«Ταλέντο, δουλειά και συνοχή, τα συστατικά της επιτυχίας»

Από arenafm.gr: Το μέλος του τεχνικού επιτελείου της πρωταθλήτριας ομάδας Κ15 του ΠΑΟΚ, Ευάγγελος Αλεξόπουλος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, τα συστατικά της επιτυχίας, αλλά και το αν μπορούν να βγουν οι αυριανοί ποδοσφαιριστές της ομάδας από τα ίδια της τα σπλάχνα.
Πηγή: arenafm.gr
«Ταλέντο, δουλειά και συνοχή, τα συστατικά της επιτυχίας»

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το ποιο είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ: «Έχουμε 17 νίκες και μία ισοπαλία σε 18 ματς. Είναι μία δουλειά που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Γίνονται καθημερινές προπονήσεις, έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν πρόεδρο που μας παρέχει τα πάντα. Τα παιδιά είναι επιλεγμένα, με πολύ ταλέντο και προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να δουλεύουμε στα κομμάτι που θα τους δώσει την ευκαιρία να παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο».

Για το ότι τα παιδιά δουλεύουν μαζί τα τελευταία χρόνια: Υπάρχει ένας βασικός κορμός 12-14 παιδιών, που δουλεύουν μαζί τα τελευταία 5-6 χρόνια, γιατί είναι σημαντικό να καταλάβουν τη φιλοσοφία του κλαμπ».

Για τη συνοχή: «Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις στα παιδιά για να τα δούμε σε υψηλότερο επίπεδο. Χαρά μας θα είναι να τα δούμε να παίζουν στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για το ότι είναι επιλεγμένα παιδιά και αν είναι πιο σημαντικό αυτό: «Αν έχεις καταφέρει και διακρίνεις τα χαρακτηριστικά τέτοιων παιδιών και τα βάλεις σε μία σωστή φιλοσοφία, η επιλογή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Στο τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχουν κάνει».

Για τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι επιλογές: «Υπάρχουν σχολές που βάζουν κάποια στάνταρ και βάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εμείς προσπαθούμε να δούμε όλα τα χαρακτηριστικά των παιδιών. Όταν κάνεις επιλογή, σίγουρα γίνονται κάποια λάθη».

Για τον Κούτσια: «Ο Γιώργος είναι ένα παιδί προσγειωμένο, που δουλεύει σε καθημερινή βάση. Έχει την αναγνώριση και στην Ευρώπη. Ξέρει τι θέλει να κάνει. Είμαι σίγουρος γι' αυτόν και πιστεύω ότι αν έχει υγεία, θα τον δούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για ότι αν είναι ένας τρίτος μετά τους Αθανασιάδη και Κουλούρη: «Έχει τις δυνατότητες να μπει σε αυτήν την τριάδα. Είναι προσγειωμένος, δουλεύει και μακάρι να γίνει ακόμα καλύτερος και από τους δύο. Για το αν ένα παιδί παίζει επιθετικός και μπορεί να διακριθεί πιο εύκολα, ίσως να είναι έτσι. Γενικά, πάντως, υπάρχει ποιότητα σε αυτήν την ομάδα. Αυτήν την ώρα πετάνε πέντε παίκτες σε διεθνή τουρνουά με Μεξικό, Κροατία, Κολομβία. όταν έχεις πέντε διεθνείς, είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι αρκετά παιδιά από αυτήν την ομάδα θα καταφέρουν να φτάσουν ψηλά τα επόμενα χρόνια».

Για το πώς μπορεί να καλυφθεί η απόσταση ανάμεσα στις ακαδημίες και τη μεγάλη ομάδα: Νομίζω ότι ο κ. Πουρλιοτόπουλος έχει αναφέρει ότι οι β' ομάδες θα μπορούν να δώσουν λύση στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια ν' αλλάξει αυτό το κομμάτι και να βρεθεί μια φόρμουλα. Εγώ νομίζω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...