Η "μάχη" της παραμονής για 9 ομάδες

Από novasports.gr: Το novasports.gr ανέλυσε δεδομένα και αριθμούς και εξηγεί γιατί είναι 9 οι ομάδες που εμπλέκονται στα σενάρια του υποβιβασμού. Ποιοι νιώθουν άνετα, ποιοι προβληματίζονται και ποιοι "παίζουν τη ζωή" τους ακόμα και αυτήν την Κυριακή.
Πηγή: novasports.gr
Η "μάχη" της παραμονής για 9 ομάδες

Ο Απόλλων Σμύρνης λοιπόν υποβιβάζεται οριστικά ακόμα κι αν επικρατήσει του Ατρόμητου στο ματς του Περιστερίου για την 27η αγωνιστική.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν και με εννέα διαθέσιμους βαθμούς για κάθε ομάδα, ακόμα κι οι ομάδες που βρίσκονται στους 33 βαθμούς (Παναιτωλικός, Λαμία) δεν είναι εξασφαλισμένες. Κι αυτό διότι ο ΟΦΗ, που είναι τρίτος από το τέλος έχει 25 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει πως ο πήχυς αυτή τη στιγμή έχει ανέβει στους 34 βαθμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η λογική λέει πως θα πέσει μερικούς βαθμούς αλλά μαθηματικά η 28η αγωνιστική που ακολουθεί θα έχει στην πίεση ούτε λίγο ούτε πολύ εννιά ομάδες.

Αν συνυπολογίσουμε και τη θέση που οδηγεί στο μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της Football League και την οποία επί του παρόντος έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα με 26 βαθμούς, τότε ο πήχυς της άμεσης σωτηρίας θα ανέβαινε και στους 35 βαθμούς κάτι το οποίο δεν ισχύει καθώς δεν υπάρχουν τόσοι διάθεσιμοι βαθμοί.

Για να ακριβολογούμε ο Παναιτωλικός και η Λαμία πιθανότατα δε χρειάζονται άλλους βαθμούς για τη σωτηρία τους διότι την 28η αγωνιστική υπάρχει το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης που αυτομάτως θα ρίξει τον πήχυ στους 34 βαθμούς, ενώ την 29η αγωνιστική ακολουθεί το ματς του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης που πιθανότατα θα ρίξει κι άλλο τον πήχυ.

Εν τοις πράγμασι, υπάρχουν ακόμα σενάρια τα οποία εμπλέκουν και τους Αγρινιώτες και τους Λαμιώτες, τα οποία λένε ότι σε περίπτωση τριών ηττών, τότε (μαθηματικά και μόνο) εμπλέκονται στα σενάρια του υποβιβασμού. Συνεπώς εμείς οφείλουμε να βάλουμε και αυτές τις ομάδες στους υπολογισμούς.

Η βαθμολογία των ομάδων που εμπλέκονται:
Παναιτωλικός: 33
Λαμία: 33
Πανιώνιος: 32
ΑΕΛ: 30
Ξάνθη: 29
Αστέρας Τρίπολης: 28
ΠΑΣ Γιάννινα: 26
ΟΦΗ: 25
Λεβαδειακός: 21

Αυτό σημαίνει ότι οι βαθμοί που απαιτούνται για μαθηματική σωτηρία πριν την 28η αγωνιστική είναι:

Παναιτωλικός: 2 βαθμούς
Λαμία: 2 βαθμούς
Πανιώνιος: 3 βαθμούς
ΑΕΛ: 5 βαθμούς
Ξάνθη: 6 βαθμούς
Αστέρας Τρίπολης: 7 βαθμούς
ΠΑΣ Γιάννινα: 9 βαθμούς (και να βάλει μια ομάδα από κάτω)
ΟΦΗ: 9 βαθμούς (και να βάλει δύο ομάδες από κάτω)
Λεβαδειακός: 9 βαθμούς (και να βάλει τρεις ομάδες από κάτω)

Το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για την παραμονή και όλα τα ματς που θα ρυθμίσουν τον πήχυ:

Παναιτωλικός
Απόλλων*
Άρης
Παναθηναϊκός*

Λαμία
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Απόλλων*

Πανιώνιος:
Λεβαδειακός* (ματς ρυθμιστής)
Γιάννινα (ματς ρυθμιστής)
Αστέρας Τρίπολης* (ματς ρυθμιστής)

ΑΕΛ:
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ*
Ολυμπιακός

Ξάνθη
Ολυμπιακός*
Απόλλων Σμύρνης
Άρης*

Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα* (ματς ρυθμιστής)
ΟΦΗ* (ματς ρυθμιστής)
Πανιώνιος (ματς ρυθμιστής)

ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης (ματς ρυθμιστής)
Πανιώνιος* (ματς ρυθμιστής)
ΠΑΟΚ

ΟΦΗ
Παναθηναϊκός*
Αστέρας Τρίπολης (ματς ρυθμιστής)
Ατρόμητος*

Λεβαδειακός
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ

Το ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης ματς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο)

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό η προσεχή Κυριακή έχει μερικά από τα σπουδαιότερα ματς των τελευταίων ετών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό από όλα τα ματς της αγωνιστικής σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση παραμονή είναι αυτό ανάμεσα στα Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης το οποίο θα παρακολουθήσετε από το Novasports 3 HD στις 19.00.

Την ίδια ώρα θα μπορείτε να βλέπετε από το Novasports 1 HD την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του πρωταθλήματος από την 28η αγωνιστική, την ώρα όμως που η ΑΕΛ πλέον καίγεται για βαθμούς. Στο Novasports 2 ο Ολυμπιακός θέλει νίκη επί της Ξάνθης και στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ γιανα δώσει παράταση στη μάχη του τίτλου με την Ξάνθη επίσης να καίγεται για βαθμούς.

Τέλος στο Novasports 4 μάχη του Λεβαδειακού με τον Πανιώνιο αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των Βοιωτών να διατηρήσουν μαθηματικές ελπίδες παραμονής η συμμετοχής στο μπαράζ αντιμετωπίζοντας τους Νεοσμυρνιώτες οι οποίοι .

Στα άλλα ματς ξεχωρίζει η μάχη της τέταρτης θέσης ανάμεσα σε Άρη και Ατρόμητο, που όμως με την τροπή που έχουν πάρει τα ημιτελικά του κυπέλλου δε θα δώσει κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με την πέμπτη θέση. Πολύ σημαντικό ματς είναι και αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς. Τέλος ο ήδη υποβιβασμένος Απόλλων φιλοξενεί τον Παναιτωλικό που με νίκη σώζεται, ενώ η Λαμία υποδέχεται την ΑΕΚ

Διαβάστε ακόμη...