To (πολιτικό) σχέδιο του λιμανιού για την άλωση της ΕΠΟ!

Από sdna.gr: Το SDNA αναλύει το σχέδιο που εξυφαίνουν στο λιμάνι για την άλωση της ΕΠΟ και περνάει από τις βουλευτικές εκλογές και τον εναγκαλισμό με τη ΝΔ. Ο στόχος: οι 70 ψηφοφόροι στην ΕΠΟ να γίνουν... 5.000!
Πηγή: sdna.gr
To (πολιτικό) σχέδιο του λιμανιού για την άλωση της ΕΠΟ!

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν διαπιστώσει ότι στο θέμα των ποδοσφαιρικών Ενώσεων από τις οποίες εκλέγεται η διοίκηση της ΕΠΟ η ομάδα του «μεγάλου λιμανιού» έχει σηκώσει από τα τέλη του 2016... λευκή πετσέτα.

Ο χρόνος δεν είναι τυχαίος. Το 2016, με εξαίρεση την ΕΠΣ Χανίων, οι εκλεκτοί του «μεγάλου λιμανιού» ηττήθηκαν σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων, που άλλαξαν τους συσχετισμούς δυνάμεων στο ποδόσφαιρο.

Οι ποδοσφαιρικές ενώσεις, στις οποίες, από το 1997 μέχρι το 2016, έπαιζαν μόνοι τους και εξέλεγαν στην ΕΠΟ διοικήσεις της δικής τους σφαίρας επιρροής, ξαφνικά έπαψαν να τους απασχολούν, στο βαθμό που τους απασχολούσαν.

Η παραίτηση από το «project ενώσεις» σχετίζεται και με το σχέδιο που έχουν για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών, εφόσον τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, ο εναγκαλισμός με την ηγεσία της οποίας είναι τόσο σφιχτός, μέχρι παρεξηγήσεως...

Ποιο είναι το σχέδιο που έχουν στο «μεγάλο λιμάνι»;

Το σχέδιο είναι να απαξιώσουν πλήρως τη δύναμη των Ενώσεων που είναι η ψήφος στο εκλογικό σώμα της ΕΠΟ. Με άλλα λόγια θα επιδιώξουν να αλλάξουν – μέσω των προσβάσεων που θα έχουν στην επόμενη κυβέρνηση – το εκλογικό σύστημα. Με το επιχείρημα της μεγαλύτερης αναλογικότητας και εκπροσώπησης θα προσπαθήσουν να εντάξουν την ΕΠΟ στο εκλογικό σύστημα που ισχύει για τις υπόλοιπες ομοσπονδίες, κάτι που σημαίνει ότι αντί για περίπου 70 εκλέκτορες που ψηφίζουν τώρα, θα είναι περίπου 5.000.

Βέβαια, αυτά τις απέρριπταν μετά βδελυγμίας όταν έλεγχαν για 20 χρόνια το «σύστημα», αλλά όπως έχει γραφτεί κι άλλες φορές, ο καιροσκοπισμός είναι ίδιον του συγκεκριμένου σωματείου, το οποίο δεν θα διαστάσει να θυσιάσει και τα «δικά του παιδιά» - σε όσες Ενώσεις του έχουν απομείνει...

Όλα αυτά βέβαια θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τη FIFA – UEFA που διακηρύσσουν ότι το εκλογικό σύστημα είναι δουλειά των ομοσπονδιών και όχι των κυβερνήσεων και θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τους προέδρους των Ενώσεων οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...