Αναγκάζονται ένας, ένας οι αντίπαλοι να αναγνωρίσουν την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ

Από sfina.gr: Και οι τελευταίοι αμφισβητίες σώπασαν εδώ και καιρό, υπό το βάρος της φαιδρότητας των επιχειρημάτων τους, τα οποία κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος...
Πηγή: sfina.gr
Αναγκάζονται ένας, ένας οι αντίπαλοι να αναγνωρίσουν την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ

Ένας, ένας, πλέον, με την σειρά ακόμα και οι φανατισμένοι αντίπαλοι, από τον Θεοδωρίδη, μέχρι τον Μάνταλο, παραδέχονται την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και τον χαρακτηρίζουν άξιο πρωταθλητή.

Πώς θα μπορούσε να αμφισβητηθεί ο τίτλος του πρωταθλητή, όταν η ομάδα που το κατακτά το παίρνει αήττητη και αυτό συνέβη για τελευταία φορά στο μακρινό 1964; Δηλαδή, πριν από 55 χρόνια;

Δεν υπήρχε κανένας τρόπος αμβισβήτησης. Σε ανύποπτο χρόνο, όταν μαίνονταν η «καταιγίδα» προπαγάνδας με γελοία επιχειρήματα κατά του ΠΑΟΚ, ο έμπειρος Γιάννης Μαντζουράκης είχε δηλώσει: «Αφήστε τους να λένε, αν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ, θα έρθει η ώρα που θα αναγκαστούν να του δώσουν συγχαρητήρια και οι αντίπαλοί του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να ομολογήσουν ότι το πήρε δίκαια».

Ο Μαντζουράκης επιβεβαιώθηκε. Ακόμα και στον Ολυμπιακό συμβιβάστηκαν με την οδυνηρή γι' αυτούς πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας για το 2019, κι αυτή την φορά δεν θα αποτελέσει ο τίτλος ένα «πυροτέχνημα», όπως το 1985. Γιατί η διοίκηση του Πέτρου Καλαφάτη, τότε, ήταν ΠΑΟΚτσήδικη, αλλά ανίσχυρη οικονομικά, ενώ η διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη, τώρα, εκτός από ΠΑΟΚτσήδικη είναι και πανίσχυρη οικονομικά.

Διαβάστε ακόμη...