«Αυτό είναι το πιο μεγάλο τρόπαιο που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ»

Aπό arenafm.gr: Ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, μίλησε στον ARENA FM 89.4 και την εκπομπή «Full Επίθεση», για την φετινή πορεία του Δικεφάλου, αλλά και τον ευεργέτη της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη, που χάρισε το μεγαλύτερο τρόπαιο στην ομάδα, αποπληρώνοντας πριν χρόνια τα χρέη προς το δημόσιο.
Πηγή: arenafm.gr
«Αυτό είναι το πιο μεγάλο τρόπαιο που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος: «Ο κόσμος είναι περήφανος με αυτό που ζει. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε φέτος ένα αντρίκειο και λεβέντικο πρωτάθλημα. Το κατέκτησε και πέρυσι, αλλά για λόγους που δεν πρέπει να αναλύσουμε τώρα, του το στέρησαν. Αλλάζει σελίδα μέρα με τη μέρα, γίνεται μια Ευρωπαϊκή ομάδα, όπως την είχε οραματιστεί ο Ιβάν Σαββίδης».

Για την φιέστα της Τούμπας: «Είναι πολύ συγκινητικό, να βλέπεις 35.000 κόσμο να παραληρεί, από αγάπη, από συναισθήματα. Όλες οι ηλικίες βρέθηκαν στην Τούμπα, άλλοι που δεν είχαν δει πρωτάθλημα ποτέ, βρέθηκαν στην Τούμπα, άλλοι που τα είδαν όλα, ήρθαν και πάλι, πανηγύρισαν το τρίτο. Νομίζω ότι χάρηκαν πάρα πολύ όλες οι ηλικίες, όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες ανά την υφήλιο. Αυτό το πρωτάθλημα γιορτάστηκε σε όλα τα μήκη του πλανήτη».

Για τις προηγούμενες κατακτήσεις τίτλων του Δικεφάλου: «Κάθε πρωτάθλημα, το οποίο πήραμε, έχει τη δική του χάρη. Το 1976 ήταν το πρώτο πρωτάθλημα, το πήραμε μετά από πολλές αδικίες. Εκείνη την εξαετία 1970-1976 ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είχε πάρει όλα τα πρωταθλήματα, και δεν είναι υπερβολή αυτό. Είχε παικταράδες, που είχαν συνθέσει μια ομάδα που έπαιζε φοβερό ποδόσφαιρο. Από τότε είχαν αρχίσει να δουλεύουν υπόγεια οι ομάδες του ΠΟΚ και χάναμε τα πρωταθλήματα. Το 1985 ήταν μια πολύ καλή φουρνιά επίσης, πήρε πανάξια το πρωτάθλημα, μέσα από μεγάλες αδικίες. Φτάνουμε στο φετινό πρωτάθλημα, που ο ΠΑΟΚ πήρε 70 βαθμούς σε 29 παιχνίδια. Αγωνιστικά και βαθμολογικά το πήρε, άσε να λένε οι άλλοι διάφορα. Φτάσαμε στο φετινό πρωτάθλημα, που είναι το πιο λεβέντικο, το πιο αντρίκειο. Είμαστε μια από τις τρεις αήττητες ομάδες της Ευρώπης».

Για τη Νέα Τούμπα: «Το νέο γήπεδο θα απογειώσει την ομάδα. Μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, πρέπει να οραματίζετε κάτι τέτοιο. Να σας πω επίσημα πως έχουν περάσει ομόφωνα σχεδόν όλες οι αποφάσεις για το γήπεδο. Όλα προχωράνε κανονικά. Νομίζω έτσι όπως προχωράει το σχέδιο, και με την βοήθεια φυσικά όλων των φορέων της Περιφέρειας και του Δήμου, που καταλαβαίνουν ότι πάμε να κάνουμε ένα στολίδι στην πόλη, θα δούμε ένα έργο, το οποίο θα το θαυμάζει όλος ο κόσμος. Αν εξαιρέσουμε την ψήφο του κ. Κωνσταντινίδη που έριξε λευκό χθες, η απόφαση για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, πέρασε ομόφωνα».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Πριν από κάποια χρόνια δεν μπορούσε να περάσει καν από το μυαλό μας πως θα έχουμε έναν τέτοιο Πρόεδρο, τεράστιο, που θα φτιάξει την ομάδα μας έτσι. Το είχε πει κάποτε, πως θα κάνει την ομάδα μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Από τους μεγαλύτερους τίτλους του ΠΑΟΚ ήταν η αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο, από τον Ιβάν Σαββίδη. Τα 11.000.000 ευρώ που έδωσε, ήταν το μεγαλύτερο τρόπαιο του ΠΑΟΚ. Είχε πει μάλιστα, πως θα κάνει πιο έντιμο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Έχει λούσει κρύος ιδρώτας τους υπόλοιπους. Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, αλλά πλέον είναι ολόκληρης της Ελλάδας. Δεν υπάρχει σημείο στην χώρα που δεν υπάρχει το ασπρόμαυρο στοιχείο. Όλα τα μέσα μιλάνε για την φιέστα του ΠΑΟΚ. Την παρομοιάζουν με εκδηλώσεις που γίνονται σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλα δουλεύουν ρολόι, επαγγελματικά, σε Ευρωπαϊκά πρότυπα. Προχωράμε για τους επόμενους τίτλους. Θέλουμε το αήττητο που δεν πρέπει να σπάσει στις 5 Μαΐου και στη συνέχεια το κύπελλο Ελλάδας».

Διαβάστε ακόμη...