Δε σταματά να μαζεύει τίτλους!

Από forza: Ξεκίνησε η εποχή της κυριαρχίας του Δικεφάλου στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς οι επιτυχίες και οι κούπες διαδέχονται η μία την άλλη...
Πηγή: forza
Δε σταματά να μαζεύει τίτλους!

Στα 93 του χρόνια ο Δικέφαλος του Βορρά μοιάζει να είναι πιο ισχυρός από ποτέ, με το μέλλον να είναι ευοίωνο και γεμάτο επιτυχίες, με τη φετινή σεζόν να δείχνει το δρόμο.

Η ναυαρχίδα του συλλόγου, η ποδοσφαιρική ομάδα, κατέκτησε το πρωτάθλημα και είναι στον τελικό του κυπέλλου, τα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ σαρώνουν τους τίτλους χάνοντας μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού παιχνίδια, αλλά δεν είναι μόνο αυτά... Τα περισσότερα τμήματα του συλλόγου είναι σε άνθηση!

ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο η φετινή σεζόν βρίσκει τον ΠΑΟΚ απόλυτο κυρίαρχο. Μετά την ανδρική ομάδα και τα τμήματα υποδομής που σάρωσαν στα πρωταθλήματα τους και μάλιστα με εντυπωσιακές πορείες, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου συνέχισε την αυτοκρατορία που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια. Για 14η φορά στην ιστορία της κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας έχοντας μάλιστα κερδίσει όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Στο παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα οι γυναίκες του Δικεφάλου θέλουν να πανηγυρίσουν αήττητες τον φετινό τίτλο και μάλιστα έχουν ως κίνητρο να σπάσουν το φράγμα των 100 γκολ, αφού μέχρι στιγμής στη σεζόν έχουν φτάσει τα 98 κι έχουν δεχτεί μόνο 5!. Ο αριθμός των τίτλων, που έχει κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο γυναικείο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αν στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας συμμετείχαν οι ομάδες της Α' Εθνικής και όχι οι κορασίδες, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

Στόχος των ανθρώπων του τμήματος είναι η κυριαρχία του ΠΑΟΚ να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Τη φετινή σεζόν η ομάδα άντεξε στους τριγμούς που προσπάθησαν κάποιοι να προκαλέσουν, αλλά έδωσε τις απαντήσεις της στο γήπεδο. Η πρώτη σημαντική απόφαση ήταν η μετακόμιση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας με το επίπεδο των προπονήσεων να ανεβαίνει κατακόρυφα, κάτι που είναι εμφανές στην εικόνα που έχει το «ασπρόμαυρο» σύνολο όλη τη σεζόν παίρνοντας νίκες με μεγάλα σκορ. Παράλληλα, το ρόστερ του Δικεφάλου ενισχύθηκε ποιοτικά με παίκτριες που ήρθαν και έκαναν τη διαφορά και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη πεντάδα των σκόρερς του πρωταθλήματος έχουν καπαρωθεί από αθλήτριες του ΠΑΟΚ. Το επόμενο βήμα για το τμήμα είναι η δημιουργία μίας ομάδας ικανής να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω το μελανό σημείο του αποκλεισμού που αντιμετώπισε η ομάδα την προηγούμενη σεζόν.

«Σαρώνουν» πάλη, άρση βαρών

ΣΤΑ PLAY OFF ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΟ

Το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ συνεχίζει να κυριαρχεί εντός και εκτός συνόρων την ώρα που η «ασπρόμαυρη» άρση βαρών επέστρεψε στην κορυφή του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα τμήματα του «ασπρόμαυρου» Ερασιτέχνη είναι αυτό της πάλης που για μία ακόμη χρονιά κράτησε ψηλά τη σημαία του ΠΑΟΚ! Οι άνδρες αναδείχτηκαν πανελλήνιοι πρωταθλητές για τρίτη σερί χρονιά, ενώ ανάλογη ήταν η επιτυχία των εφήβων. Οι παίδες της πάλης κατέκτησαν την τρίτη θέση χάνοντας στην ισοβαθμία την πρωτιά, ενώ για ελάχιστους βαθμούς οι παμπαίδες δεν μπόρεσαν να ανέβουν στην κορυφή. Μεγάλη επιτυχία και για την άρση βαρών που με τον Παύλο Σαλτσίδη στο «τιμόνι» του τμήματος, «αθόρυβα» και παρά τις δυσκολίες κατάφερε για τρίτη φορά στην ιστορία, μετά το 2006 και το 2017, να κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στα play off του πρωταθλήματος έχει προκριθεί και η ανδρική ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ που θα διεκδικήσει την είσοδο της στα ημιτελικά.

Έρχεται εποχή ΠΑΟΚ σε ανδρικό και γυναικείο βόλεϊ

Άνδρες για νταμπλ, γυναίκες στα μεγάλα σαλόνια

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου στην Ιεράπετρα η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ φουλάρει για το νταμπλ, ενώ το γυναικείο τμήμα προετοιμάζεται για τη Volleyleague.

Το τρίτο κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του και έκτο τίτλο στα τελευταία πέντε χρόνια πανηγύρισε η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ φέρνοντας ακόμη μία επιτυχία τη φετινή σεζόν στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια. Το σύνολο του Γιούρι Φιλίποφ θα δώσει τα πάντα για να κατακτήσει και το πρωτάθλημα και μετά το 2015 να πετύχει για δεύτερη φορά το νταμπλ, αποδεικνύοντας πως οι επιτυχίες του παρελθόντος δεν ήταν... πυροτέχνημα, αλλά οι βάσεις για τη δημιουργία μίας αυτοκρατορίας σε ένα ακόμη άθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη στους τελικούς των Play Off, που ξεκινούν την Παρασκευή...

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ

Μπορεί η φετινή σεζόν να ξεκίνησε στη θεωρία με τους καλύτερους οιωνούς, όμως στην πράξη το ρόστερ που δημιουργήθηκε δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Με πολλά σκαμπανεβάσματα και με εμφανίσεις που προβλημάτιζαν, ο Δικέφαλος αποχαιρέτησε την Ευρώπη, έμεινε εκτός διεκδίκησης League Cup και από νωρίς... κυνηγούσε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Η έλευση του Ψάρρα αντί του Στάνκου δεν άλλαξε την κατάσταση και οι άνθρωποι του τμήματος προχώρησαν και σε τρίτη αλλαγή προπονητή με τον Γιούρι Φιλίποφ να δίνει διαφορετική ψυχολογία στην ομάδα και να την οδηγεί στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Στα μεγάλα σαλόνια θα βρίσκονται από τη νέα σεζόν και οι γυναίκες του ΠΑΟΚ που έρχονται για να μείνουν! Με μπροστάρη τον Κώστα Αμοιρίδη το τμήμα άρχισε να «καταπίνει» τις κατηγορίες και μόλις με μία ήττα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία, ενώ έφτασε και στην προημιτελική φάση του κυπέλλου. Παράλληλα, οι νεανίδες στην παρθενική τους συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησαν τον τίτλο και απέδειξαν πως το μέλλον σε ένα ακόμη άθλημα θα είναι «ασπρόμαυρο».

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι γυναίκες έγραψαν ιστορία, οι υποδομές «χτυπάνε» κορυφή

Ιστορική είναι η φετινή σεζόν και για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, που για πρώτη φορά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, καταγράφοντας παράλληλα την υψηλότερη θέση της στην μέχρι τώρα παρουσία της στην Α1. Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι από τις μακροβιότερες ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και το μέλλον του ανήκει, αφού στόχος του είναι να αναδείξει αθλήτριες από τα σπλάχνα του συλλόγου. Οι κορασίδες και οι νεανίδες του ΠΑΟΚ φέτος κατέκτησαν τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ και ετοιμάζονται για τη διάκριση στα πανελλήνια πρωταθλήματα που θα λάβουν μέρος.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Για ιστορικό νταμπλ οι γυναίκες

Μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του διανύει το τμήμα γυναικείου χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δημιουργήσει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ των τελευταίων ετών και με τον Δημήτρη Δημητρούλια στον πάγκο του θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στο χώρο του αθλήματος. Η φετινή αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για τις «ασπρόμαυρες» που μετά από μία αήττητη πορεία στο πρωτάθλημα και το κύπελλο έφτασαν στον τελικό της Άρτας και επικράτησαν της τοπικής Αναγέννησης πανηγυρίζοντας το τρίτο τρόπαιο στο συγκεκριμένο θεσμό, μετά το 2014 και το 2016.

Ο μεγάλος στόχος της σεζόν δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ παραμένει έξι χρόνια μακριά από την κορυφή και θέλει να επιστρέψει φέτος αντιμετωπίζοντας στους τελικούς με πλεονέκτημα έδρας τη Νέα Ιωνία. Εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει το σκοπό του τότε θα πανηγυρίσει το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του και την Ευρώπη. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, το ανδρικό τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό κυπέλλου και να διεκδικήσει για τέταρτη φορά στην ιστορία του το τρόπαιο.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος τελευταία φορά πανηγύρισε τον τίτλο το 2015, αλλά τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φτιάξουν ομάδες, εκείνος στηρίζεται στο σύνολο του σε δικούς του αθλητές και πάντα καταφέρνει να πρωταγωνιστεί, όπως και τη φετινή σεζόν που θα διεκδικήσει την είσοδο του στους τελικούς, έστω και με μειονέκτημα έδρας.

Ότι δεν κατάφεραν πάντως να κάνουν οι άνδρες, το πέτυχαν οι νεαροί αθλητές του τμήματος που αναδείχτηκαν πρωταθλητές και κυπελλούχοι στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα πολλοί από αυτούς βρίσκονται διαρκώς στις κλήσεις των ομοσπονδιακών προπονητών στις μικρές εθνικές ομάδες, δείγμα της δουλειάς που γίνεται στις «ασπρόμαυρες» υποδομές.

Διαβάστε ακόμη...