"Στην Ελλάδα το καλύτερο μου μπάσκετ"

Από basketplus.gr: Ο Μιλένκο Τέπιτς μίλησε σε Σερβικό ΜΜΕ ("Nezavisne.com") και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μια πιθανή επιστροφή του στην Παρτιζάν, στην εθνική ομάδα, στον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς και στο ποδόσφαιρο ...
Πηγή: basketplus.gr
"Στην Ελλάδα το καλύτερο μου μπάσκετ"

Είπε ο "Τέπα" αρχικά για τον ΠΑΟΚ...

«Οι φιλοδοξίες μας είναι να πάρουμε θέση που θα μας δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Σε ό, τι αφορά τα πλέι-οφ, η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ καλά γνωστή, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για χρόνια κυριαρχούν. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά αυτή η εποχή έχει ομάδες που μπορούν να τους απειλήσουν. Αν είμαστε όλοι υγιείς και σε καλή κατάσταση, μία από αυτές τις ομάδες μπορούμε να είμαστε και εμείς στον ΠΑΟΚ... "είπε ο Τέπιτς, χωρίς βέβαια να υπολογίσει τα σημαντικά προβλήματα της ομάδας του.

Και κατέληξε... "Κάθε σεζόν είναι μια ιστορία από μόνη της. Νομίζω ότι ένας παίκτης δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρως ικανοποιημένος, γιατί σκεφτόμαστε τα λάθη και τρόπους για τη διόρθωσή τους. Ήρθα στα μέσα Οκτωβρίου, μου πήρε λίγο χρόνο για να χωρέσω, αλλά τώρα νιώθω καλά και ελπίζω ότι θα τελειώσω τη σεζόν με αυτόν τον καλύτερο ρυθμό ".

Ο Τέπιτς είπε ακόμα για την Παρτιζάν... " Η Παρτιζάν είχε επαφές με μένα το καλοκαίρι, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Είμαι πολύ χαρούμενος που Παρτιζάν δείχνει ότι στάθηκε στα πόδια της και ελπίζω ότι σύντομα θα επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Αυτή είναι η ομάδα όπου έζησα μερικές από τις καλύτερες στιγμές μου στο μπάσκετ και θα ήμουν ευτυχής να παίξω τουλάχιστον μία ακόμη σεζόν στην Παρτιζάν".

Για τον Βουγιόσεβιτς... "Είναι ένας προπονητής με τον οποίο πέρασα πέντε όμορφα χρόνια και που με επηρέασε περισσότερο ως παίκτη και άνθρωπο. Είμαστε φίλοι και θέλω να πω, παρόλο που μιλάμε και ο ίδιος το γνωρίζει, το συντομότερο δυνατόν να τελειώσουν τα προβλήματα υγείας που έχει και να επιστρέψει στο μπάσκετ, επειδή εκεί ανήκει". .

Για την Εθνική Σερβίας... "Είμαι ευτυχής που προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρά το πολύ περίεργο σύστημα. Η Σερβία ανήκει εκεί. Ελπίζω ότι θα συγκεντρώσουμε την ισχυρότερη ομάδα και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε για μετάλλιο".

Ο Τέπιτς αναφορικά με το υπόλοιπο της καριέρας του, είπε... "Τα 32 χρόνια έχουν έρθει ταχύτερα από ό, τι σχεδίαζα. Ελπίζω ότι η υγεία θα με εξυπηρετήσει και ότι θα μπορέσω να παίξω για αρκετά χρόνια ακόμα. Είμαι υγιής και αισθάνομαι όμορφα στο μπάσκετ. Θα ήθελα να μείνω στο μπάσκετ, γιατί η ζωή μου ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένη σε αυτό και αυτό είναι που ξέρω καλύτερα να κάνω. Βέβαια μικρός δεν ήξερα με ποιο σπορ θα ασχοληθώ, δοκίμασα το ποδόσφαιρο για αρκετούς μήνες, αλλά δεν μου άρεσε πολύ. Με την επιτυχία από την Εθνική ομάδα του 1995 (πρωταθλητές Ευρώπης), πήγα στο μπάσκετ και αποφάσισα οτι αυτό είναι που θέλω να κάνω".

Τέλος για την χώρα που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, από αυτές στις οποίες έπαιξε μπάσκετ... "Κάθε χώρα έχει τη γοητεία της. Στη Λιθουανία έμεινα το μικρότερο διάστημα, είναι μια χώρα εντελώς διαφορετική από τις μεσογειακές σε τρόπο ζωής, κλίμα, διατροφή. Είναι όμως μια μπασκετική χώρα και ήταν ωραίο να παίζεις εκεί. Το καλύτερο μου μπάσκετ τόπαιξα στην Ελλάδα, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία είναι χώρες όπου απολαμβάνεις τα πάντα, τα τρόφιμα, το κλίμα και το μπάσκετ, παίζουν με λιγότερη πίεση και αισθάνονται πιο στέρεα στο έδαφος".

Διαβάστε ακόμη...