Τακτική και πάθος θα κρίνουν τον τίτλο

Από paok24.com: Ποια σημεία πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος για να βρεθεί ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Πηγή: paok24.com
Τακτική και πάθος θα κρίνουν τον τίτλο

Για μία ακόμη χρονιά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα μονομαχήσουν για τον τίτλο του πρωταθλητή, με τις δύο ομάδες να δίνουν αρκετά παιχνίδια μέσα στη σεζόν, αλλά όπως αποδεικνύεται κανένα από αυτά να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως... μπούσουλας για το τι θα δούμε στη φετινή σειρά των τελικών.

Στο πρώτο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας και στο νοκ άουτ του League Cup ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει έναν... άλλον ΠΑΟΚ από αυτόν που θα διεκδικήσει το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του τμήματος.

Στη δεύτερη αναμέτρηση της κανονικής διάρκειας ο... νέος Δικέφαλος έδειξε τις δυνατότητες του μόνο για δύο σετ απέναντι στους «ερυθρόλευκους», όμως η εμφάνιση εκείνη ήταν... προμήνυμα γι' αυτό που ακολούθησε στην Ιεράπετρα με τον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ να φτάνει στη νίκη - πρόκριση στον τελικό κυπέλλου, απέναντι όμως σε έναν Ολυμπιακό που δεν είχε στη σύνθεση του, τους Κουμεντάκη και Αλεξίεφ.

Γι' αυτό το λόγο και οι δύο ομάδες ξεκινάνε από το μηδέν τη σειρά των τελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρητικά και με βάση την προϊστορία έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα από τη στιγμή που όλοι περιμένουν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο ακραίοι της ομάδας που έλειψαν από τα προηγούμενα παιχνίδια.

Η εμπειρία του Χριστοφιδέλη είναι δεδομένη, όμως είναι ερωτηματικό κατά πόσο θα μπορέσει να «βγάλει» μία σειρά με «γεμάτα» παιχνίδια στην ηλικία του.

Από την άλλη πλευρά ο Αλεξίεφ επιθετικά μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό, όμως το πρόβλημα στην υποδοχή του είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, την ώρα που ο Κουμεντάκης, γνωστός και από την θητεία του στον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, μπορεί να αποδειχτεί από κορυφαίος μέχρι και... μοιραίος για την ομάδα που αγωνίζεται, ανάλογα με τη μέρα στην οποία θα βρεθεί.

Το υπερόπλο του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από τον Γκάβιν Σμιτ, ενώ στο κέντρο οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την εμπειρία των Πετρέα, Ανδρεάδη, Σμαραγδή και να καλύψουν το «έγκλημα» που έκανε η ομάδα τους τον χειμώνα αφήνοντας εκτός ρόστερ τον Μπέμε.

Από πλευράς πάγκου, Στιβαχτής και Ζουπάνη έχουν δείξει πως υπολογίζονται από τον Μουνιόθ και είναι πάντα έτοιμοι να μπουν και να προσφέρουν αλλάζοντας τον ρυθμό του σετ.

Για να αποδυναμώσει τα ατού του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ καλείται να πιέσει από το σερβίς. Είτε με τα δυνατά του από Σαφράνοβιτς, Μουαγκουτουτία, Κλάπβαικ, είτε με τα τεχνικά από Όκολιτς, Φιλίποφ, Τακουρίδη και τον Γάτση που ήταν ο... άσος στο μανίκι του Γιούρι Φιλίποφ στην Ιεράπετρα.

«Χαλώντας» την υποδοχή των «ερυθρολεύκων» ο Δικέφαλος θα επιχειρήσει να βγάλει εκτός ρυθμού τους Τερβαπόρτι και Σμιτ προκειμένου να αντιμετωπίσει τον διαγώνιο του Ολυμπιακού στο μπλοκ και την άμυνα.

Βέβαια, στο κομμάτι σερβίς δεν αρκεί για τον ΠΑΟΚ μόνο η επιθετική του τακτική να είναι σωστή, αλλά και η υποδοχή του να λειτουργήσει υποδειγματικά, ώστε ο Φιλίποφ να είναι σε θέση να μοιράσει με... ποικιλία το παιχνίδι.

Σε περίπτωση που ο Ντίμα «μπλοκαριστεί» τότε ο Γιούρι Φιλίποφ είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσει από τον πάγκο τον αειθαλή Θάνο Τερζή, ενώ αποτελεί ερωτηματικό κατά πόσο θα ανοίξει το rotation για να δούμε στον αγωνιστικό χώρο τους Γκόρτσανιουκ ή Μπούτο.

Στους κεντρικούς, Όκολιτς και Τακουρίδης το τελευταίο διάστημα δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό καλούνται να αποδείξουν και στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος.

Σε παιχνίδια όμως που κρίνουν τίτλους πολλές φορές οι τακτικές πηγαίνουν... περίπατο και στο τέλος μετράει το πάθος αυτού που το θέλει περισσότερο.

Οι απαντήσεις λοιπόν των δύο διεκδικητών αναμένονται μέσα στο γήπεδο, σε μία σεζόν που οι δύο ομάδες δεν έχουν προσφέρει σπουδαίο θέαμα στις μεταξύ τους συναντήσεις, όμως πάντα οι συγκινήσεις είναι μεγάλες.

Διαβάστε ακόμη...