«Ο Σαββίδης έσωσε τον ΠΑΟΚ και τον πάει στ’ αστέρια»

Aπό arenafm.gr: Ο δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, μίλησε στην εκπομπή «Double» του ARENA FM 89.4 για την μεγάλη επιτυχία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, αλλά και τη Νέα Τούμπα.
Πηγή: arenafm.gr
«Ο Σαββίδης έσωσε τον ΠΑΟΚ και τον πάει στ’ αστέρια»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την νεότερη ιστορία του ΠΑΟΚ: «Έχουν γίνει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια, που δεν ξέρεις τι να πρωτοπείς. Χαρήκαμε πολύ γιατί πήραμε φέτος και... επίσημα πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή. Είχαμε χάσει πολλά πρωταθλήματα στα χαρτιά, κάτι γινόταν συνέχεια και έβρισκαν τρόπο να το χάσουμε.

Για τα δυο πρωταθλήματα του ΠΑΟΚ το 1976 και το 1985 και την φετινή φιέστα: «Μπορεί το ποδόσφαιρο να άλλαξε, να έγινε πιο γρήγορο, όμως υπήρχε η ταχύτητα και τότε, άλλαξε ο τρόπος σκέψης ορισμένων, υπάρχουν περιπτώσεις αλλαγών, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο.περισσότερη δικαιοσύνη.

Το 1976 ήταν μια φανταστική χρονιά. Ο ΠΑΟΚ πήρε επιτέλους το πρωτάθλημα, μετά τα δυο κύπελλα που είχε πάρει. Δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη γιορτή. Ήταν κάποιες βραβεύσεις που είχαν γίνει, στον Λέανδρο, στον Κούδα. Ήταν μετρημένα πράγματα. Το πανηγύρι το μεγάλο είχε γίνει το 1974, δυο χρόνια νωρίτερα, όταν πήραμε το κύπελλο. Είχαμε κάνει γιορτή στην Τούμπα, είχε γεμίσει αστέρια. Είχε γίνει τον Ιούνιο, και είχε μέσα τουλάχιστον 20.000 κόσμο. Είχαν έρθει αστέρια της εποχής, ο Διονυσίου, ο Κοντολάζος, ο Μητροπάνος. Μετά ξεκίνησε ο Ζαμπέτας με την φανέλα του ΠΑΟΚ και έκανε την θριαμβευτική του είσοδο, ήταν μια φανταστική βραδιά, γεμάτη μουσική και τραγούδια. Ακόμη και το πρωτάθλημα του 1985 δεν γιορτάστηκε τόσο πολύ.

Προχθές ζήσαμε μια άλλη βραδιά, χολιγουντιανή. Δεν το περίμενε κανείς ότι θα είναι τόσο ωραία. Λάθη πάντα γίνονται, όλοι ξεχνούν στιγμές, όμως ξεπερνούσε την φαντασία του ανθρώπου αυτό που έγινε. Η ιστορία του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τους πρώτους πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Όλοι γράφουν την ιστορία τους, που κρίνεται από την αρχή μέχρι το τέλος. Υπήρξαν άνθρωποι που ήρθαν στον ΠΑΟΚ με φόντο και μετά απογοήτευσαν. Ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή, όταν πρωτοήρθε ο Σαββίδης, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, ο Σαββίδης κατάλαβα ότι έγινε ΠΑΟΚ όσο δεν πάει. Είναι ο άνθρωπος που ήρθε να σώσει τον ΠΑΟΚ από την διάλυση. Και αφού εδραιώθηκε, είναι έτοιμος να τον ανεβάσει στ' αστέρια. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Έχουμε πειστεί 100% ότι υπάρχει μεγάλο μέλλον με τον Σαββίδη. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα όμως. Αν δεν υπήρχε Ιβάν Σαββίδης, δεν θα υπήρχε τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ τώρα».

Για την Τούμπα: «Το 1959 που έγιναν τα εγκαίνια, ήμουν μέσα. Έζησα την δημιουργία εκείνου του γηπέδου. Ήμουν άριστος μαθητής τότε, ήθελα να ακολουθήσω την Ιατρική, αλλά βλέποντας πως χτιζόταν το γήπεδο, μου έκανε να θελήσω να γίνω μηχανικός. Την Τούμπα την έχω ζήσει από την πρώτη ημέρα. Μετά από λίγα χρόνια την έζησα και σαν δημοσιογράφος, ήταν άλλη εποχή βέβαια. Πρέπει να υπάρχει 100% σιγουριά πριν γκρεμιστεί η Τούμπα, ότι θα γίνει νέα. Στην Ελλάδα ζούμε, κι αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρο τίποτε, ποτέ».

Διαβάστε ακόμη...