CΗL: Τα δεδομένα για του ΠΑΟΚ

Από paokrevolution.net: Ο Δικέφαλος θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο (ή ζευγάρι αντιπάλων, αφού δεν θα έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο 1ος προκριματικός γύρος) στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου (αγώνες 23-24 Ιουλίου και 30-31 Ιουλίου).
Πηγή: paokrevolution.net
CΗL: Τα δεδομένα για του ΠΑΟΚ

Αν φυσικά, το φετινό Champions League κατακτήσει ο νικητής του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο. Αν πρωταθλητής Ευρώπης βγει ένας εκ των Αγιαξ ή Τότεναμ τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει για να δει από ποιον γύρο θα ξεκινήσει.

Κληρώνεται με ζευγάρι ο ΠΑΟΚ

Στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο, θα μπει στην κλήρωση με 23,500 βαθμούς και θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών. Μαζί του στους ισχυρούς θα βρίσκεται η Ντίναμο Ζάγκρεμπ και από εκεί και πέρα θα περιμένει να σχηματιστούν τα ζευγάρια του 1ου προκριματικού γύρου (κλήρωση στις 18 Ιουνίου, αγώνες στις 9-10 Ιουλίου και 16-17 Ιουλίου).

Από εκείνη τη φάση θα προχωρήσουν 17 ομάδες, ωστόσο στην κληρωτίδα θα μπουν 17 ζευγάρια με τον συντελεστή του ισχυρού του κάθε ζευγαριού, αφού ακόμη δεν θα έχουν γίνει οι αγώνες. Ο πρωταθλητής Ελλάδας διαθέτει καλύτερο συντελεστή από τις περισσότερες ομάδες που ενδέχεται να βρεθούν στην κλήρωση κι έτσι θα βρίσκεται σίγουρα στους ισχυρούς.

Το πιο πιθανό, δε, είναι να κληρωθεί με ζευγάρι και όχι με αντίπαλο. Μοναδική περίπτωση να κληρωθεί με ομάδα έχει να κάνει με την πρωταθλήτρια Δανίας, η οποία τοποθετείται κι αυτή (όπως ο ΠΑΟΚ και η Ντίναμο) απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο. Αν τον τίτλο κατακτήσει η Κοπεγχάγη, θα βρίσκεται στους ισχυρούς και δεν μπορεί να είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Αν τον κατακτήσει η Μίντιλαντ, υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί στους ανίσχυρους κι έτσι ίσως να είναι αντίπαλος της ελληνικής ομάδας.

Στον 3ο προκριματικό γύρο τα δεδομένα αλλάζουν. Σε αυτήν τη φάση θα αγωνιστούν 12 ομάδες κι αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ, στην καλύτερη περίπτωση θα είναι η ομάδα με τον 2ο καλύτερο συντελεστή (ως εκ τούτου θα είναι στους ισχυρούς), στη χειρότερη μπορεί να φτάσει μέχρι 11ος (οπότε θα είναι στους ανίσχυρους).

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις ομάδες που θα προκριθούν από τον προηγούμενο γύρο, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 22 Ιουλίου και τα παιχνίδια στις 6-7 Αυγούστου και 13 Αυγούστου.

Όσο για τα playoff (κλήρωση 5 Αυγούστου, αγώνες 20-21 Αυγούστου και 27-28 Αυγούστου), τα πάντα θα εξαρτηθούν από το ποιες ομάδες θα προκριθούν, εφόσον προκριθεί και ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...