Κούδας: «Μετά από σκέψη αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική, να γίνουν πράξη όσα λέμε»

Απο sdna.gr: Ο Γιώργος Κούδας, τοποθετήθηκε σχετικά με την υποψηφιότητά του με τον Γιώργο Ορφανό και τον συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και μιλάει για το συγκεκριμένο γεγονός.
Πηγή: sdna.gr
Κούδας: «Μετά από σκέψη αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική, να γίνουν πράξη όσα λέμε»

Ο Γιώργος Κούδας είπε το "ναι" στον Γιώργο Ορφανό και κατεβαίνει υποψήφιος με το συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον».

Μιλώντας για το συγκεκριμένο γεγονός στην ιστοσελίδα mononews.gr, έκανε γνωστό τον λόγο που επέλεξε να ριχτεί στον... στίβο της πολιτικής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε διάφορα θέματα αναφορικά με τον Δήμο, αλλά και γενικότερα της Ελλάδα.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Γιώργου Κούδα:

Είστε ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κουβαλάτε τεράστια ιστορία. Γιατί πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Το αποφάσισα μετά από πολλές συζητήσεις με τον Γιώργο Ορφανό, γιατί μας συνδέει μια φιλία πολλών ετών, ο αδελφός του ήταν συμπαίκτης μου, αλλά και μικροί παίζαμε μαζί μπάλα στις γειτονιές που μεγαλώσαμε. Ο αθλητισμός είναι αυτό που μας ένωσε.

Μετά από αυτές τις συζητήσεις είδα ότι οι ιδέες μας, οι απόψεις μας και η λογική μας ταυτίζονται. Και νομίζω ότι μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Όπως θα ξέρετε, όλα αυτά τα χρόνια δέχτηκα πάρα πολλές προτάσεις να ασχοληθώ με την πολιτική, αλλά δεν είχα πει «ναι».

Αυτή την στιγμή θέλησα να μπω στον στίβο της πολιτικής, μετά από χρόνια που έφυγα από τον αθλητικό στίβο. Την πόλη αυτή την γνωρίζω από μικρό παιδί, από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω μερικά πράγματα, και νομίζω ότι μπορώ να έχω κάποιον λόγο για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν.

Αυτό που συζητήσαμε είναι ότι θα πρέπει συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο άνθρωποι που έχουν κοινωνική άποψη και σίγουρα θα μπορέσουμε να δράσουμε όλοι μαζί. Ξέρετε, εγώ έχω μάθει και στην ομαδικότητα. Θα πρέπει ο κάθε σύμβουλος να έχει σίγουρα τη δική του προσωπική άποψη, αλλά στο τέλος θα πρέπει να βρούμε την κοινή λογική, να καταλήγουμε στα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Κοιτάξτε να δείτε, όποιος και να εκλεγεί, πρέπει όλα τα προβλήματα να τα βάλουμε στο τραπέζι, να τα συζητήσουμε, όχι με «θα» και «όταν» και «άμα». Πρέπει να τελειώνουμε με όλα τα θέματα, σιγά-σιγά πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Για τις δημοσκοπήσεις:

Ξέρετε, εγώ δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις. Μπορεί να λένε, αλλά την πραγματική εικόνα θα την δούμε το βράδυ των εκλογών, κατά πόσο ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα δείξει μια ωριμότητα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Και θα πρέπει να διαλέξει να ψηφίσει εκείνους που έχουν ευθύτητα στον λόγο και στις πράξεις. Εκείνους που θα κάνουν πράξη αυτά που λένε.

Για το ποια προβλήματα πρέπει να λυθούν:

Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, από μικρά μέχρι σοβαρότερα. Για παράδειγμα, οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και η καθαριότητα. Λέω γενικότερα ότι πρέπει να αποκτήσουμε μια παιδεία, έναν πολιτισμό και πρέπει να το δώσουμε στους πολίτες να το καταλάβουν. Αν είχαμε παιδεία, δεν θα πετάγαμε τα σκουπίδια, δεν θα κλείναμε τις διαβάσεις για τα ΑμεΑ, χρειάζεται ένας πολιτισμός. Έχω φτάσει σε αυτή την ηλικία και σε όλες τις γειτονιές που γυρίζω, από το κέντρο μέχρι τις γύρω περιοχές, βλέπω τα ίδια πράγματα. Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να έχουμε μια παιδεία, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε αυτά τα βήματα.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών:

Πιστεύω ότι ήταν λάθος. Αν δεν ρωτήσεις τον λαό... Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, εμένα με λένε και «Μεγαλέξανδρο» του ποδοσφαίρου. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Τώρα πια δεν ξέρω τι είμαι... Είναι σαν να χάνω την ταυτότητά μου σήμερα...

Για την καύση των νεκρών:

Κοιτάξτε είναι ένα θέμα πάρα πολύ μεγάλο και θέλει πολλή συζήτηση. Σίγουρα η θέση η δική μας είναι να υπάρξει συζήτηση και να βρεθεί λύση μαζί με την Εκκλησία. Γιατί, δηλαδή, να μην έχει λόγο και η Εκκλησία;

Για την... πορεία της χώρας:

Σίγουρα αυτό θα εξαρτηθεί και από εμάς, τους πολίτες, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο λαός έχει γονατίσει. Εγώ εδώ και αρκετά χρόνια έχω μια βιοτεχνία. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Πότε θα έρθει επιτέλους αυτή η οικονομική ανάκαμψη; Δυστυχώς, παλεύει ο λαός, αλλά... Περνάνε από το σημείο που βρίσκεται η βιοτεχνία μου τόσοι άνθρωποι, ζητώντας μια δουλειά. Πρέπει να δοθεί μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.

Διαβάστε ακόμη...