Στόχος το αήττητο πρωτάθλημα!

Από superleaguegreece.net: Το περίμενε αρκετές αγωνιστικές, αλλά τώρα θα είναι γεγονός.
Πηγή: superleaguegreece.net
Στόχος το αήττητο πρωτάθλημα!

Ο ΠΑΟΚ κατακτά μαθηματικά το πρωτάθλημα με νίκη επί του Λεβαδειακού ή ακόμα και ισοπαλία, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του. Θα το έκανε με νίκη στη Λάρισα, ωστόσο οι συνθήκες του δίνουν την ευκαιρία να πανηγυρίσει στην Τούμπα.

Ο Λεβαδειακός είναι μαθηματικά 15ος στη βαθμολογία και αυτό δεν αλλάζει. Έπαιξε οκτώ διαδοχικές σεζόν στην Super League Σουρωτή.

Δεν νίκησε στα τελευταία έξι παιχνίδια ομάδες που ήταν... γύρω του βαθμολογικά, μαζεύοντας μόνο δύο βαθμούς. Στις 24 Φεβρουαρίου νίκησε στην Ξάνθη, για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα και μάλιστα αυτό είναι και το μοναδικό του "διπλό".

Μαζί με τον Απόλλωνα έχει τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση, με πέντε μόλις γκολ.

Στην Τούμπα έρχονται σαν αντίπαλοι δύο πρώην δικοί του άνθρωποι. Ο προπονητής του Λεβαδειακού Νίκος Καραγεωργίου, που έπαιξε στον ΠΑΟΚ από το 1986 ως το 1992 και κάθισε και στον πάγκο του το 2005. Και ο Γιώργος Ζησόπουλος, που έκανε στην Τούμπα τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα και το 2005 έφυγε για να κάνει πολυετή καριέρα και φέτος να γίνει ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, στην ιστορία του Λεβαδειακού.

Για να μην πανηγυρίσει ο ΠΑΟΚ, ο Λεβαδειακός θα πρέπει να κάνει ότι δεν έκανε καμία ομάδα φέτος. Να νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εκεί από όπου μόνο ο Άρης κατάφερε να φύγει με μια ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ στοχεύει να πάρει το πρωτάθλημα και αήττητος, κάνοντας παράλληλα και ένα σωρό ακόμα ρεκόρ στην ιστορία του.

Ο Λεβαδειακός έχει νικήσει μόλις μια φορά στην Τούμπα. Ήταν όπως και τώρα προτελευταία αγωνιστική, στις 26 Μαϊου 1991 και πάλευε για την παραμονή του στην Α' Εθνική.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σίγουρα τέταρτος, προηγήθηκε δύο φορές στο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες του Αλκέτα Παναγούλια πανηγύρισαν τελικά τη νίκη με 3-2 (32' σουτ Σκαρτάδος, 54' σουτ Γ. Αναστασιάδης - 51' πέναλτι Καβαλιέρης, 68' κεφαλιά Μαρινάκης, 78' σουτ Πεχλεβανίδης).

Στον αγώνα εκείνο έπαιζε για τον ΠΑΟΚ ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο Λεβαδειακός παρά τη νίκη του και στο τελευταίο παιχνίδι δεν κατάφερε να σωθεί.

Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει και τα 11 τελευταία με τον Λεβαδειακό στην έδρα του, μετά το 0-0 του Οκτωβρίου του 1994. Πέρσι μάλιστα έβαλε πέντε γκολ και πρόπερσι τρία. Στα έξι τελευταία μάλιστα ο Λεβαδειακός δεν έχει σκοράρει. Ανεξάρτητα έδρας ο ΠΑΟΚ είναι εννέα παιχνίδια αήττητος από τον Λεβαδειακό, έχοντας νικήσει τα επτά από αυτά.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 22

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Λεβαδειακού: 7

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 15

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Λεβαδειακού: 1

Στον πρώτο γύρο

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2

(75' σουτ Ζησόπουλος - 41' σουτ Πρίγιοβιτς, 46' σουτ Μπίσεσβαρ)

Διαβάστε ακόμη...