"Είναι κρίμα ο ΠΑΟΚ να μην έχει τον δικό του χώρο"

Από paokday.gr: O Γιάννης Παγκαλίδης μίλησε στους εκπροσώπους τύπου στο πλαίσιο της Media Day που διοργανώνει κάθε εβδομάδα ο ΑΣ ΠΑΟΚ για το τουρνουά στην Γεωργία όπυ κατάφερε και πήρε το χάλκινο μετάλιο αλλά και για τον στόχο που έχει ενόψει του Πανευρωπαϊκού.
Πηγή: paokday.gr
"Είναι κρίμα ο ΠΑΟΚ να μην έχει τον δικό του χώρο"

Aναλυτικά τα οσα ειπε:

Για το τουρνουά στην Γεωργία:"Tώρα έχω γυρίσει από το τουρνουά που συμμετείχα στην Γεωργία είναι όντως ένα τουρνουά με χώρες που κυριαρχούν στην Ελληνορωμαϊκή πάλη και αυτό είναι πολύ σημανατικό. Ναι μεν είναι δύσκολο το τουρνουά αλλα αντιμετωπίσαμε αντιπάλους που θα έχουμε στα Ευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια τουρνουά. Το σημαντικό είναι οτι αντιμετωπίσαμε αυτούς τους αντιπάλους και κάποιους καταφέραμε να τους κερδίσουμε κι όλας και στο τέλος μπορέσαμε να πάρουμε και την τρίτη θέση σαν εθνική ομάδα.Ήταν ένα καλό δείγμα γι' αυτά που μπορούν να ακολουθήσουν αν γίνει καλή δουλειά."

Για την περηφάνια που νιώθει όταν η επιτυχία έρχεται μετα χρώματα της εθνικής: "Όπως είμαστε περήφανοι όταν κατακτάμε τα πρωταθήματα με τον ΠΑΟΚ και τον Δικέφαλο στο στήθος έτσι είναι και όταν έχεις διακρίσει με το εθνόσημο. Γιατί όσο οπαδοί και να είμαστε αυτό το συναίσθημα να εκπροσωπείς την χώρα σου δεν συγκρίνεται με τιποτα."

Για τον στόχο στο Πανευρωπαϊκό: " Η προετοιμασία μου αυτό το χρονικό διάστημα αφορά τον Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού που θέλω να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση. Θα είμαι και του χρόνου σε αυτή την κατηγορία και μπορώ να πω πως δεν βιάζομαι να πω πως βιάζομαι να κατακτήσω ένα μετάλιο. Αυτό που θέλω είναι να κάνω μια καλή εμφάνιση και να δείξω πως είμαι σε ένα πολύ καλό δρόμο και ότι ξεπερνάω αυτή την κοιλιά που έκανα κατα την διάρκεια της περσινής σεζόν λόγω των εξετάσεων."

Για το αν είναι η πάλη ή ιατρική ποιο δύσκολη: " Για εμένα που τα έχω κάνει και τα δύο θεωρώ πως η πάλη είναι πιο δύσκολη."

Πως είναι να έχεις τον πατέρα σου προπονητή: "H αλήθεια είναι πως πάντα ένιωθα τυχερός που είχα τον πατέρα μου γιατί αχολήθηκε πολύ μαζί μου όχι σαν προπονητής της εθνικής. Στον πατέρα μου χρωστάω αυτό που είμαι και του είμαι ευγνώμων γι αυτό. Είναι λίγο περίεργο να έχεις τον πατέρα σου προπονητή. Αλλά όλο αυτό έχει πλάκα γιατί και μέσα στο σπίτι τον φωνάζω μερικές φορές κόουτς. Αλλά διαφορετικά είμαστε στην προπόνηση της εθνική και διαφορετικά όταν είμαστε σπίτι.."

Για το αν βοηθάνε οι κατακτήσεις του ΠΑΟΚ να ανέβει το άθλημα στην πόλη: "Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ ειναι πρωτοπόρος στην Θεσσαλονίκη και είναι μικρό το επιπεδο στην πόλη αλλά και γενικά παννελλαδικά μπορείς να δεις πως πράγματα τα οποία κάνει ο ΠΑΟΚ είχε καιρό να τα δει αυτή η χώρα. Έχει μια οργάνωση με τα δεδομένα της Ελλάδος είναι πολύ σηαντική και ανεβάζει το άθλημα και βοηθάει και αθλητές που δεν είναι στον σύλλλογο. Φυσικά βοηθάει και το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι στον σύλλογο που προσφέρουν και ανεβάζουν το επίπεδο την Ελληνορωμαϊκή πάλη στην Ελλάδα. Γι αυτό καλό θα είναι να στηρίζεται αυτός ο σύλλογος από όλους και όχι μόνο από ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλα γενικά από αυτούς που θέλουν το καλό της Ελληνορωμαϊκής πάλης."

Για τον Αμοιρίδη: "Ο κύριος Αμοιρίδης με την βοήθεια που έχει δώσει στο τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ ουσιαστικά έχει στηρίξει όλη την Ελληνική πάλη γιατί είναι μεγάλη βοήθεια για τα δεδομένα μας. Μας δίνει κουράγιο η παρουσία του από μόνη της. Είναι αλλιώς να βλέπεις ανθρώπους που σε στηρίζουν και νοιάζονται γι αυτό. Η παρουσία του κυρίου Αμοιρίδη έχει αλλάξει όλη τη νοοτροπία. Μακάρι να συνεχίσει να μας στηρίζει γιατί και εμείς όταν βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους να μας στηρίζουν χωρίς να έχουν κάτι να κερδίσου νιώθουμε ότι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε ότι και αν κάνουμε."

Για την χαλάρωση ενός αθλητή από την πίεση των αγώνων και τον προπονήσεων: " Eίναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή και δεν πρέπει να καταπιέζονται με τρόπους. Θα πρέπει ο αθλητής να έχει την δικιά του ζωή και να μην απορροφάται μόνο από το άθλημα. Θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να αχολείται με τις σπουδές του για παράδειγμα, τους φίλους του κτλπ. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για να μην καταστραφεί σαν άνθρωπος και σαν αθλητής."

Για το γήπεδο: "Aυτό που κρατάει την ομάδα στο να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τους χώρους. Γιατί μια τόσο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα να μην έχει έναν καθαρά δικό της χώρο ή έναν αρκετά μεγάλο χώρο που να μπορεί να χωρέσει αυτή την ομάδα; Είναι πραγματικά πολύ κρίμα.Γιατί όπως γνωρίζουμε αναγκαζόμαστε να σπάμε σαν ομάδα. Άλλοι πάνε στο Κολχικό, άλλοι σε σχολεία. Τον χειμώνα με τα κρύα αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα και ήταν σε μια περίοδο πριν τα παννελήνια πρωταθλήματα και ίσως υπήρξαν και τραυματισμοί γι' αυτό. Αυτό το οποίο λείπει από τον σύλλογο είναι οι υποδομές και μιλάω για το γήπεδο ή για έναν μεγάλο χώρο που θα μπορεί ναα φιλοξενήσει όλο το τμήμα. Γιατί από ανθρώπινο δυναμικό ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ καλά καθώς έχει το καλύτερο προπονητικό επιτελείο και ανθρώπους όπως ο Μάλλιος και ο Αμοιρίδης που τρέχουν και βοηθούν το τμήμα καθημερινά."

Για την Πάφο: "H Πάφος είναι μια ευλογία για τον σύλλογο. Στην Κύπρο πριν από αυτή την ακαδημία το άθλημα ουσιαστικά δεν υπήρχε, ακόμη δεν κατεβάζουν αθλητές σαν εθνική ομάδα. Το θέμα είναι πως ο προπονητής το Ντένης ο Τερσενίδης κάνει μια τεράστια προσπάθεια εκεί. Έχει φέρει παιδιά στον σύλλογο και στο άθλημα και μακάρι αυτά τα παιδιά να τα είχαμε εδώ πιο συχνά γιατι μερικά από αυτά είναι κορυφαίοι αθλητές που μπορούν να σταθούν σε πολύ υψηλο επίπεδο χωρίς ουασιστική στήριξη γιατί όπως σας είπα το άθλημα στην Κύπρο δεν υπάρχει."

Διαβάστε ακόμη...