«Το ευχάριστο είναι πως δεν ξαναχτύπησε στο ίδιο γόνατο»

Από arenafm.gr: Ο έμπειρος χειρούργος ορθοπεδικός Διονύσης Νικηφόρος, μίλησε στην εκπομπή «Full Επίθεση» του ARENA FM 89.4, με αφορμή τον σοκαριστικό τραυματισμό του Αντρέ Βιεϊρίνια στο ματς με την ΑΕΛ την περασμένη Κυριακή.
Πηγή: arenafm.gr
«Το ευχάριστο είναι πως δεν ξαναχτύπησε στο ίδιο γόνατο»

Ο Πορτογάλος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου και θα απουσιάσει για αρκετούς μήνες από την ενεργό δράση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Την ώρα του χειρουργείου θα φανεί αν όντως υπάρχει ρήξη μηνίσκου κι αν όντως χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Ο Μαουρίσιο δεν είχε τέτοιο πρόβλημα, και το ίδιο ευχόμαστε στον Βιεϊρίνια.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως δεν ξαναχτύπησε στο ίδιο γόνατο, με τον τραυματισμό του το 2013.

Θα υπήρχαν προβληματισμοί από την πλευρά του χειρουργού. Θα γινόταν πιο δύσκολο. Μιλάμε για ένα παρθένο έδαφος ανατομικά τώρα. Θα κάνει πάλι το χειρουργείο του χιαστού και θα υπάρξει η σχετική αντιμετώπιση.

Ο χιαστός είναι μεγάλη ατυχία για κάθε ποδοσφαιριστή. Έχει ξανασυμβεί στον Βιεϊρίνια όμως, οπότε είναι έμπειρος και χρειάζεται ψυχραιμία, εσωτερική δύναμη και υπομονετική αποκατάσταση.

Το πρόβλημα δεν είναι το μυϊκό, αλλά η αποκατάσταση. Δεν ξέρω που θα χειρουργηθεί και πότε, αλλά να θυμίσω ότι την προηγούμενη φορά έκανε την αποκατάσταση εδώ στην Θεσσαλονίκη, αν και είχε χειρουργηθεί στην Πορτογαλία.

Περίπου οκτώ μήνες θα χρειαστεί για να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο.

Το χειρουργείο στο γόνατο είναι το ίδιο, είτε γίνει στη Θεσσαλονίκη είτε στην Πορτογαλία, απλά στον αθλητισμό υπάρχουν οι μύθοι που μεταδίδονται, για τους γιατρούς. Να μην αχρηστεύουμε και υποτιμούμε τους Έλληνες γιατρούς».

Διαβάστε ακόμη...