«Ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος και διψασμένος για να κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Από sdna.gr: Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε για όλα στο SDNA και αποκάλυψε τα κλειδιά της επιτυχίας του φετινού ΠΑΟΚ. Ο Ελληνας τεχνικός, έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο του Ραζβάν Λουτσέσκου και στάθηκε στον ξεχωριστό ρόλο του Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Πηγή: sdna.gr
«Ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος και διψασμένος για να κατακτήσει το πρωτάθλημα»

- Τι είχε ο ΠΑΟΚ έναντι των αντιπάλων του και έφτασε στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος;

«Αρχικά είχε αποτελεσματικότητα. Είχε σταθερότητα και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως κράτησε το ρόστερ των προηγούμενων ετών με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις, όλοι γνωρίζονταν καλύτερα. Το ίδιο συνέβη και με τον Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ διψούσε για να επιτύχει τον μεγάλο του στόχο, που δεν ήταν άλλος από το να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια. Αυτά τα 34 χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πάρα πολλά για τον ΠΑΟΚ».

- Ποια ήταν τα αγωνιστικά κλειδιά της φετινής επιτυχίας;

«Το κυριότερα είναι η δεμένη ομάδα, κοντά οι γραμμές πολύ δύσκολα διασπούσες την άμυνα του ΠΑΟΚ. Γενικώς είχε παίκτες που έκαναν τη διαφορά».

- Ποιο ήταν το κομβικό παιχνίδι που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του;

«Θα σταθώ στα δύο ντέρμπι εκεί ήταν τα κλειδιά ψυχολογικά και βαθμολογικά. Στάθηκε τυχερός στο πρώτο, αλλά στην Τούμπα ήταν πολύ καλύτερος και κέρδισε δύο φορές».

- Ποιος ο ρόλος του Λουτσέσκου στην τεράστια αυτή επιτυχία; Και πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις αποδυτήρια με τέτοιες προσωπικότητες μέσα σε αυτά;

«Ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από το καλοκαίρι. Σε αυτό συμβάλει εκτός από τον προπονητή που είναι το Α και το Ω, η πλευρά της διοίκησης. Άπαντες κατάλαβαν ότι ο ΠΑΟΚ φέτος ήταν αναγκασμένος να πετύχει και για να πετύχει κανείς δε βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Αυτό είναι έργο Λουτσέσκου. Εγώ θα ήθελα να πω πως ο συγκεκριμένος προπονητής έκανε ροτέισον και έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες. Στο πρωτάθλημα είναι πολλά τα ματς και χρειάζονταν όλοι οι παίκτες».

- Ο MVP του ΠΑΟΚ;

«Ο Βιεϊρίνια μακράν. Έχω σε τεράστια εκτίμηση τον Πασχαλάκη τον Βαρέλα τον Κρέσπο. Γενικά για να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα πρέπει να έχεις πολλούς MVP. Ο Βιεϊρίνια έκανε μια εκπληκτική σεζόν πήρε υπερπολύτιμους βαθμούς και έδωσε τεράστιες λύσεις επιθετικά. Δυστυχώς όμως είναι σαν να τον ματιάσαμε και κλείνει με πολύ άσχημο τρόπο η σεζόν για αυτόν».

- Τι πρέπει να κρατήσει και τι να αφήσει ο ΠΑΟΚ στη νέα χρονιά;

«Δεν έχει να αφήσει κάτι. Είναι μέσα στους στόχους. Θα πρέπει να κρατήσει, αυτό το δέσιμο που έδειξε σαν ομάδα τον τρόπο τον ξέρουν. Αυτή την εικόνα όσον αφορά την ψυχοσύνθεση. Το επόμενο σκέλος και βήμα που πρέπει να γίνει είναι να μπουν στους ομίλους του Champions League».

Διαβάστε ακόμη...