Μοναδικοί Βιεϊρίνια- Κούδας!

Από thessports.gr: Η εμβληματική φιγούρα του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας και ο αρχηγός της ομάδας, Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησαν στον «αέρα» της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία, σε μια συνέντευξη που τους έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουν ακόμη και για την επόμενη μέρα στον Δικέφαλο.
Πηγή: thessports.gr
Μοναδικοί Βιεϊρίνια- Κούδας!

Γιώργος Κούδας και Αντελίνο Βιεϊρίνια βγήκαν στον «αέρα» της ΕΡΤ αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας και μίλησαν ο ένας για τον άλλον, για τους ίδιους, αλλά και για τον φετινό ΠΑΟΚ που πλησιάζει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο τέλος των δηλώσεων τους, ανέλαβαν ρόλο... ρεπόρτερ, κάνοντας μια σύντομη μεταξύ τους συνέντευξη που κατέληξε να φορτίσει συναισθηματικά την ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούδας:

Για το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, που το έχει ζήσει ο ίδιος και ετοιμάζεται να το ζήσει ο Βιεϊρίνια:

«Δεν είναι όνειρο, είναι αυτό που βλέπω και σήμερα. Και βλέπω κάτι που ειλικρινά μου αρέσει, επειδή έχω και το άρωμα και τη γεύση των αποδυτηρίων. Βλέπω μια ομάδα, με αρχηγό τον Αντελίνο, ο οποίος πιστεύω πως είναι ένας καλός... αντιπρόσωπος όπως ήμουν κι εγώ. Συγχαίρω όλα τα παιδιά, πρόκειται για μια ομάδα με σπουδαίο ταλέντο, με ποιοιτικούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω στο τέλος θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα. Εγώ ακόμα νιώθω ποδοσφαιριστής, μιλάω με όλους και με χαροποιεί αυτό. Πάντως, μέχρι να πάρουμε και το τελευταίο παιχνίδι, δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Μετά από τόσα χρόνια, σίγουρα θέλουν να γεφτούν πάλι ένα πρωτάθλημα. Μου αρέσει πολύ η σεμνότητα του Αντελίνο και δικαιολογεί την αγάπη που του έχει ο κόσμος. Ο Αντελίνο, από το ρόλο του αρχηγού, συμπληρώνει όλες τις θέσεις. Αυτό που εκτιμώ και μου αρέσει είναι ότι είναι άνθρωπος. Εκτός από καλός αθλητής, δηλαδή, είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Και αυτό φαίνεται άλλωστε από την συμπεριφορά των συμπαικτών του απέναντι του. Φαίνεται στον ιερό χώρο των αποδυτηρίων».

Τέλος, σημείωσε:

«Εγώ παίζω ακόμα, από την κερκίδα που κάθομαι, παίζω. Το μυαλό παίζει. Το σώμα, όμως, δεν ακολουθεί».

Με τη σειρά του, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, δήλωσε τα εξής:

«Είναι τιμή μου να είναι δίπλα μου ο κ. Κούδας. Μετά από τόσα χρόνια είμαστε και πάλι τόσο κοντά στο να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα. Είναι τιμή για μένα τα λόγια του κ. Κούδα, ο οποίος είναι πάντα δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια. Ξέρει τι έχουμε κάνει, πόσο έχουμε παλέψει – και πέρυσι και φέτος – για να πετύχουμε τον στόχο μας. Και όπως είπε πολύ σωστά ο ίδιος, μέχρι να καταφέρουμε να το έχουμε κερδίσει και μαθηματικά, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά μετά τη σημερινή νίκη, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι».

Για το γεγονός πως έχει εξελιχθεί σε ηγέτη του ΠΑΟΚ:

«Δεν μου αρέσει η λέξη ηγέτης. Είναι τιμή μου, βέβαια, να μου πουν πως είμαι ηγέτης μιας ομάδας. Αλλά νομίζω πως όλοι οι παίκτες, η εντεκάδα, όσοι βρίσκονται στον πάγκο ή και εκτός αποστολής, δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο. Η εμπειρία που έχω σε αυτό το σημείο της καριέρας μου είναι αυτή που με βοηθά να αντιμετωπίζω πιο καλά κάποιες καταστάσεις μες στο γήπεδο. Νομίζω, όμως, πως όλοι δουλεύουμε πολύ και θα επιτύχουμε στο τέλος τον στόχο μας».

Για τον Γιώργο Κούδα:

«Μακάρι να είχα την ευκαιρία να παίξω δίπλα του. Για εμάς τους παίκτες είναι είδωλο, είναι ο Θεός του ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός πως αφιερώνει τα τέρματα του στην οικογένεια του και για τη σχέση που έχει με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα τον οποίο βοήθησε πολύ να προσαρμοστεί στον Δικέφαλο: «Αφιερώνω κάτι σε αυτούς που με βοηθούν στα δύσκολα, γιατί στα εύκολα όλοι ξέρουν να σε βοηθούν. Η οικογένεια μου είναι πάντα δίπλα μου. Όσο για τον Σέρτζιο, στον ΠΑΟΚ είμαστε μια οικογένεια γενικά. Με τον Σέρτζιο είναι αλλιώς επειδή είμαστε συμπατριώτες και μιλάμε την ίδια γλώσσα, είναι πιο εύκολο, αλλά με τα αγγλικά μπορούμε όλοι να βοηθάμε όλους πλέον, όλη η ομάδα έχει βοηθήσει τους καινούριους παίκτες που έχουν έρθει να νιώσουν τον ΠΑΟΚ σαν το σπίτι τους».

Για το αν θυσίασε με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ την θέση του, μιας και αγωνίζεται σταθερά ως μπακ:

«Έχω παίξει δεξί μπακ και τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου, στη Γερμανία και τώρα άλλαξα πλευρά και πήγα στα αριστερά. Αλλά όπως έκανα σε όλη μου την καριέρα, έτσι και τώρα θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου με τον τρόπο που ο προπονητής κρίνει καλύτερο για να με χρησιμοποιήσει. Δυστυχώς, δεν είναι και η καλύτερη θέση για μένα, αλλά η ομάδα πάει πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για το αν μιλά με συμπαίκτες του στην Εθνική Πορτογαλίας και αν τους εξηγεί όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ:

«Μιλάω με τον Πέπε, με κάποιους συμπαίκτες που είχα στη Γερμανία επίσης. Τους έστειλα πρόσφατα το μπλόκο των φιλάθλων μας στο δρόμο για Ξάνθη. Ξέρουν όλοι την αγάπη και την τρέλα των φιλάθλων μας».

Τέλος, για το πώς καταφέρνει ο ΠΑΟΚ να σκοράρει περισσότερο μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς:

«Δεν μπορώ να πω ότι έχει συμβεί κάτι. Παίζουμε άλλο ποδόσφαιρο. Είχαμε έναν σέντερ φορ περιοχής, που έκανε τη μισή φάση γκολ. Από τη στιγμή που φεύγει ένας τέτοιος παίκτης πρέπει να βρούμε άλλον τρόπο. Έχουμε τώρα έναν πολύ καλό φορ που βοηθά πάρα πολύ, είτε με τα γκολ του είτε δημιουργώντας χώρους για τους υπόλοιπους και νομίζω πως γι' αυτό βάζουμε πλέον περισσότερα και περισσότεροι παίκτες».

Επιπλέον, κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δήλωσε στους εκπρόσωπους του Τύπου:

«Περιμένουμε αυτό το παιχνίδι στη Λάρισα και ξέρουμε ότι με μια νίκη θα είμαστε μαθηματικά πρωταθλητές. Πρέπει να το κερδίσουμε και μετά να πανηγυρίσουμε. Ονειρεύομαι από το 2008 όταν ήρθα στην Τούμπα να σηκώσω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Ήταν μια στιγμή που ήμουν τυχερός που το έβγαλα (σ.σ η απόκρουση του πάνω στη γραμμή), όπως ήταν και σημαντικά όλα τα γκολ που έχουμε βάλει».

Στο τέλος του διαλόγου με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ακολούθησε ο προσωπικός διάλογος Βιεϊρίνια – Κούδα, με τον εμβληματικό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να δίνει ορισμένες συμβουλές στον νυν αρχηγό της ομάδας. Ο Βιεϊρίνια ρώτησε:

Ποιο είναι το συναίσθημα σου που θα κερδίσουμε ξανά το πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια;

Ο Γιώργος Κούδας απάντησε:

«Το συναίσθημα μου θα ολοκληρωθεί όταν το πάρουμε. Και δεν μπορώ να στο πω. Είναι κάποια πράγματα που δεν εκφράζονται με λόγια. Θα το νιώσεις κι εσύ όταν σηκώσεις το τρόπαιο. Αυτό που θέλω, όμως, από σένα είναι η διαχείριση αυτού που θα πετύχετε. Εκεί τρελαίνονται και χάνονται τα μυαλά. Θέλω να δείτε το επόμενο βήμα και την διαχείριση αυτού. Γιατί πραγματικά, μετά από τέτοιες επιτυχίες θυμάμαι πως κι εγώ προσπαθούσα να συγκρατήσω μυαλά, γιατί στο ποδόσφαιρο όταν τελειώνει μια σεζόν, η επόμενη ξεκινά πολύ σύντομα. Και του χρόνου θα υπάρχει για εμάς και η Ευρώπη. Εκεί θα αντιμετωπίσετε ομάδες που, ειλικρινά, αρχηγέ μου, είναι μια ταχύτητα πάνω».

Και η απάντηση του Βιεϊρίνια ήταν η εξής:

«Θέλω να συνεχίσουμε την δουλειά που έχουμε αρχίσει με τον κ. Ιβάν Σαββίδη στον σύλλογο. Δε θέλω να γίνει ένα το πρωτάθλημα ή ένα το νταμπλ, θέλω να συνεχίσουμε. Θα δεσμευτώ, λοιπόν, πως θα συνεχίσουμε να παίζουμε με τον τρόπο που ξέρουμε, πως δεν θα φύγουν τα μυαλά μας από την τρέλα του τίτλου και πως θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τουλάχιστον στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Διαβάστε ακόμη...