Η ηρωίδα συγγενής του Πασχαλάκη!

Από inpaok.com: Η 13χρονη που έσωσε τον ηλικιωμένο στη Σητεία τιμήθηκε στον τελικό του βόλεϊ στην Ιεράπετρα και ο μπαμπάς της αποκάλυψε στο Έθνος πως έχει συγγένεια με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ
Πηγή: inpaok.com
Η ηρωίδα συγγενής του Πασχαλάκη!

O τερματοφύλακας της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, Aλέξανδρος Πασχαλάκης, έκλεψε την παράσταση ντυμένος Σούπερμαν στην απονομή του πρωταθλήματος στην Τούμπα, ωστόσο και η 13χρονη Καλλιόπη Πασχαλάκη που τιμήθηκε στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ στην Ιεράπετρα πήρε τον πραγματικό τίτλο του σούπερ ήρωα!

Η μικρή πριν από μία εβδομάδα έσωσε από βέβαιο θάνατο έναν ηλικιωμένο που πνιγόταν από ένα κομμάτι κρέας από σουβλάκι στη μέση κεντρικού δρόμου της Σητείας. Επενέβη και του έκανε αποτελεσματικές κινήσεις απόφραξης λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Η Καλλιόπη τιμήθηκε από την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και πήρε το βραβείο της μαζί με την μητέρα της Μαριάνα Λελεκάκη που είναι μέλος της Εθελοντών Διασωστών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ) και του προέδρου του Σώματος Γιάννη Δασκαλάκη. Η βράβευση έγινε μεταξύ 2ου και 3ου σετ και η μικρή γνώρισε την αποθέωση από τους Κρητικούς που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του γυμναστηρίου «Μάρκος Φωνιαδάκης».

H 13χρονη Καλλιόπη Πασχαλάκη τιμήθηκε στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ στην Ιεράπετρα

«Εχω λάβει σχετικά μαθήματα διάσωσης από πνιγμονή και έδρασα άμεσα. Δεν είχα αμφιβολία γιατί ο παππούς είχε γονατίσει και πνιγόταν. Ηταν θέμα στιγμών... Αμέσως συνήλθε μετά την απόφραξη. Εκανα απλά το καθήκον μου», είπε με σεμνότητα στο ethnos.gr η μικρή Καλλιόπη.

H 13χρονη Καλλιόπη Πασχαλάκη μαζί με την αδελφή της, τη μητέρα της και το μπαμπά της

Ο μπαμπάς Μάνθος Πασχαλάκης αποκάλυψε μάλιστα πως η οικογένεια του παρότι κατοικεί στην Κρήτη έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και είναι συγγενής με τον μπαμπά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

H 13χρονη Καλλιόπη Πασχαλάκη μαζί με τη μητέρα της και τον πρόεδρο του ΕΔΕΑΚ Γιάννη Δασκαλάκη

«Ναι, έχουμε συγγένεια με τον Αλέξανδρο. Είμαστε πολύ περήφανοι με την πράξη της Καλλιόπης. Και οι δυο μας κόρες έχουν πάρει εκπαίδευση διάσωσης και αυτά πρέπει να είναι στη βασική εκπαίδευση όλων των παιδιών», είπε ο Μάνθος Πασχαλάκης.

Διαβάστε ακόμη...