Με μόνο σίγουρο τον Μίσιτς

Από paok24.com:Δύο θέσεις που κρίνουν πολλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ έχει σίγουρο έναν παίκτη, ενώ πέρσι το καλοκαίρι ή τα Χριστούγεννα έδειχνε άτρωτος.
Πηγή: paok24.com
Με μόνο σίγουρο τον Μίσιτς

Ισορροπία, πίεση, και τρανζίσιον. Λέξεις κλειδιά για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στην φετινή περίοδο στο πρωτάθλημα και είναι και πάλι στον τελικό κυπέλλου για τρίτη σερί χρονιά. Βασικοί άξονες δεν είναι άλλοι από τους κεντρικούς μέσους της ομάδας, με παίκτες όπως ο Μαουρίτσιο και ο Σάκχοφ να κάνουν εξαιρετική χρονιά και τον Κάνιας να δίνει πάντα τις σημαντικές βοήθειες στα τρεξίματα και στις καλύψεις χώρων. Μέσα σε αυτούς τους τρεις, ήρθαν και συμπλήρωσαν τα κενά ο Βέρνμπλουμ, που είχε σκοπό να πάρει βασικό ρόλο στην ομάδα, αλλά και οι Μίσιτς και Ολιβέιρα που έφτασαν στην Τούμπα μέσα στον Ιανουάριο. Τον Ιούνιο όμως;

Ο Χοσέ Κάνιας όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΟΚ και όντας το μοναδικό καθαρό αμυντικό χαφ, αφήνει ένα μεγάλο κενό. Ο Μαουρίτσιο υπέστη ρίξει χιαστού μέσα στον Μάρτιο και επιστροφή του λογίζεται για τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπολογίζεται στον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ομάδας. Ο Βέρνμπλουμ είχε την ρήξη στον αχίλλειο τένοντα τον Δεκέμβριο και αν όλα πάνε καλά θα επιστρέψει στην καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά κανένας δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα επανέλθει, μιας και ο εν λόγω τραυματισμός θεωρείται ότι πιο επικίνδυνο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σουηδός δυναμικός μέσος είναι και στα 32 του χρόνια τότε ο βαθμός ρίσκου εν όψει των προκριματικών του Champions League μεγαλώνει. Ο Εβγκέν Σάκχοφ ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ. Σε κάθε τέλος μίας αγωνιστικής χρονιάς φανερώνει την χρησιμότητά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κρίσιμα γκολ, μεγάλα παιχνίδια σε ντέρμπι και σε τελικούς, ηρεμία στο κέντρο της ομάδας, πάντα το πρόσημο του είναι θετικό, αλλά και πάλι κανένας δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά για την τελική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Τέλος ο Σέρτζιο Ολιβέιρα είναι δανεικός από τον Πόρτο με οψιόν στα 12 εκατ. ευρώ. Σπάνια κάποιος να πιάσει κορόιδο τους Πορτογάλους μετρ των μεταγραφών, έστω και αν αυτό συνέβη στην υπόθεση Βιεϊρίνια το 2009, ο ΠΑΟΚ ξέρει ή ότι θα πρέπει να πληρώσει μία υπεραξία, υπέρογκη για τα ελληνικά δεδομένα, ή θα πρέπει να περιμένει για την τελική εξέλιξη των πραγμάτων στα τέλη του Αυγούστου, κάτι που αμέσως βγάζει από την εξίσωση του προγραμματισμού και των καλοκαιρινών μεταγραφών τον Πορτογάλο σταρ.

Και με ποιους θα πάει ο ΠΑΟΚ στα καλοκαιρινά προκριματικά; Αυτό είναι σίγουρα μία μεγάλη απορία, για αυτούς που θέλουν να βλέπουν κάτι παραπάνω από τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, το αήττητο και τον τελικό κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ όμως και το τμήμα σκάουτινγκ σίγουρα έχει τις λύσεις για τα ερωτήματά μας, όπως φάνηκε και στις υποθέσεις των χειμερινών μεταγραφών. Χωρίς πολλά λόγια ο ΠΑΟΚ κάλυψε και την αποχώρηση Πρίγιοβιτς, πρόσθεσε βάθος στο κέντρο της άμυνας, αλλά έφερε και δύο παίκτες στον άξονα.

Τέλος δίπλα στον Μίσιτς μπορεί να κάποιος να προσθέσει τους Κάτσε, Χαρίση και Μελιόπουλο που θα είναι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ στην 1 Ιουλίου. Παρόλα αυτά οι πρώτοι δύο είναι απίθανο να συνεχίσουν στον ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν, ενώ όσο αφορά το νεαρό μέσο της Ξάνθης που μπορεί να παίξει και σαν κεντρικός αμυντικός, το μέγεθος της βοήθειας που θα δώσει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ θα φανείς μέσα στην επικείμενη καλοκαιρινή του προετοιμασία.

Διαβάστε ακόμη...