Πράσινο φως για τη Νέα Τούμπα!

Από inpaok.gr: Ο ΠΑΟΚ πήρε το «πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με το χωρικό σχέδιο για τη Νέα Τούμπα.
Πηγή: inpaok.gr
Πράσινο φως για τη Νέα Τούμπα!

 Στη συνεδρίαση την  «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος του τμήματος εγκαταστάσεων, Γιάννης Δημογιάννης, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος, αλλά και ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας.

Στην αρχή της συνεδρίασης για τη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με ειδικό χωρικό σχέδιο του νέου γήπεδο του ΠΑΟΚ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε να πάει και άλλο πίσω η συζήτηση. Αυτό δημιούργησε εντάσεις, αφού ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00 και ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το βράδυ!

Εκείνη τη στιγμή ο Σταύρος Καλαφάτης πήρε το λόγο λέγοντας:

«Είναι προσβολή αυτό για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να δείξουμε θεσμικό σεβασμό! Δεν γίνεται να έχει φτάσει 12 παρά και να μην έχουνε ακόμα τελειώσει το θέμα με τι μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της πόλης!»

Έτσι, η συζήτηση ξεκίνησε με τον Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Θανάση Παππά να παίρνει τον λόγο:

«Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ έρχεται πιο έγκαιρα και πιο εποικοδομητικά για το ειδικό χωρικό σχέδιο συγκριτικά με τη ΔΕΘ. Το νέο γήπεδο θα πρέπει να βρει μια νέα θέση, τώρα ασφυκτιά. Οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να ενταχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσει και ο Δήμος και ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης που να εκμεταλλευτούν και οι δύο πλευρές. Δεν συζητάμε σοβαρά για αυτούς που λένε ότι θα γκρεμιστούν σχολεία. Μπορούν όμως να δημιουργηθούν κοινόχρηστες και κοινωφελείς εγκαταστάσεις μεταξύ ΠΑΟΚ και Δήμου. Εισηγούμαστε την έγκριση του ορίου του ειδικού χωρικού σχεδίου»

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνω του 27ου Γενικού Λυκείου έθεσε κάποιους προβληματισμούς αναφορικά με το σχολείο απέναντι από το στάδιο της Τούμπας:

«Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς. Υπάρχει φημολογία δεξιά κι αριστερά… Όπως φαίνεται στο ειδικό χωρικό σχέδιο το σχολείο μας είναι στη μπλε γραμμή. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, υπάρχει απλά αγωνία. Δεν ξέρουμε αν τα έργα θα γίνουν στην πόρτα του σχολείου μας. Ζητούμε από όλες τις παρατάξεις ότι θα διασφαλίσετε την ενημέρωση μας και σε δεύτερη φάση ότι θα έχουμε απρόσκοπτη λειτουργία. Πήραμε την απόφαση να φέρουμε την ιδιότητα του γονέα που έχει ένα παιδί που σπουδάζει σε ένα σχολείο διαμάντι».

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου τεχνικών έργων, Θανάση Παππά:

«Τα σχολεία δεν θα γκρεμιστούν απλά εξετάζουμε την αναβάθμιση τους στον προαύλιο χώρο! Αν μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποιες εγκαταστάσεις, δεν χαλάει κάτι για το σχολείο. Αυτό το λέω εγώ, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ζητήσει τίποτα. Δεν υπάρχει φόβος για τις εκπαιδευτικές λειτουργίες».

Για τις ανησυχίες του διευθυντή του 27ου Λυκείου μίλησε και ο Γιάννης Μπουτάρης:

Το ειδικό χωρικό σχέδιο είναι ένας οδηγός, όταν θα προκύψουν οι ανάγκες, θα προκύψει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για όλη την περιοχή. Τότε θα παρουσιαστεί  το σχέδιο και τότε θα δείξει την χρήση του σχολείου. Αν γκρεμιστεί το σχολείο θα έχουμε αντίρρηση; Δεν ξέρουμε. Αυτά είναι ακόμα στο ξεκίνημα. Έχω ρητή διαβεβαίωση από τον ΠΑΟΚ ότι θα υπάρξουν ανταποδοτικά για τον δήμο. Δεν μπορεί να χαλάσει κάτι και να μην το φτιάξει. Δεν θα σας αφήσουμε ανενημέρωτους».

Ο Σταύρος Καλαφάτης είπε στην ομιλία του:

«Καταρχάς συμφωνώ με τα συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Είναι ιστορική μέρα για την Θεσσαλονίκη. Μετά από 34 χρόνια ήρθε η λύτρωση για πολλές γενιές συνανθρώπων μας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τον πόνο και την προσφυγιά, την αδικία και την έκρηξη συναισθημάτων. Χθες είχαμε μια συγκλονιστική επιτυχία που ανεβάζει όλη την πόλη ψηλά. Όσον αφορά εμένα μπορώ να σας πω ότι πρέπει να τρέξουμε αυτό το πρότζεκτ. Αντιλαμβάνομαι την οικονομική ανάπτυξη που θα έχει για όλη τη Θεσσαλονίκη. Μεγάλες επενδύσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη. Με την προώθηση του PAOK Τούμπα Arena όπως το λέω εγώ, σπρώχνουμε την πολιτεία να λύσει θέματα 20ετίας στην περιοχή. Το γήπεδο της Τούμπας δεν προχωρούσε αν δεν υπήρχε αυτό το εργαλείο που λέγεται ειδικό χωρικό σχέδιο.

Για το θέμα της Νέας Τούμπας τοποθετήθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας:

«Συζητάμε για την Τούμπα, 60 χρόνια αφού χτίστηκε! Πολλά χρόνια πέρασαν και ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να τεθούν οι βάσεις για ένα νέο γήπεδο. Το σημαντικότερο από όλα είναι η βούληση που υπάρχει από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Α.Σ. ΠΑΟΚ. Θα πω μερικά νούμερα. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για πρότζεκτ 150 εκατομμυρίων. Στη βάση κατασκευής του θα έχει τουλάχιστον 7.000 θέσεις εργασίας. Σχολεία και ναοί θα ευεργετηθούν σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Γνωρίζω ότι στη Νέα Τούμπα θα υπάρχει ένα νέο μουσείο, χώροι ιατρικής, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας. Αν λειτουργήσει καλά η πρόσβαση και η σύνδεση του γηπέδου με την πόλη θα πάνε όλα καλά. Χαιρετίζω αυτή την προσπάθεια και εύχομαι η επόμενη διοίκηση να κόψει τη κορδέλα στη Νέα Τούμπα».

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος μιλώντας για το θέμα του σταδίου του ΠΑΟΚ είπε:

«Μέρες ιστορικές για τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη. Είμαστε χαρούμενοι για το πρωτάθλημα και το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο. Θα προκύψει όφελος για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Το σχέδιο τώρα διαμορφώνεται, εμείς θα δώσουμε έγκριση με χαρακτηριστικά ιστορικά. Η επόμενη διοίκηση θα δει θέματα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Σήμερα δίνουμε έγκριση για να αρχίσει να γίνεται το μεγάλο πρότζεκτ πραγματικότητα».

Ο Δημήτρης Κούβελας είπε από την πλευρά του:

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ποδοσφαίρου. Μην ξεχνάμε να δώσουμε συγχαρητήρια και στην ομάδα βόλεϊ. Έχουμε τιμήσει ομάδες στα δημοτικά συμβούλια και νομίζω πρέπει να το κάνουμε και με τον ΠΑΟΚ. Το πρότζεκτ του γηπέδου είναι ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο. Η υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ με ιδιωτικά κεφάλαια είναι κάτι πολύ σημαντικό που σπάνια το βλέπουμε και για αυτό το λόγο πρέπει ο Δήμος και η Πολιτεία να σκύψουν και να βοηθήσουν. Και μόνο το ενδεχόμενο μεγάλω αθλητικών γεγονότων που θα συμβούν σε αυτό το γήπεδο, αλλά και άλλων γεγονότων όπως συναυλιών καταλαβαίνουμε τους χιλιάδες τουρίστες που θα φέρει. Το 27ο λύκειο είναι ένα σχολείο πρότυπο και δεν πρέπει να βρεθεί στον αέρα και να αισθάνονται σε ανασφάλεια, γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί. Το κέντρο πολιτισμού και το κολυμβητήριο πρέπει να συνεχίσουν να συνυπάρχουν με την εξέλιξη αυτού του έργου».

Διαβάστε ακόμη...