ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Master Plan για τη “Νέα Τούμπα”!

Απο sfina.gr: Στην τελική ευθεία μπαίνει το μεγαλόπνοο έργο της νέας Τούμπας, μετά την κατάθεση για προέγκριση του φακέλου του ειδικού χωρικού σχεδίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έγινε την Μεγάλη Τετάρτη.
Πηγή: sfina.gr
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Master Plan για τη “Νέα Τούμπα”!

Η χορήγηση της προέγκρισης αναμένεται να δοθεί στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας, που έχει εξαγγείλει δημοσίως, ότι θα κάνει το παν για την εξυπηρέτηση του σχεδίου ανέγερσης της νέας Τούμπας, το οποίο θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή και θα προσφέρει χιλιάδες έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας μόνιμου ή προσωρινού χαρακτήρα.

Ο εκ Θεσσαλονίκης Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, έχει πάρει «ζεστά» το θέμα και λογικά δεν θα υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Μόλις δοθεί η προέγκριση θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου και πιο ουσιαστική με την ανάθεση, όπως λένε οι πληροφορίες της «Live», σε ξένο αρχιτεκτονικό γραφείο της εκπόνησης του «master plan» της νέας Τούμπας.

Το «master plan» θα αποτελεί μία πλήρη αποτύπωση των χαρακτηριστικών και των λειτουργιών του νέου γηπέδου και υπολογίζεται, ότι θα παρουσιασθεί από τον Ιβάν Σαββίδη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε ειδική τελετή με την δέουσα λαμπρότητα.

Σύγχρονο, πολυτελές και λειτουργικό γήπεδο

Ο μεγαλομέτοχος θα επιλέξει ξένο αρχιτεκτονικό γραφείο με εμπειρία στο χτίσιμο μοντέρνων γηπέδων πόλης, όπως το καινούργιο «σπίτι» της Τότεναμ. Θέλει η νέα Τούμπα να είναι ένα σύγχρονο πολυτελές γήπεδο, λειτουργικό, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανοιχτό στην πόλη και κατασκευασμένο σχεδιαστικά και με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Φιλοδοξεί να αποτελεί η νέα Τούμπα ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης, στο πλαίσιο της κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών ακόμα και στον περιβάλλοντα χώρο από ΑΠΕ. Στόχος είναι η κατασκευή του καινούργιου γηπέδου να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Τούμπας και όχι να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Το κόστος κατασκευής αναμένεται να υπερβεί τα 100 εκατ. ευρώ, αλλά, λόγω περιορισμένης έκτασης, η χωρητικότητα της νέας Τούμπας δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 35.000 θέσεις.

Η ολοκλήρωση της διαβούλευσης

Μόλις συνταχθεί το «master plan» και ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τους φορείς της πόλης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (αναμένεται πεζοδρόμηση ενός κομματιού στις οδούς Κλεάνθους και Μικράς Ασίας) και για τις χρήσεις στον περιβάλλοντα χώρο του νέου γηπέδου, θα κατατεθεί το τελικό σχέδιο για την οριστική έγκρισή του με την μορφή Προεδρικού Διατάγματος.

Εάν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, η οριστική έγκριση θα δοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο ή Φεβρουάριο.

Τότε αναμένεται, ότι θα έχουν εκδοθεί και οι άδειες κατεδάφισης και ανέγερσης της νέας Τούμπας από τις αρμόδιες αρχές. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, την ερχόμενη Άνοιξη θα αρχίσει η σταδιακή εκκένωση του γηπέδου, με την προοπτική να γκρεμιστεί μόλις τελειώσει η νέα σεζόν, τον ερχόμενο Μάιο.

Διαβάστε ακόμη...