Το "cojones" πρωταθλημα και...η επομενη μερα!!!

Από toumba1926.blogspot.com: Μια μερα μετα την επισημη στεψη του πρωταθλητη και το φαντασμαγορικο show του Φωκα Ευαγγελινου που θυμιζε Ολυμπιαδα,η επιστροφη του Δικεφαλου στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 34 χρόνια κανει τη Θεσσαλονίκη να ζει και να αναπνεει ολες αυτες τις μέρες σε ασπρόμαυρους ρυθμούς.
Πηγή: toumbalibre1926.blogspot.gr
Το "cojones" πρωταθλημα και...η επομενη μερα!!!

Μετά το εκπληκτικό pyroshow των οπαδών του ΠΑΟΚ που έκαναν τη νύχτα του Σαββατου μέρα στο λιμάνι, ήρθε η στιγμη να ντυθεί ολη η Θεσ/νικη στα χρώματα του ΠΑΟΚ.

Σημαίες, κασκόλ, άνθρωποι όλων των ηλικιών βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να γιορτάσουν με την ψυχή τους, την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το γεγονός ειναι οτι τον άξιζε απόλυτα.αυτον τον τιτλο η ομάδαρα του Ραζβάν, του Ιβάν, του Αντελίνο και των άλλων παιδιών που έβγαλε όλη τη χρονιά στο χορτάρι χαρακτήρα πρωταθλητή και πλεον ειναι στο χερι του Δικεφαλου να εδραιώσει την κυριαρχία του εντός των συνόρων.

Χαρακτηριστικοι οι λυγμοι του 25χρονου( 26 Οκτωβρίου 1993) Δημητρη Πελκα που ερχομενος απο τα Γιαννιτσα ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ το 2007, αγωνίστηκε στα μικρότερα τμήματα του συλλόγου και πέντε χρόνια αργότερα, το 2012 προωθήθηκε στην ομάδα των ανδρών(ολοκληρη ποδοσφαιρικη ζωη στα ασπρομαυρα),ο οποιος εβγαλε τα εσωψυχα του,μετα την εκπληρωση του ονειρου:

"Έρχεται η στιγμή που ζεις όσα ονειρευόσουν από μικρό παιδί. Και η πραγματικότητα είναι πιο όμορφη κι από τ' όνειρο. Τότε το συναίσθημα σε κατακλύζει και βγαίνει από μέσα σου χωρίς να μπορείς να το ελέγξεις.

Νιώθω το λιγότερο τυχερός που είμαι σ' αυτή την οικογένεια, που έχουμε κοντά μας έναν άνθρωπο σαν τον Ιβάν Σαββίδη, τους καλύτερους συνεργάτες από τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου, τους φυσικοθεραπευτές, τον τελευταίο φροντιστή που είναι μαζί μας εκεί που δεν τους βλέπει κανείς μέχρι και τον πιο τρελό φίλαθλο.Η στιγμή είναι δική σας. Ζήστε την. Το αξίζετε πέρα για πέρα "

Ακομη και ο πολυπειρος Πρωταθλητης Ευρωπης που κρατησε τελικα τον λογο του("γυρισα στον Π.Α.Ο.Κ. για να κερδισω τιτλους"),λυγισε μπροστα στην εκφραση αγαπης,στηριξης και θαυμασμου του ασπρομαυρου λαου στο προσωπο του:

«Σε κάθε ματς λάμβανα μηνύματα θαυμασμού και με ευχαριστούσατε για τις στιγμές απόλαυσης που σας χαριζα, εχθές σας απόλαυσα Εγω και ΕΣΕΙΣ μου χαρίσατε μαγικές στιγμές! Απο το πρώτο λεπτό του αγώνα άκουγα να φωνάζετε ρυθμικά το όνομα μου και παιδιά αυτο με έκανε να ανατρίχιασω, δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ την στιγμή που μπήκα στον αγώνα!

Χάρη σε σας ήμουν εκεί, μέσα στο χορτάρι, χάρη στην αγάπη σας!!! Δυστυχώς για μένα όμως το πρωτάθλημα και οι αγώνες του Κυπέλλου λειτουργικά τελείωσαν, όμως παιδια θα είμαι εκει με το μυαλό μου και κυρίως με την καρδιά μου! Είστε όλοι υπέροχοι συνεχίστε ετσι ... Πρωταθλητές Ελλάδος 2018-2019 και συνεχίζουμε, πάντα δίπλα δίπλα, πάντα μαζι!

Μια οικογένεια όπως εμείς ξέρουμε! Κλείνοντας θελω να ευχαριστήσω την οικογένεια Σαββιδη, τους συμπαίκτες μου τον προπονητή μου και όλο το τεχνικό team, τους φυσιοθεραπευτές και γιατρούς,τους φροντιστές και όλους όσους δουλεύουν καθημερινά μαζι μας!!! Εμείς μαζι για μια ζωή!!! ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ ΑΦΟΥ».

Σχετικα με ολο αυτο που βιωσαμε "πρεσβυτεροι" και "νεωτεροι" φιλοι του Δικεφαλου σε ολη την υφηλιο,υπαρχει μια μεγαλη αληθεια...Οσο σημαντικη ειναι η επιτυχία ,αλλο τοσο σημαντικη είναι η διαρκεια που σε καθιερώνει στη συνείδηση φίλων και εχθρών.

Το φετινό "cojones" πρωτάθλημα του Π.Α.Ο.Κ. τo πιο μάγκικo των τελευταίων ετών, ηρθε μετά την περσινη απώλεια του τίτλου, λόγω των γνωστών ιστοριών στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, οπου πολλοί θεωρούσαν ότι ο οργανισμος Π.Α.Ο.Κ. δεν θα μπορούσε να επιστρέψει το ίδιο δυνατος στη διεκδίκηση του τίτλου,καθως υπηρχε και η"προικα" των -2 βαθμων στο ξεκίνημα του φετινού μαραθωνίου.

Ομως πρωτη φορα στην επταετη διοικηση Σαββιδη εγιναν τοσα πολλα πραγματα σωστα με κυριο την επιμονη στο πλανο του προπονητη και τον σεβασμο στην επιθυμια του, αφού με εξαίρεση την περίπτωση Χατσερίδη οι υπόλοιπες κινήσεις ήταν με βάση το πλάνο και τα θέλω του Λουτσέσκου,τοσο το καλοκαιρι οσο και την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όταν κανείς δεν τρελάθηκε με την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς και αντί να πεταχτουν χρήματα σε μια περίπτωση τύπου Μπεργκ προτιμηθηκε μια λύση με το βλέμμα στο μέλλον, όπως ο 22χρονος Πολωνος Σφιντέρσκι.

Ο Ρουμανος ηταν παντα το απολυτο αφεντικό μέσα στην ομάδα(ελαχιστη χρησιμοποιηση Χατσερίντι-Καρελη) και η εμπειρια των παλαιοτερων φανηκε στα δύσκολα. Απο τον Γεναρη,χωρις τον Πρίγιοβιτς που ως τότε έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά αλλα αποχωρησε, το παραπανω επιβεβαιωθηκε,γιατι ο Βιερίνια,ο Μαουρίτσιο, ο Άκπομ, ο Μπίσεσβαρ, ο Ματος,ο Σακχοφ,αλλα και όλοι μαζί πήραν τον ΠΑΟΚ από το χέρι και τον οδήγησαν εκ του ασφαλούς στην κορυφή.

Τελος ο Ιβάν, ο Γιωργος και ολοι οι συνεργάτες τους δεν άγχωσαν τους παίκτες και το προπονητικό τιμ ακόμα και όταν η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή,δεν πανικοβλήθηκαν μετά τα αποτυχημένα αποτελέσματα στην Ευρώπη και στήριξαν προπονητή και παίκτες.

Και τωρα τι???

Η επομενη μερα ειναι ηδη εδω και μετα τους πανηγυρισμους για τον τίτλο, υπάρχει-με χρονολογικη σειρα πρωτα το Κύπελλο Ελλάδας-μια μεγαλη πρόκληση , αφού εάν ο Δικέφαλος του Βορρά κατακτήσει και αυτό το τρόπαιο θα έχει κάνει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του και λιγο μετα η προκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions Leaguue.

Και εδω εκτος απο το οικονομικό , αφού για να μην ξεχνιόμαστε μιλάμε για πολλά εκατομμύρια, υπαρχει και το ονειρο της συμμετοχης στους περιβοητους ομιλους,ενα θέμα πρεστίζ,οπου ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει πάρει μέρος σ'αυτη τη γιορτή, είναι κάτι που του λείπει και που θέλει να το ζήσει για να αποδείξει ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω του τις μέρες της μιζέριας.

Τελος είναι η επαναληψη της κατάκτησης του πρωταθλήματος,που θα αποτελει μια τεράστια επιτυχία για το Σύλλογο και θα βάλει σε καθεστώς «υστερίας» τους άλλους διεκδικητές και οπωσδηποτε τον Ολυμπιακό.

Αρα λοιπον τα κεφαλια μεσα...γιατι εχουμε καιρο για πολλα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!!

Διαβάστε ακόμη...