Σταύρος Σαράφης: “Έτσι θα πάρουμε το νταμπλ…”

Από sfina.gr: «Στον τελικό θα γίνει αυτό που πρέπει. Η φετινή χρονιά θα τελειώσει με δύο τίτλους για τον ΠΑΟΚ. Είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, θα πάρουμε και το κύπελλο» τόνισε, μιλώντας, στην «Live Sport», ο Σταύρος Σαράφης.
Πηγή: sfina.gr
Σταύρος Σαράφης: “Έτσι θα πάρουμε το νταμπλ…”

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο «Καίσαρας» δήλωσε βέβαιος, ότι με συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο ο Δικέφαλος του Βορρά θα κατακτήσει και το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν, παίρνοντας το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Επίσης, δήλωσε αισιόδοξος για την κάλυψη του κενού του Αντελίνο Βιεϊρίνια, με το επιχείρημα, ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αποδείξει πως μπορεί να ξεπερνά τις απουσίες σημαντικών της παικτών.

-Κύριε Σαράφη η κατάκτηση του πρωταθλήματος γιορτάσθηκε με μία φιέστα, από την λαμπρότητα της οποίας έμειναν όλοι άφωνοι...

«Καλύτερα δεν γινόταν να τελειώσει το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς δεν ήμουν παρών στην φιέστα, γιατί έπρεπε να βρίσκομαι στο Αγρίνιο για το Final Four της Κ17. Είδα, όμως, την γιορτή στην τηλεόραση. Μου τα είπαν και οι πρώην συμπαίκτες μου, που συμμετείχαν στην φιέστα.

Πιστεύω, ότι η ομάδα θα κερδίσει και στα Γιάννενα και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητη. Το ιδανικό βέβαια θα είναι να πάρουμε και το κύπελλο. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, τα λόγια είναι περιττά σ' αυτές τις περιπτώσεις. Θα είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει μία ομάδα σε μία αγωνιστική περίοδο η κατάκτηση και των δύο τροπαίων. Είχαμε μία φανταστική σεζόν φέτος. Η ομάδα ήταν σε όλα τέλεια και πήρε το πρωτάθλημα δικαιότατα και άξια».

-Τώρα, πλέον, όλοι περιμένουν τον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ για την υλοποίηση του στόχου του νταμπλ...

«Θεωρώ, ότι αυτή η χρονιά θα είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Στον τελικό θα γίνει αυτό που πρέπει. Αυτή η χρονιά θα τελειώσει με δύο τίτλους για τον ΠΑΟΚ. Είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Από κει και πέρα είναι ένας τελικός, αλλά, νομίζω, ότι φαβορί είμαστε εμείς».

-Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έναν τελικό με την ΑΕΚ;

«Σ' αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει από το πρώτο λεπτό να είσαι συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος, αλλά και αποφασισμένος, ότι θα βγεις νικητής από το γήπεδο. Δεν έχεις το περιθώριο να διορθώσεις το λάθος σε ένα δεύτερο παιχνίδι, κάτι που σημαίνει, ότι θα πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος στον στόχο σου σε έναν τελικό για να πάρεις το κύπελλο. Δεν υπάρχει αγώνας ρεβάνς, είναι ένας μόνο αγώνας.

Πιστεύω, ότι οι παίκτες ξεκουράστηκαν και έχουν... φορτίσει ξανά τις μπαταρίες τους μετά την φιέστα. Οφείλει η ομάδα να είναι κάτι παραπάνω από αφοσιωμένη στον στόχο της και να μπει από το πρώτο λεπτό του τελικού δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα πρέπει να πιάσει μία πολύ καλή απόδοση για να κερδίσει το παιχνίδι, γιατί ο αγώνας έχει δυσκολίες. Ό,τι και να πούμε η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, δεν είναι μία ομάδα που μπορείς να μην την υπολογίζεις».

-Η απώλεια του Βιεϊρίνια πόσο θα επηρεάσει;

«Σίγουρα θα επηρεάσει σε ένα βαθμό. Ήταν ο ηγέτης της ομάδας, ο παίκτης που σε ορισμένα παιχνίδια έβγαλε την ομάδα από την δύσκολη θέση, είναι πάρα πολύ μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟΚ η απουσία του Βιεϊρίνια και για τον τελικό και για τις αρχές της νέας σεζόν».

-Μπορεί να καλυφθεί η απουσία του στον τελικό;

«Μπορεί να μην καλυφθεί το κενό που αφήνει κατά 100%, αλλά γι' αυτό υπάρχουν 25 παίκτες στο ρόστερ, κάποιος θα τον αντικαταστήσει. Αναγκαστικά, πλέον, ο Λουτσέσκου θα πρέπει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση, δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ, ότι η επιτυχημένη συνταγή για την κάλυψη του κενού είναι η ομαδική δουλειά.

Απέδειξε η ομάδα πολλές φορές, κατά την διάρκεια της σεζόν, ότι έχει τον τρόπο να ξεπερνά ακόμα και τις σημαντικότερες απουσίες παικτών. Είναι και ο λόγος που με κάνει να αισιοδοξώ, ότι το ίδιο θα συμβεί και με την απουσία του Βιεϊρίνια στο τελικό. Αυτή την στιγμή όλοι θα πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τον τελικό. Ας πάρουμε το νταμπλ και μετά μπορεί να σχεδιαστεί η ομάδα για την νέα σεζόν, κατά την οποία οι υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη θα είναι αυξημένες».

Διαβάστε ακόμη...