Έκπληξη… made in Sweden στον Βέρνμπλουμ (pics)

Από novasports.gr: Το σκηνικό έγινε στο γήπεδο του Μακεδονικού. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ είχε πάει γιατί έπαιζε ο γιος του παιχνίδι. Ο μικρός γιος του παίκτη του ΠΑΟΚ είναι στα τμήματα υποδομής στον Δικέφαλο.
Πηγή: novasports.gr
Έκπληξη… made in Sweden στον Βέρνμπλουμ (pics)

Κι έτυχε στο ίδιο γήπεδο να βρίσκονται και τα μέλη της αποστολής του Apollon Solna, του Απόλλωνα δηλαδή, της ομάδας από τη Στοκχόλμη που είχαν στη Θεσσαλονίκη για να παίξουνε φιλικό παιχνίδι με την Κ-17 του Μακεδονικού στο πλαίσιο προετοιμασίας.

Η σύμμπτωση έφερε... οφέλη και αρχίσανε οι φωτογραφίες. Ο Βέρνμπλουμ πήγε για καφέ και του αρχίσανε τα σουηδικά. Τα χαμόγελα κυριαρχούσαν.

Ο Apollon Solna όπως φανερώνει και το όνομά του (με σήμα και χρώματα όπως του Απόλλωνα Πόντου) είναι ελληνική ομάδα (αλλά βεβαίως παίζουν και Σουηδοί) που εδρεύει στη Στοκχόλμη, στην περιοχή Solna όπου είναι και η έδρα της ΑΙΚ. Κάθε χρόνο οι ομάδες που μπορούν οικονομικά να το κάνουν, πηγαίνουν στο εξωτερικό για προπονήσεις και φιλικά παιχνίδισα, μέχρι να αρχίσουν τα Πρωταθλήματα στη Σουηδία.

Αυτό έγινε και τώρα και έτσι η αποστολή με 52 μέλη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ηρθε με τους μικρούς. Από την πρώτη ομάδα ήταν λίγοι για αυτό και το φιλικό έγινε με την Κ-17 του Μακεδονικού. Εκεί, στο γήπεδο του Μακεδονικού συναντήθηκαν και με τον Βέρνμπλουμ.

Στο διάστημα που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη ήταν και το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Λαμία, την προηγούμενη Κυριακή, 7/4, στην Τούμπα. Εξ ου και η παρουσία τους και στο γήπεδο αλλά και η συνέντευξη που έδωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Niklas Heggestad, στα κανάλια Nonasports και στον Ευγένη Δαδαλιάρα. Οι άνθρωποι μάλιστα της ομάδας πόσταραν το σχετικό απόσπασμα (από το post game του αγώνα της Τούμπας) στο γκρουπ της ομάδας στο Facebook.

Τα μέλη της αποστολή βεβαίως πήγαν και από την Καλαμαριά όπου είναι και η έδρα του Απόλλωνα Πόντου.

Ο Apollon Solna αγωνίζεται στην 6η Κατηγορία της Στοκχόλμης από τις 7 που υπάρχουν. Πριν από 3 χρόνια ήταν και στην 5η κατηγορία. Το επίπεδο γενικώς είναι υψηλό αυτό που κυριαρχεί όμως είναι και οι φιλίες και οι παρέες που γίνονται και το ποδόσφαιρο ως τρόπος άθλησης και ψυχαγωγίας. Ο Apollon Solna έχει και γυναικεία ομάδα που -όπως λένε οι άνθρωποί του- την επόμενη φορά θα έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη...