Ξέρετε ότι αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο θα πετύχει το ΤΡΕΜΠΛ;

Από sdna.gr: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, μοιάζει με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος γάμου. Αν δεν κλείσει το θέμα μαθηματικά στη Λάρισα, θα κλείσει στις 21 Απριλίου. 
Πηγή: sdna.gr
Ξέρετε ότι αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο θα πετύχει το ΤΡΕΜΠΛ;

Ευχής έργο θα ήταν να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και τη Λάρισα την Κυριακή, προκειμένου να πανηγυριστεί ο τίτλος στο μνημείο των Τεμπών, όπως το προγραμματίζουν οι οπαδοί του. Να σημειώσω μόνο πως όποιος θεωρεί εύκολη υπόθεση τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλία την Κυριακή, καλό θα ήταν να προσγειωθεί άμεσα στην πραγματικότητα με δεδομένα τα αγωνιστικά προβλήματα του Δικεφάλου και το γεγονός πως η ΑΕΛ, καίγεται για βαθμούς μετά την οριστικοποίηση της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Super League.

Tο θέμα μου σήμερα δεν αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό πλέον είναι δεδομένο. Ο ΠΑΟΚ θα στεφθεί πρωταθλητής μετά από 34 χρόνια και πιθανότατα θα το καταφέρει αήττητος, γράφοντας ιστορία που όμοια της δεν έχει να επιδείξει άλλη ομάδα στην Ελλάδα καθώς η επιτυχία του θα αφορά πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών.

Τα κατάφερε λοιπόν ο ΠΑΟΚ. Ηγήθηκε της προσπάθειας να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο (με την εγκατάσταση του VAR και με δυο – τρεις ακόμα κινήσεις θα ολοκληρωθεί το έργο), κατακτά το πρωτάθλημα και ίσως κατακτήσει το Κύπελλο για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Επί της ουσίας, αν το καλοσκεφτείς, ο ΠΑΟΚ εφόσον κατακτήσει το Κύπελλο, θα πετύχει το ΤΡΕΜΠΛ.

Εξυγίανση, Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και έχει κάθε δικαίωμα να το γιορτάσει και να το πανηγυρίσει. Αν γυρίσουμε λίγα μόνο χρόνια πίσω, θα θυμηθούμε με πόσο μεγάλη προσμονή περιμέναμε την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Την ονειρευόμασταν κάθε μέρα. Κάθε Σαββατοκύριακο που βλέπαμε τον Ολυμπιακό να κερδίζει με κάθε τρόπο... Όλοι όσοι αισθάνονταν την μπότα του δυνάστη, κάθε Σαββατοκύριακο στο σβέρκο τους, ονειρεύονταν καθαρό ποδόσφαιρο. Τώρα πια δεν το ονειρευόμαστε, το ζούμε.

Ακόμα και οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, κατά βάθος το απολαμβάνουν. Αυτοί που χλευάζουν (και είναι χιλιάδες), την αστεία πολιτική των ερυθρόλευκων να τα ρίχνει όλα στην διαιτησία για να δικαιολογήσει το κακό χάλι της ομάδας. Όσοι έχουν μάτια βλέπουν και κρίνουν. Οι υπόλοιποι γελοιοποιούνται. Έχουν μάτια αλλά δεν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν. Κυρίως όσοι έχουν συμφέρον, κλείνουν τα μάτια και γελοιοποιούνται με όσα γράφουν.

Αυτό που δεν πίστευα στα χρόνια της προσμονής, ήταν ο πόνος που θα προκαλούσε η εξυγίανση. Γινόμαστε μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων, όπως το ύφος του Βαγγέλη Μαρινάκη πέρσι που προκαλούσε τον Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, για να αποκτήσει το δικαίωμα στην διεκδίκηση και την κατάκτηση τίτλων. Όντως έχει ο καιρός γυρίσματα τελικά. Έχει δίκιο ο θυμόσοφος λαός.

Η εξυγίανση είναι εδώ λοιπόν. Ας το χωνέψουν και ας πάψουν να πετούν λάσπη. Ακούγονται βαθιά. Δεν πείθουν κανέναν!

Θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό τον ενθουσιασμό του κόσμου όσο πλησιάζει η ώρα της στέψης. Είναι πολλά τα χρόνια που μεσολάβησαν από την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βέβαια και πέρσι το κατέκτησε μέσα στα γήπεδα αλλά, δεν είναι ώρα να πιάσουμε ξανά το ίδιο θέμα.

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως κάθε κύτταρο του ασπρόμαυρου οργανισμού έχει δικαίωμα να γιορτάσει με όλη τη δύναμη της ψυχής του τον τίτλο και συνάμα την υποχρέωση να βοηθήσει ώστε η ομάδα να μείνει συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της (όσο γίνεται τέλος πάντων), μέχρι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της φετινής περιόδου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...