Αυτός είναι ο Γερμανός!

Από thessports.gr: Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα (δείτε εδώ) η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή του γερμανικού «πακέτου» για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τον 37χρονο Φέλιξ Τσβάϊερ να ορίζεται ως ο «άρχοντας» του μεγάλου παιχνιδιού.
Πηγή: thessports.gr
Αυτός είναι ο Γερμανός!

Πρόκειται φυσικά για επιλογή της κατηγορίας «Elite» της UEFA από το 2017, με εμπειρία στο VAR. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τους πρώτους βοηθούς διαιτητές που επιλέχθηκαν από την FIFA για την χρήση του συστήματος VAR, στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η ενασχόληση του με την διαιτησία ξεκίνησε το 2004, και δυο χρόνια αργότερα κατόρθωσε να «ανέβει» στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα είναι και κτηματομεσίτης.

Ο Τσβάϊερ μάλιστα, είδε το όνομα του να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο, στην απαρχή της διαιτητικής του καριέρας. Το 2005 είχε οριστεί βοηθός του Ρόμπερτ Χόιζερ σε ένα παιχνίδι της Βούπερταλ με την δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης.

Εκεί φέρεται να έλαβε από τον πρώτο διαιτητή το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ για να ευνοεί την Βούπερταλ ως επόπτης γραμμών. Η τιμωρία του από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας ήταν ο εξάμηνος αποκλεισμός.

Στην Μπουντεσλίγκα ο Τσβάϊερ «ανέβηκε» την σεζόν 2009/10 ως πρώτος διαιτητής, αφού νωρίτερα συμμετείχε σε παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας ως βοηθός ενώ δεν άργησε να έρθει και η συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού το 2012/13 σφύριξε για πρώτη φορά σε προκριματικά Champions και Europa League.

Φέτος , έχει σφυρίξει σε 15 αγώνες για την Μπουντεσλίγκα, μοιράζοντας 54 κίτρινες κάρτες, δυο αποβολές, ενώ υπέδειξε και έξι πέναλτι.

O Tσβάιερ έχει διαιτητεύσει και σε παιχνίδια για Champions League και Europa League. Ήταν διαιτητής πριν από μερικές εβδομάδες στο παιχνίδι της Ατλέτικο με τη Γιουβέντους στη Μαδρίτη για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Νωρίτερα τη φετινή σεζόν είχε σφυρίξει σε παιχνίδια της φάσης των ομίλων: Τότεναμ – Μπαρτσελόνα (2-4), Παρί Σεν Ζερμέν – Νάπολι (2-2) και Ίντερ – Αϊντχόφεν (1-1).

Στο Europa ήταν ο διαιτητής του Σλάβια Πράγας – Τσέλσι (0-1) για τα προημιτελικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...