Οι πέντε... σωματοφύλακες!

Από paok24.com: Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια στις 2 Δεκεμβρίου 2017, το οποίο καταγράφτηκε στο βιβλίο της ιστορίας ως η αναμέτρηση που σήμανε την... αντεπίθεση του ΠΑΟΚ!
Πηγή: paok24.com
Οι πέντε... σωματοφύλακες!

Ο λόγος για την... θαυματουργή πεντάδα, αποτελούμενη από τους Πασχαλάκη, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια!

Με βάση αυτούς τους πέντε, ο Ράζβαν Λουτσέσκου "έχτισε" την πλέον επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του συλλόγου βάσει των επιδόσεων και των ρεκόρ της, με τους πέντε... σωματοφύλακες να αγωνίζονται μαζί στους 20 από τους 27 συνολικά αγώνες του φετινού πρωταθλήματος!

Σε ότι αφορά τη σύνθεση της "ασπρόμαυρης" άμυνας στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια, μόλις στο ένα εξ αυτών ο Ράζβαν Λουτσέσκου άλλαξε δύο "σταθερές" της. Αυτό συνέβη στο παιχνίδι με τoν Παναιτωλικό στην Τούμπα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, στο οποίο ο Κίτσιου αγωνίστηκε στο δεξιό άκρο και ο Αλίν Τόσκα στο αριστερό, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στη νίκη με σκορ 2-1.

Στα υπόλοιπα έξι, φανέλα βασικού πήραν τέσσερις από τους πέντε... αναντικατάστατους και υπήρξε ένας "μπαλαντέρ". Στα δύο πρώτα παιχνίδια της φετινής Σούπερ Λίγκας, ο Εβγέν Χατσερίδης αγωνίστηκε στο πλευρό του Άνχελ Κρέσπο (ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1), στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής (ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0) ο Στέλιος Κίτσιου αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ και στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής μεταξύ Λεβαδειακού και ΠΑΟΚ (1-2) στο αριστερό άκρο έπαιξε ο Αλίν Τόσκα, ενώ υπήρξε το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο (3-0) για την 17η αγωνιστική όπου ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε στο δεξί άκρο και ο Αλίν Τόσκα στο αριστερό, αλλά και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) στην Τούμπα στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, στο οποίο την ευθύνη για το αριστερό άκρο ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννούλης.

Κοινοί παρονομαστές σε όλη αυτή την εξίσωση; Οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Άνχελ Κρέσπο, οι οποίοι έδωσαν το "παρών" και στα 27 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος, καταγράφοντας μόνο "γεμάτες" εμφανίσεις και έχοντας κατ΄ επέκταση την ευκαιρία να σημειώσουν ένα απίστευτο ρεκόρ, εφόσον πράξουν το ίδιο και στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που απομένουν.

Συνοπτικά η σύνθεση της "ασπρόμαυρης" άμυνας στο φετινό πρωτάθλημα:

Πασχαλάκης - Μάτος - Βαρέλα - Κρέσπο - Βιεϊρίνια: 20 αγώνες
Πασχαλάκης - Μάτος - Χατσερίδης- Κρέσπο - Βιεϊρίνια: 2 αγώνες
Πασχαλάκης - Κίτσιου- Βαρέλα - Κρέσπο - Τόσκα: 1 αγώνας
Πασχαλάκης - Μάτος - Βαρέλα - Κρέσπο - Κίτσιου: 1 αγώνας 1
Πασχαλάκης - Μάτος - Βαρέλα - Κρέσπο - Τόσκα: 1 αγώνας 1
Πασχαλάκης - Βιεϊρίνια - Βαρέλα - Κρέσπο - Τόσκα: 1 αγώνας 1
Πασχαλάκης - Μάτος - Βαρέλα - Κρέσπο - Γιαννούλης: 1 αγώνας 1

Διαβάστε ακόμη...