Για την ψυχή του Νάσου…

Από sportime.gr: «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί», έχει πει ο Γιώργος Σεφέρης και η μνήμη του Νάσου, πληγώνει καθημερινά βαθιά τις ψυχές των δικών του ανθρώπων. Σαν σήμερα την 27η Απριλίου του 2017, η μητέρα του Νάσου άκουγε για τελευταία φορά την φωνή του γιου της.
Πηγή: sportime.gr
Για την ψυχή του Νάσου…

Ο ΠΑΟΚ είχε μόλις νικήσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου, τον Παναθηναϊκό και ο νεαρός ήταν χαρούμενος μιας και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για δουλειά αλλά και να δει την αγαπημένη του ομάδα. «Να ξέρεις θα πάω και στον τελικό στον Βόλο. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος τώρα», άκουγε η μητέρα του, να της λέει. Λίγες ώρες μετά η δεύτερη κλήση από την Ελλάδα έφερνε τα τραγικά νέα. Ηταν τότε που τα πάντα σταμάτησαν. Οι δείκτες του ρολογιού, δεν γύρισαν ποτέ ξανά. Ούτε ο χρόνος κύλησε... Ο 24χρονος προσπαθώντας να ξεφύγει από την επίθεση «οπλισμένων» κουκουλοφόρων, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Τις επόμενες ημέρες «πάλεψε» αλλά «κατέληξε» στις 4 Μαΐου, με τραγικές φιγούρες τους γονείς του και την αδερφή του.

"ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ"
Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Νάσου, η οικογένεια του άτυχου φίλου του ΠΑΟΚ, αναγκάζεται μέσα στον Γολγοθά που περνάει, να ζει ξανά και ξανά, εκείνες τις στιγμές καθώς το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Η Ασφάλεια μέσα και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες ,συνέλαβε τους υπόπτους και μετά από την εντολή του εισαγγελέα πέρασαν τις αίθουσες του δικαστηρίου. Ηδη, υπήρξαν δύο μέρες δικαστηρίου που διεξήχθησαν μέσα σε ένταση αλλά και βαθιά συγκίνηση. «Περιμένουμε δικαίωση που θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα έρθει. Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Θέλω να ξέρουν όλοι, ότι εμείς δεν ψάχνουμε εκδίκηση αλλά δικαίωση της ψυχής του παιδιού μου. Να ηρεμίσει και αυτός. Και αν είναι με αυτό που συνέβη, δηλαδή να χάσει τη ζωή του το παιδί μου, να σωθούν άλλα παιδιά ας γίνει έτσι. Ας είναι ο Νάσος, ο τελευταίος που χάνει τη ζωή του έτσι με αυτόν τον τρόπο, από κάτι ανεγκέφαλους, που χτυπάνε αθώα παιδιά. Είναι κρίμα, να χάνουν τη ζωή τους, τα παιδιά.

Οι μόνοι που δεν θα ηρεμίσουμε ποτέ, είμαστε εμείς οι γονείς του και η αδερφή του», λέει στο sportime ο Νίκος Κωνσταντίνου, ο πατέρας του Νάσου και συνεχίζει: «Ολη η διαδικασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη για εμάς. Πηγαίνουμε στο δικαστήριο και ακούμε τον κάθε έναν να λέει τα δικά του.

Κάποιοι να μοιάζουν να φοβούνται να πουν αυτά που είδαν ή να ακούμε ψέματα και να τα δεχόμαστε. Θα περίμενα από αυτούς που το έκαναν, μία συγνώμη και μία παραδοχή. Θα ήταν καλό να μου λέγανε έστω μία συγνώμη και εμένα και την μητέρα του Νάσου. Πολύ που είδαν, όσα είδαν, είχαν υποχρέωση, να καταθέσουν στο δικαστήριο αλλά δεν το έκαναν. Εγώ δεν θέλω να πουν ψέματα, αλλά την αλήθεια».

"ΜΠΑΜΠΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;"
Το βράδυ της 21/4 ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για όλους του φίλους του ΠΑΟΚ, όλους όσους αγαπούσαν αυτήν την ομάδα. Ο Νάσος δεν ήταν εκεί. Πόσο πολύ θα ήθελε να ήταν όμως; Το δωμάτιο του στην Πάφο, όλο βαμμένο ασπρόμαυρο και με τις φανέλες του Δικεφάλου παντού κρεμασμένες στους τοίχους, παραμένει ανέγγιχτο.

«Κάθε φορά περνάει από το μυαλό μου ένα περιστατικό. Κάποια στιγμή λίγο καιρό πριν συμβεί ότι συνέβη, βλέπαμε έναν αγώνα στην τηλεόραση και ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί.

Με πλησιάζει ο Νάσος και με ρωτάει, βρε, μπαμπά θα ζούμε άραγε, όταν πάρει ξανά πρωτάθλημα αυτή η ομάδα, και εγώ του είπα τι είναι αυτά που λες παιδί μου, ακόμα είσαι πολύ νέος, φυσικά και θα δεις πρωτάθλημα. Σαν να ένιωθε κάτι...», λέει ο μαυροντυμένος κύριος Νίκος.

«ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΦΙΕΣΤΑ»
Στην λαμπρή φιέστα της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφιέρωσε το πρωτάθλημα και σε όσους φίλους του Δικεφάλου έφυγαν από τη ζωή. Για αυτόν τον λόγο ο ΠΑΟΚ κάλεσε τους γονείς στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του Νάσου παραδέχεται πως: «Μας κάλεσε ο κύριος Σαββίδης για την φιέστα του πρωταθλήματος καθώς προβλήθηκε και ένα video για τον Νάσο στην Τούμπα. Πολύ δύσκολη στιγμή. Πόσο χαρούμενος θα ήταν αν ήταν εκεί με εμάς;

Δεν το εύχομαι σε κανένα γονιό αυτό το πράγμα. Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο, μία οικογένεια να δίνει μία ανατροφή στο παιδί της, να το μεγαλώνει και τον βγάζει σωστό άνθρωπο στην κοινωνία. Γιατί εμείς παραδώσαμε έναν σωστό άνθρωπο στην κοινωνία και τον χάσαμε για κάποιους αλήτες.

Μετά από αυτά που βλέπω και ζω, σκέφτομαι να προτιμούσα να τον είχα κάνει αλήτη για να μπορούσε να αντεπεξέλθει στην κοινωνία που ζούμε. Για εμάς η ζωή μας τελείωσε εκείνη την ημέρα, που χάσαμε τον Νάσο. Ούτε ο χειρότερος εχθρός δεν εύχομαι να ζήσει αυτό που περνάμε εμείς με την σύζυγο μου.

Ο Νάσος δεν ήταν αλήτης. Ήταν ένα αθώο παιδί που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για δουλειά και το συνδύασε να παρακολουθήσει και αγώνα του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν γραμμένος σε κάποιον σύνδεσμο ούτε ποτέ είχε μπλέξει στη ζωή του σε επεισόδια ή οτιδήποτε άλλο. Ηταν άριστος φοιτητής με άριστη διαγωγή και μετά από λίγες ημέρες θα έπαιρνε το πτυχίο του».

«Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΛΦΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»
Στη δικαστική μάχη που δίνουν για δικαίωση δίπλα στην οικογένεια του Νάσου βρίσκονται απλοί ανώνυμοι φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης.

«Είχαμε την στήριξη από την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ αλλά και προσωπικά από τον Ιβάν Σαββίδη τον οποίου ευχαριστούμε. Είναι άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο. Και στον δρόμο όταν ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη, πολύς κόσμος μας πλησιάζει να μας δώσουν κουράγιο να μας πουν ότι είναι δίπλα μας», λέει ο κύριος Κωνσταντίνου στο sportime.

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Τον Νάσο, αυτό το καλό χαμογελαστό παιδί όπως λένε στην Πάφο που ποτέ δεν πείραξε κανέναν, πρέπει να μην τον ξεχάσει κανείς και κυρίως το κράτος. Η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να κάνει αυτό που πρέπει, κυρίως για να σώσει τον... επόμενο Νάσο που βρίσκεται κάπου εκεί έξω.

Τον... επόμενο Νάσο που περπατάει ανέμελος προς τη ζωή, δίχως να γνωρίζει ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν τόσο μεγάλο κακό, σβήνοντας τα χαμόγελα και τα όνειρα, μόνο και μόνο επειδή φοράει μία ασπρόμαυρη ή μία οποιουδήποτε άλλου χρώματος φανέλα. Το δικαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη και με αγωνία αναμένεται η κατάθεση των κατηγορούμενων. Κάποιοι από τους μάρτυρες υπεράσπισης είπαν πως μπορεί τον Νάσο να τον... κυνηγούσαν σκυλιά και να πήδηξε στον δρόμο. Στο μεταξύ ο οδηγός που τον χτύπησε, αθωώθηκε άρα δεν μπορεί να γίνει λόγος για ατύχημα!

Αντίθετα, ο Κύπριος φίλος του Νάσου που ήταν στο περιστατικό και επίσης πετάχτηκε τρομαγμένος στον δρόμο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα , στην κατάθεση του είπε μεταξύ άλλων: «Μας επιτέθηκαν με ξύλα και σίδερα. Οι δύο μπροστά έτρεξαν και πρόλαβαν να ξεφύγουν. Εμένα και τον Νάσο μας κύκλωσαν και μας έκοψαν το δρόμο από μπροστά κι από πίσω.

Έπεσα στο καπό του αυτοκινήτου και τότε άρχισαν να με χτυπάνε δυο άτομα στο πρόσωπο» είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι καθώς ήταν πεσμένος πάνω στο καπό ένα τρίτο πρόσωπο φώναζε «τι σας κάνει η Θύρα 10 (σ.σ σύνδεσμος της ομάδας του Ηρακλή)».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας αποτέλεσε «κλειδί» στις έρευνες που διενήργησε για την υπόθεση η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι έξι, πέντε ενήλικες και ένας ακόμη που όταν έγινε το περιστατικό ήταν 15 ετών και θα δικαστεί από το δικαστήριο ανηλίκων.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου, ενώ η αποδεικτική διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί μετά το Πάσχα.

Διαβάστε ακόμη...