Ο ΠΑΟΚ δε θέλει Άγιαξ!

Από inpaok.com: ΠΑΟΚ και Άγιαξ έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τις κληρώσεις, τα συχνά ραντεβού τους και το πώς η πορεία του ενός επηρεάζει τον άλλον.
Πηγή: inpaok.com
Ο ΠΑΟΚ δε θέλει Άγιαξ!

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις διπλές αναμετρήσεις τους τη σεζόν 2010-11 και 2016-17, όπου το 1-1 που είχε εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ και τις δυο φορές, δε στάθηκε αρκετό για να πάρει την πρόκριση στην Τούμπα.

Τελευταία χρονικά περίπτωση που μπλέχτηκαν τα ονόματα των δυο ομάδων ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν μπήκαν ξανά στην ίδια κληρωτίδα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Το... αστείο του πράγματος ήταν ότι πολλοί στον Δικέφαλο προτιμούσαν τότε τον Αίαντα αντί της Βασιλείας! Τελικά, οι Ελβετοί αποδείχθηκαν εύκολη λεία, ενώ οι Ολλανδοί συνεχίζουν ακόμα στον θεσμό...

Αυτή η τρελή πορεία του Αίαντα στη φετινή διοργάνωση και η πρόκρισή του στα ημιτελικά, μετά το χθεσινό (17/4) 1-2 επί της Γιουβέντους, μπορεί να έχει προκαλέσει θαυμασμό σε όλη την Ευρώπη, αλλά για τον ΠΑΟΚ προκαλεί περισσότερο... σφίξιμο, παρά ευχαρίστηση. Ο λόγος είναι ότι αν οι Ολλανδοί συνεχίσουν να βγάζουν μάτια, ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μάντσεστερ Σίτυ ή της Τότεναμ και τελικά κατακτήσουν το φετινό Champions League, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, θα βάλουν σε μπελάδες τον Δικέφαλο το καλοκαίρι.

Το μοναδικό σενάριο που φέρνει τον Δικέφαλο στον 2ο προκριματικό γύρο του επόμενου Champions League είναι αν το φετινό το κατακτήσει μια ομάδα που δεν πάρει το πρωτάθλημα στη χώρα της ή δεν κατακτήσει μια θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του θεσμού. Στην περίπτωση του Άγιαξ, ο τίτλος στην Ολλανδία δεν είναι κάτι σίγουρο καθώς ισοβαθμεί με την Αιντχόβεν στην πρώτη θέση, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, ενώ καμιά από τις δυο προνομιούχες ολλανδικές θέσεις δεν οδηγεί απευθείας στους ομίλους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο Δικέφαλος θα μπει στην κληρωτίδα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, όπου -στο δρόμο των πρωταθλητών- είναι πολύ πιθανό να έχει τον Άγιαξ ως πιθανό αντίπαλο! Παντού μπροστά του...

Διαβάστε ακόμη...