«Δίπλα στον ΠΑΟΚ για την νέα Τούμπα»

Από thessports.gr: Για την κατασκευή της Νέας Τούμπας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά και στη συμβολή του έργου στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: thessports.gr
«Δίπλα στον ΠΑΟΚ για την νέα Τούμπα»

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε:

Για το θέμα του νέου γηπέδου στην Τούμπα και την βοήθεια της Περιφέρειας:

«Εμείς από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο αίτημα να προχωρήσει ταχύτατα το γήπεδο, ορίσαμε ειδική επιτροπή και την Παρασκευή θα υπογραφούν όλες οι εγκρίσεις, χθες ολοκλήρωσε ο Δήμος και τώρα το θέμα θα πάει στην κυβέρνηση. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την πόλη μας, για τον αθλητισμό, για την Κεντρική Μακεδονία και την Βόρεια Ελλάδα. Η αξία δεν θα είναι μόνο για τον αθλητισμό, ένα σύγχρονο γήπεδο θα αποτελεί πόλο έλξης και για τους τουρίστες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε ό,τι ευρωπαϊκά προγράμματα υπάρχουν προκειμένου να γίνει η ανάπλαση της περιοχής, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο γήπεδο χωρίς να υπάρχει ο κατάλληλος περιβάλλον χώρος που θα υποδεχθεί αυτό το γήπεδο».

Για το ΕΧΣ για τη νέα Τούμπα:

«Θα υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που θα βοηθούν στην καθημερινή λειτουργία των πολιτών, θα λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί το τωρινό γήπεδο της Τούμπας, θα γίνει ανάπλαση και θα αναβαθμιστεί ευρύτερα η περιοχή της Τούμπας».

Για το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει:

«Εμείς αυτό που είπαμε το κάναμε, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα πέρασαν οι εγκρίσεις. Εγώ πιστεύω ότι είναι εφικτό, μένει μόνο η έγκριση από την κυβέρνηση και να τρέξουν οι διαδικασίες, πλέον φεύγει το θέμα από τους τοπικούς φορείς. Αυτή η προσπάθεια θα αναβαθμίσει συνολικά την πόλη και δεν είναι μόνο θέμα αθλητισμού».

Για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα:

«Το βασικότερο για εμάς είναι η ανεργία και η Κεντρική Μακεδονία δεν έχει κατορθώσει να κατακτήσει τον ρόλο που μπορεί. Στα επόμενα 2-3 χρόνια η Θεσσαλονίκη θα μπορεί να παίξει τον ρόλο που ιστορικά της ανήκει. Έναν ρόλο ενός τόπου διαμετακομιστικού εμπορίου, πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουρισμό, είμαστε πρωτοπόροι στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, θα είμαστε η περιοχή όπου η καινοτομία θα δώσει θέσεις εργασίας σε νέους άνεργους που προτιμούν να φύγουν από τη χώρα, με λίγα λόγια πιστεύω πως η δεκαετία που μπαίνει θα είναι δεκαετία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένας τόπος διεθνών επενδύσεων».

Διαβάστε ακόμη...