απομονώνει το μυαλό του και κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όταν ένας τελικός κυπέλλου, βέβαια, διεξάγεται χωρίς παλμό και με άδεια καθίσματα, είναι άσχημη εικόνα. Υποβαθμίζουμε μόνοι μας το ποδόσφαιρο και είναι λυπηρό ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ένα τελικό κυπέλλου που να είναι γιορτή. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το πώς δεν θα βρεθούν στις ίδιες περιοχές οι οπαδοί των δυο ομάδων. Πράγματα πολύ μακριά από τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Είχαμε την εικόνα των δυο παιχνιδιών του Τσάμπιονς Λιγκ, είμαστε πολύ πίσω. Και σε αγωνιστικό επίπεδο. Είδαμε πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο. Κοιτάμε τα δικά μας και σε πιάνει ένα πλάκωμα. Εδικά όταν ζεις από αυτό και είναι η δουλειά σου. Όταν αντί να αναβαθμίζεται το ποδόσφαιρο, πάει προς τα κάτω, υπάρχει πρόβλημα».

Για το ότι το παιχνίδι θα γίνει με VAR: «Κάνουμε ένα τεστ. Σε ένα παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου, σε έναν τελικό. Μπαίνουμε στη διαδικασία του VAR, εύχομαι να πάει καλά, να χρειαστεί λίγες φορές, να μην σταματάει το παιχνίδι κάθε λίγο. Στο εξωτερικό έχουν αλλάξει αποφάσεις, με το VAR. Αλλά από εκεί και πέρα βλέπουμε ότι στην Ευρώπη έχουν προσαρμοστεί στη χρήση του VAR. Μακάρι να γίνει αυτό και να μην έχουμε αντίθετα αποτελέσματα, καθώς είναι η πρώτη φορά. Αυτό που βλέπω στο βόλεϊ, είναι πολύ κουραστικό. Είδα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και είναι πολύ κουραστικό, σε κάθε φάση να βλέπουν αν είναι πόντος ή όχι».

Για το ότι επικρατεί δικαιοσύνη με τη χρήση του VAR: «Σίγουρα, είναι κάτι που το χρειαζόμαστε το VAR, είναι απαραίτητο στο ποδόσφαιρο. Θα ήταν καλύτερο να το δούμε πρώτα σε φιλικά παιχνίδια, εκεί ας γίνουν και λάθη και να δούμε πως το χρησιμοποιούμε σωστά. Πιστεύω ότι θα λύσει αρκετά προβλήματα το VAR. Απλά σε παιχνίδι που κρίνεται ένας τίτλος, μακάρι να μη χρειαστεί να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο στο VAER. Είναι σημαντικό ότι θα είναι ξένοι διαιτητές και ότι θα γίνεται χρήση μόνο σε σοβαρά σημεία του αγώνα».

Για τον τρίτο συνεχόμενο τελικό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα. Αγωνιστικά είναι ομάδα με εξαιρετική οργάνωση στο παιχνίδι της και είναι δυο χρόνια με τον ίδιο προπονητή. Ακόμα έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όταν έχεις πάρει πρωτάθλημα αήττητος, αυτό περνάει στο DNA του παίκτη. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι. Έχει κίνητρο και η ΑΕΚ .Θεωρώ ότι και στο ψυχολογικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ έχει ελαφρύ προβάδισμα».

Για την απουσία του Βιεϊρίνια: «Πρόκειται για παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορα. Μπορεί με μια ενέργεια, να δώσει λύσεις. Μεγάλη απώλεια. Είναι και σπουδαία προσωπικότητα. Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά έχει τον πρώτο λόγο. Έχει ξεκάθαρο πλάνο σαν ομάδα, είναι κοντά οι γραμμές του. Έχει παίκτες που μπορούν με μια ατομική ενέργεια να κάνουν τη διαφορά. Θεωρώ ότι αν είναι σε καλή μέρα παίκτες κλειδιά, όπως είναι ο Μάτος, ο Πέλκας και ο Μπίσεσβαρ, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του ΠΑΟΚ».

Για το αν θα προτιμούσε τον Γιαννούλη ή τον Κρέσπο στο αριστερό άκρο της άμυνας: «Για μένα δεν πειράζεις τα δυο στόπερ σου. Είναι εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο. Οι Κρέσμπο και Βαρέλα, ήταν από τα κλειδιά για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πολύ καλοί παίκτες, με σωστές τοποθετήσεις. Δεν κάνουν λάθη. Για μένα δεν πειράζεις αυτό το δίδυμο. Ο Γιαννούλης είναι καλός ποδοσφαιριστής, γρήγορος, να συμμετέχει και επιθετικά. Ακόμα ίσως να μην έχει προσαρμοστεί πλήρως στον ΠΑΟΚ, θεωρώ, όμως ότι είναι μια πολύ καλή λύση και για το μέλλον, μια εξαιρετική περίπτωση».

Για τον περσινό τελικό: «Η ΑΕΚ είχε πάρει το πρωτάθλημα μετά από χρόνια και είχε μείνει εκεί. Ο ΠΑΟΚ είχε το κίνητρο να πάρει τον τίτλο. Τώρα πιστεύω ότι η ΑΕΚ σε θέμα κινήτρου και διάθεσης θα είναι πιο έτοιμη πνευματικά. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι και μακάρι να δούμε και καλό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε ακόμη...