Με το καλύτερο αήττητο ρεκόρ όλων των εποχών

Από paok24.com: Με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 30 αγώνες, ο ΠΑΟΚ περνά στο Πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πηγή: paok24.com
Με το καλύτερο αήττητο ρεκόρ όλων των εποχών

Τι και αν κάποιοι θέλησαν να κλέψουν το περσινό πρωτάθλημα και το κατάφεραν. Τι και αν οι ίδιοι τιμώρησαν τον ΠΑΟΚ και με -2 στη φετινή σεζόν πριν την έναρξη της. Αυτή η ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως πήρε το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, αήττητος και σπάζοντας και το ρεκόρ του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1963-64.

Τότε ο Παναθηναϊκός με τον Στέφαν Μπόμπεκ στον πάγκο του είχε πετύχει 24 νίκες και 6 ισοπαλίες, όταν μάλιστα το σύστημα βαθμολογίας ήταν το λεγόμενο 3-2-1, όταν η ισοπαλία έδινε δύο βαθμούς. Φέτος ο ΠΑΟΚ με το ρεκόρ στο 26-4-0 μάζεψε 82 βαθμούς μέσα στο γήπεδο και μοναδικό πλήγμα την περσινή τιμωρία που κράτησε και φέτος και τον έφερε στους 80 βαθμούς.

Σε αυτά τα 30 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύο φορές τον δεύτερο Ολυμπιακό, ενώ τα μοναδικά παιχνίδια που άφησε βαθμούς είναι η ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Άρη στην Τούμπα, αλλά και με την ΑΕΛ στην Λάρισα. Μάλιστα στα τρία πρώτα παιχνίδια, είχε και σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία που ίσως έκριναν και το αποτέλεσμα.

Πλέον ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία και σε συλλογικό επίπεδο, μιας και είναι μπροστά στον πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, εάν κερδίσει την ΑΕΚ στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...