«Με… καίει η Νέα Τούμπα!

Από inpaok.com: Η απόφαση του Γιώργου Κούδα να μπει στον... στίβο της πολιτικής στο πλευρό του Γιώργου Ορφανού σήκωσε πολύ «σκόνη» στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήταν μια κίνηση που ουδείς περίμενε.
Πηγή: inpaok.com
«Με… καίει η Νέα Τούμπα!

Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ!

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ μίλησε στο INPAOK για αυτή του την απόφαση.

Φυσικά, ο Γιώργος Κούδας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της Νέας Τούμπας, αλλά και στην επερχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο μετά από 34 χρόνια.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να στείλει και τις ευχές του για γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους στον τραυματία Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο ζωντανός θρύλος του Δικεφάλου στο INPAOK:

Πώς αποφασίσατε να κατεβείτε στην πολιτική;

«Ίσως με έπεισε ο Γιώργος Ορφανός στις συζητήσεις που είχαμε. Είχα αρκετές προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια για να κατέβω στην πολιτική, αλλά νομίζω πως τώρα ωρίμασα. Προσέφερα χρόνια στον αθλητισμό και θέλησα να μπω τώρα και σε αυτό το κομμάτι. Θα ναι σίγουρα μεγάλη εμπειρία».

Ήταν εύκολη αυτή η απόφαση να μπείτε στον... στίβο της πολιτικής;

Όχι, δεν ήταν! Από το 85 και μετά, μου έχουνε γίνει πάρα πολλές προτάσεις για να κατέβω στην πολιτική, αλλά δεν το έκανα. Ξέρετε, εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να πω ψέματα και επειδή μίλησα με τον Γιώργο αρκετές φορές, είμαστε πολύ κοντά στις απόψεις μας».

Ως ένας άνθρωπος που υπηρέτησε χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό, σκοπεύετε να ασχοληθείτε και με θέματα αθλητισμού της πόλης, αλλά και με τη Νέα Τούμπα;

«Εμένα πραγματικά με καίει το κομμάτι της Νέας Τούμπας. Θέλω να βοηθήσω, όπως μπορώ. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένα θείο δώρο και θέλω να βοηθήσω για να γίνει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Αλήθεια ποια η θέση του συνδυασμού σας για τη Νέα Τούμπα;

«Αυτά θα τα συζητήσουμε ιδιαιτέρως και θα τα παρουσιάσουμε κιόλας στο πρόγραμμα μας και αν μας προτιμήσει ο κόσμος, θα το υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Αυτό που θα κάνουμε εμείς από την πλευρά μας, είναι να πραγματοποιήσουμε όσες επαφές μπορούμε, για να κάνουμε πράξη τα θέλω του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη αναφορικά με το νέο γήπεδο. Έχω ζήσει την ομάδα ως παίκτης, αλλά και ως διοικητικό στέλεχος και θυμάμαι την Τούμπα από τότε που είχε μόλις μια κερκίδα. Είμαι ΠΑΟΚ! Είναι όνειρο για εμένα η Νέα Τούμπα. Θέλω να δω το καινούριο γήπεδο!»

Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή πιθανότατα θα είναι πρωταθλητής Ελλάδος μετά από 34 χρόνια. Εσείς πως το ζείτε όλο αυτό;

«Ένας τίτλος σε μεθάει! Εγώ έχω μάθει να βλέπω και το μέλλον. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά αυτόν τον τίτλο ή τους τίτλους που θα έρθουν φέτος. Να γιορτάσουμε και να χαρούμε, αλλά να μη μεθύσουμε από τη χαρά, γιατί η μέθη δεν φέρνει τα σωστά αποτελέσματα. Το έχω πει και στον κύριο Σαββίδη πως πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θέλω να μείνει αυτή η ομάδα και να κάνουμε έτσι το επόμενο βήμα στην Ευρώπη. Να κάνουμε το βήμα στο Champions League. Πόθος μου είναι να δω τον ΠΑΟΚ να κοιτά στα μάτια αυτές τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

Θεωρείτε πως η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες όλων των εποχών;

«Ναι, το πιστεύω πως είναι. Βέβαια, οι εποχές αλλάζουν. Εγώ είχα την τύχη να προλάβω ίσως την καλύτερη ομάδα που είχαμε ποτέ, με Κουιρουκίδη, με Γιακουμή και πολλούς άλλους υψηλού επιπέδου παίκτες. Η σημερινή ομάδα είναι σίγουρα η καλύτερη των τελευταίων ετών. Είναι η πληρέστερη με πολύ ταλέντο, ενώ έχει και αυτό το άρωμα που βγαίνει από τα αποδυτήρια και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφόρων εθνικοτήτων παίκτες, αυτό το άρωμα μυρίζει... οικογένεια!»

Αν έπρεπε να πείτε κάτι στον Βιεϊρίνια τι θα λέγατε;

«Θα του έλεγα πως το πάθος του τον οδήγησε σε αυτόν τον τραυματισμό. Το έπαθε σε μια φάση που δεν έπρεπε να συμμετάσχει. Βέβαια, αυτό το πάθος τον κάνει και αυτό που είναι. Το ξέρει πως τον έχω μέσα στην καρδιά μου και του εύχομαι περαστικά και να τον δούμε το συντομότερο δυνατό και πάλι μέσα στο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμη...