Τρεις ακριβές μεταγραφές!

Από sfina.gr: Στην φιλοσοφία των λίγων προσθαφαιρέσεων θα στηριχθεί η φιλοσοφία του αγωνιστικού σχεδιασμού και για την νέα χρονιά.
Πηγή: sfina.gr
Τρεις ακριβές μεταγραφές!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ως γνωστό, είναι θιασώτης της σταθερότητας και όχι των πολλών αλλαγών.

Οι πληροφορίες του Σάκη Γκίνα και της «Live Sport» λένε, πως η στόχευση με τα σημερινά δεδομένα επικεντρώνεται σε περιορισμένο αριθμό μεταγραφών, ακριβών, όμως, παικτών. Φαίνεται και από την καθιερωμένη, πλέον, στους αγώνες της Τούμπας, «παρέλαση» ξένων μάνατζερ, αρκετοί εκ των οποίων ανήκουν στην «ελίτ» κατηγορία εκπροσώπων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως. Με «προξενείο» μοιάζει ο 4ος όροφος του γηπέδου, όπου φιλοξενούνται πασίγνωστοι μάνατζερ από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη θέλει να αποκτήσει κι άλλους παίκτες μεγάλης κλάσης, λόγω και της προοπτικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαθέτει, όμως, στο ρόστερ του και νεαρής ηλικίας παίκτες με πλούσια προσόντα (Ζαμπά, Άκπομ, Σφιντέρσκι, Πέλκας), γι' αυτό μαζί με τους μάνατζερ από κάθε γωνιά του πλανήτη συγκεντρώνονται στον 4ο όροφο της Τούμπας και πολλοί σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων. Άλλωστε, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται.

Ο στόχος για το καλοκαίρι είναι τρεις το πολύ μεταγραφές. Αμυντικός χαφ, επιτελικός μέσος και εξτρέμ. Ήδη, τσεκάρονται υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι στην θέση «νούμερο 6», αφού υπάρχει εύλογη αβεβαιότητα για τον χρόνο και την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται, όταν επιστρέψουν, οι Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ.

Επιτελικός μέσος, επίσης, αναμένεται να αποκτηθεί ανεξάρτητα από την έκβαση της προσπάθειας παραμονής του Σέρζιο Ολιβέιρα. Οι απαιτήσεις, για την δημιουργία μίας ομάδας ανταγωνιστικής εντός και εκτός συνόρων, θα είναι αυξημένες στην νέα σεζόν και χρειάζονται ακόμα περισσότερες ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ.

Εξτρέμ τύπου Ροντρίγκες

Δεδομένη θεωρείται και η απόκτηση ενός εξτρέμ τύπου Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά καλύτερου από τον Αφρικανό στο σκοράρισμα. Δηλαδή, ενός ταχυδυναμικού πλάγιου με διεισδυτικότητα και ικανότητα στο γκολ. Η ομάδα διαθέτει αυτή την στιγμή μόνο δύο παίκτες (Ζαμπά και Λημνιός) που είναι η φυσική τους θέση στα εξτρέμ με αποτέλεσμα να παίζουν εξ ανάγκης στα πλάγια όλη την χρονιά οι Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Πέλκας.

Έξι αποχωρήσεις

Αυτοί που θα φύγουν, εκτός απρόοπτου, δεν θα υπερβαίνουν τους έξι παίκτες. Ο Ελ Καντουρί, μάλλον, θα επιστέψει στην Ιταλία το καλοκαίρι, ο Κάνιας στην Ισπανία, θα αποδεσμευτούν, λογικά, οι Χατσερίδης και Καρέλης και ο Μαλεζάς που λήγει το συμβόλαιό του, ενώ δύσκολα θα παραμείνει και ο Ενρίκε.

Οι αποχωρήσεις θα καλυφθούν από τους τρεις νεοαποκτηθέντες πρώτης γραμμής, από τον Λάμπρου (απ' όσους παίζουν δανεικοί θα είναι ο μοναδικός που θα επιστρέψει), από την μεταγραφή ενδεχομένως κάποιου ταλαντούχου Έλληνα, τύπου Μπουζούκη και από την προώθηση στην πρώτη ομάδα νεαρού από τους πρωταθλητές Ελλάδας της Κ19 (πρώτος υποψήφιος είναι ο στόπερ, Γιάννης Μιχαηλίδης).

Πώληση μόνο με «αστρονομικό» ποσό

Αυτό είναι το προσχέδιο του αγωνιστικού σχεδιασμού της νέας χρονιάς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ. Μόνο ένας αστάθμητος παράγοντας, ή μία ενδεχόμενη πώληση παίκτη του «κορμού» θα αλλάξει τα δεδομένα. Αν και για να πουληθεί παίκτης από τον Σαββίδη, ιδίως ενόψει της προοπτικής συμμετοχής σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να έρθει πρόταση με «αστρονομικό» ποσό, όπως έγινε με την περίπτωση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τον περασμένο Ιανουάριο.

Διαβάστε ακόμη...