Το πιο σημαντικό βήμα σε μια «ασπρόμαυρη» χρονιά

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης σχολιάζει μέσα από το SDNA την επικράτηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λαμία όπου αποθεώνει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενώ τονίζει πως ο Δικέφαλος θα πρέπει να πάει με την ίδια σοβαρότητα και στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ.
Πηγή: sdna.gr
Το πιο σημαντικό βήμα σε μια «ασπρόμαυρη» χρονιά

Ακόμα μια παράσταση από την ομάδα, η προ-τελευταία που έδωσε (σ.σ. εννοείται πως πρέπει να πάει μέχρι το τέλος με την ίδια συγκέντρωση-σοβαρότητα), με ακόμα ένα ευρύ σκορ και πλέον απομένει το τελευταίο βήμα ώστε και μαθηματικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα που τόσο αξίζει.

Από νωρίς έξω από το γήπεδο υπήρχε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, η οποία συνεχίστηκε εντός της Τούμπας, τόσο από τον κόσμο όσο και από τους παίκτες. Ζούμε μεγάλες στιγμές, χάρη σε αυτή την προσπάθεια της ομάδας, από την αρχή της σεζόν μέχρι και τώρα.

Όλοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ περιμένουμε πως και πως να πραγματοποιηθεί ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Έμεινε ένα βήμα, το πιο σημαντικό. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η ομάδα θα πάει στην Λάρισα και θα δείξει την ίδια σοβαρότητα, την ίδια συγκέντρωση και ακόμα περισσότερο πάθος.

Ο ΠΑΟΚ θα πάει προσγειωμένος να κοντράρει την ΑΕΛ, ώστε να κάνει το καθήκον του, κάτι που επισήμαναν όπως είδα στις δηλώσεις τους, τόσο οι παίκτες όσο και ο κόουτς που τους κρατάει ήρεμους.

Όσον αφορά το παιχνίδι με την Λαμία, η ομάδα μας δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και αυτό οφείλεται στην καλοστημένη ομάδα του Χάβου ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου περιόρισαν αρκετά τους χώρους. Παρόλα αυτά, η ομάδα έδειξε και πάλι χαρακτήρα, πέτυχε τρία τέρματα, μπορούσε και παραπάνω γκολ και αυτό δείχνει το μεγάλο ρόστερ και την δυναμική που έχει. Από τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος, θεωρώ πως η Λαμία ήταν η καλύτερη από αυτές που κοντράραμε και αξίζει ένα μπράβο στον προπονητή τους.

Επειδή έχει δημιουργηθεί και ένας... ντόρος αναφορικά με το γκολ του ΠΑΟΚ, θέλω λίγο να σταθώ στην εν λόγω φάση, γιατί άκουσα πολλά στην τηλεόραση. Καταρχάς επειδή ήμουν και εγώ παίκτης, όταν γίνεται κάτι σοβαρό πρέπει να τηρείται το fair play, επαναλαμβάνω, όταν είναι κάτι σοβαρό.

Σε αυτή τη φάση, θεωρώ πως σωστά έπραξε ο Μάτος γιατί είδαμε όλοι ότι ο Μπαράλες σηκώθηκε αμέσως. Ο διαιτητής ήταν κοντά και συνέχισε το παιχνίδι, ενώ όταν έδωσε ο Πέλκας την μπάλα, ο παίκτης της Λαμίας σήκωσε το κεφάλι του. Ίσως ήταν ένα ελαφρύ χτύπημα, ίσως και να ήθελε να κάνει καθυστερήσεις. Για μένα πάντως, σωστά ο Μάτος συνέχισε το παιχνίδι.

Τέτοιες φάσεις γίνονται πολλές μέσα στους αγώνες, οι περισσότερες από αυτές τις στιγμές είναι από παίκτες που θέλουν να κάνουν καθυστερήσεις ή για να... σπάσουν το ρυθμό της ομάδας. Κάτι ανάλογο ήταν και στο ματς με την Λαμία. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μιλάνε για αυτή την φάση.

Δεν μπορώ όμως να μην σταθώ για ακόμη μια φορά στον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ίσως το κάνω σε κάθε σχόλιο μου εδώ στο SDNA, όμως πραγματικά αυτός ο παίκτης με αυτά που προσφέρει και την ηγετική του φυσιογνωμία, είναι αρχηγός με Α κεφαλαίο. Θέλω να του δώσω πολλά συγχαρητήρια, όχι μόνο για την απόδοση του, αλλά γενικότερα για τον άνθρωπο Βιεϊρίνια. Είναι τιμή για εμάς και τιμή για τον ΠΑΟΚ που έχει έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ του.

Στο παιχνίδι ο κόσμος έδωσε μια ξεχωριστή παράσταση, ένας κόσμος που πάντα στήριζε την ομάδα, πάντα ήταν συμπαραστάτης αλλά και προστάτης του συλλόγου. Επειδή έχω ζήσει πολλά στον ΠΑΟΚ, τέτοιες όμορφες και συγκινητικές στιγμές, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να ζήσουμε με την ομάδα. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, πρώτα στον κ. Σαββίδη που είναι ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας, στον κόουτς, τους παίκτες και όλο το επιτελείο της ομάδας που έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που ζηλεύεις, με την καλή έννοια, να το βλέπεις.

ΥΓ Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της Κ15 για το πρωτάθλημα που κατέκτησαν. Το μέλλον τους ανήκει και πάντα μέσα από σκληρή δουλειά. Το έκανε και η Κ19, σειρά της μεγάλης ομάδας τώρα, σε μια χρονιά "ασπρόμαυρη" που δείχνει φυσικά και την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη...