«Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι και η ζωή μου, βάση για πολλά παραπάνω το πρωτάθλημα»

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το SDNA ταξιδεύει στο παρελθόν και μιλάει με τον Κούλη Αποστολίδη, ο οποίος εκφράζει τα συναισθήματά του και εξιστορεί την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος το 1976.
Πηγή: sdna.gr
«Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι και η ζωή μου, βάση για πολλά παραπάνω το πρωτάθλημα»

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθώς αφιέρωσε όλη του την ποδοσφαιρική ζωή (και όχι μόνο) στον Δικέφαλο, κατακτώντας τους πρώτους τρεις τίτλους του συλλόγου (δύο Κύπελλα, ένα πρωτάθλημα).

Ο λόγος για τον Κούλη Αποστολίδη, ο οποίος μιλάει στο SDNA για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια, το τι σημαίνει πραγματικά αυτό για το μέλλον, τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ γυρίζει το χρόνο πίσω και αναπολεί τις στιγμές της κατάκτησης του πρωταθλήματος το 1976.

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Είναι το σπίτι του και η ζωή του όπως λέει!

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ενδιαφέρουσα συζήτηση...

-Ο ΠΑΟΚ φτάνει στο πρωτάθλημα 34 χρόνια μετά. Ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τυπικά είμαι υποχρεωμένος να πω ότι υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια, αλλά το να κατακτάς το πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια είναι πολύ σημαντικό. Και μάλιστα σε ένα σημείο αναπτυξιακής πορείας του ΠΑΟΚ. Πέρα από τον τίτλο, θα σημάνει και το εφαλτήριο μίας μεγάλης ανάπτυξης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

-Τι σημαίνει ο φετινός τίτλος για το σύλλογο;

Η περσινή πορεία και το πρωτάθλημα, αλλά και ειδικότερα η φετινή με το επίσημο και τυπικό πρωτάθλημα, σημαίνει πάρα πολλά. Ότι ο ΠΑΟΚ είναι πλέον εδώ, έτοιμος να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει τίτλους. Και από εκεί και πέρα, μπορεί να βάλει υψηλούς στόχους και στην Ευρώπη. Δεν είναι πλέον μία περιφερειακή ομάδα.

-Θα σας ταξιδέψω στο παρελθόν και στο 1976, όταν ήσασταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου...

Η ιδιαιτερότητα εκείνων των χρόνων, ήταν ότι υπήρχε μία ομάδα η οποία κατά γενική ομολογία, ήταν μία ομάδα που ίσως ήταν η καλύτερη που πέρασε από την Ελλάδα. Εκείνη η ομάδα πήρε τους πρώτους επίσημους τίτλους του συλλόγου, όπως το Κύπελλο το 1972, το δεύτερο το 1974 και το πρωτάθλημα.

-Υπάρχουν ομοιότητες με τη φετινή χρονιά;

Οι ομοιότητες με το τώρα, είναι ότι τότε οι κατακτήσεις αυτών των τροπαίων, πέρα από τον τίτλο που είναι σημαντικότατο, αποτέλεσε ισχυρή βάση της ανάπτυξης της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Κάτι ανάλογο γίνεται και σήμερα, αν και σίγουρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

-Ξεχωρίσατε κάποιον παίκτη τη φετινή σεζόν;

Οι πρωταγωνιστές κατά τη γνώμη μου ήταν αρκετοί, όχι ένας και δύο. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο μιλάμε για μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Μία οικογένεια και λιγότερο για κάποιους παίκτες οι οποίοι πήραν πραγματικά λίγο παραπάνω την ομάδα στις πλάτες τους. Δεν μπορώ να σταθώ σε έναν, γιατί θα αδικήσω άλλους και πραγματικά πιστεύω ότι υπήρξαν πολλοί παίκτες υψηλού επιπέδου, με προσωπικότητα και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Είναι μία ομάδα και μέσα και έξω από το γήπεδο.

-Η άποψή σας για τον Ιβάν Σαββίδη και αν πιστεύατε ότι λίγα χρόνια μετά την έλευσή του θα κατάφερνε να κατακτήσει το πρωτάθλημα...

Δεν θα απαντήσω σε αυτό, θα πω μόνο ένα. Όταν ανέλαβε ο Σαββίδη, κατέβαλε τα χρήματα και ξόφλησε τα χρέη του ΠΑΟΚ, είχα πει χαρακτηριστικά "It 's too good to be true", όπως λέγαν στην Αμερική. Είναι πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό. Έχει όμως διάρκεια, ξεπέρασε αρκετές... αρρώστιες και πλέον εδώ και δύο χρόνια ειδικότερα, λειτουργεί το κλαμπ, η ομάδα γενικότερα πολύ σωστά σε όλους τους τομείς. Έτσι αυξάνεται το επίπεδό της και η δυναμική της.

-Τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για εσάς;

Ο ΠΑΟΚ είναι σπίτι και η ζωή μου. 16 χρονών ήρθα στον ΠΑΟΚ από μία ομάδα ερασιτεχνική της γειτονιάς. Είχα την ευτυχία να παίξω στην πρώτη ομάδα μαζί με τον Γιώργο τον Κούδα το 1963 και έπαιξα μόνο στον ΠΑΟΚ. Όταν σταμάτησα δεν έπαιξα πουθενά αλλού. Βέβαια, υπήρχε ένα μικρό διάστημα που πήγα στην Αμερική για σπουδές. Ο ΠΑΟΚ για εμένα είναι από τη γειτονιά, στον ΠΑΟΚ και από εκεί στην άλλη οικογένεια και στη ζωή.

Διαβάστε ακόμη...