Από μικρά παιδιά μαζί!

Από paok24.com: Το μέλλον του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου φωνάζει παρών και είναι έτοιμο να φέρει στον Δικέφαλο του Βορρά ακόμη έναν τίτλο στα τμήματα υποδομής.
Πηγή: paok24.com
Από μικρά παιδιά μαζί!

Το τρίτο πρωτάθλημα θα διεκδικήσει την Κυριακή το μεσημέρι κόντρα στον Άρη, η Κ15 του ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη - πρόκριση με ανατροπή επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Παρασκευής.

Μετά το 2015 και το 2017 ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή, έπειτα από τον περσινό χαμένο τελικό στα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό.

Η ιδιαιτερότητα των παιχνιδιών σε αυτές τις ηλικίες αφορά τη διάρκεια τους που είναι 80 λεπτά, ενώ από φέτος ξεκίνησε το σύστημα του Final-4, αφού μέχρι πέρσι ο τίτλος κρίνονταν ανάμεσα στις ομάδες που κατακτούσαν την πρώτη θέση στους δύο ομίλους.

Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος ποδοσφαιριστές έως και 15 ετών, δηλαδή όσοι είναι γεννημένοι από την 1/1/2004 και έπειτα.

Μεγάλωσαν μαζί...

Η Κ15 του ΠΑΟΚ αποτελεί μία από τις καλύτερες και πολλά υποσχόμενες «φουρνιές» όχι μόνο των «ασπρόμαυρων» τμημάτων υποδομής, αλλά και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αυτές τις ηλικίες.

Οι Αποστόλης Παπαβασιλείου και Δημήτρης Ταξίδης δεν είναι μόνο υπεύθυνοι για την αγωνιστική εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα αυτή, αλλά έχουν αναλάβει το «βαρύ φορτίο» να βρίσκονται συνεχώς δίπλα σε αυτά τα παιδιά ώστε να τα κρατήσουν προσηλωμένα και πειθαρχημένα, ώστε παρά το νεαρό της ηλικίας τους να συμπεριφέρονται εντός και εκτός γηπέδων ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Με «παραστάσεις» από διεθνείς διοργανώσεις και τουρνουά και πολλές επιτυχίες, η γενιά της Κ15 του ΠΑΟΚ μεγάλωσε μαζί, αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές από αυτούς που βρίσκονται στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ προπονούνται για χρόνια μαζί!

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν προστέθηκαν έξι νέοι παίκτες, που «δέθηκαν» αμέσως με τους υπόλοιπους 18 που υπήρχαν ήδη στο ρόστερ και μαζί οδηγούν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, μετά από μία ξέφρενη πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Δικέφαλο να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα και στους δύο ομίλους, με 15 νίκες και 1 ισοπαλία.

Χιλιόμετρα κάναμε πάλι...

Σε αυτές τις ηλικίες οι θυσίες που απαιτούνται είναι πάντα μεγάλες. Η ζωή των περισσότερων παιδιών είναι ανάμεσα στο σχολείο, το διάβασμα, την προπόνηση και τους αγώνες.

Η αγάπη όμως αυτών των παιδιών για το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ δε γνωρίζει ούτε εμπόδια, ούτε αποστάσεις!

Το «ασπρόμαυρο» δίκτυο ακαδημιών έχει ρίξει τα «δίχτυα» του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για την εξεύρεση νέων ταλέντων και το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση ορισμένων παικτών που στελεχώνουν την τωρινή ομάδα της Κ15.

Παιδιά και γονείς για χρόνια... κατάπιναν τα χιλιόμετρα από Τρίκαλα, Χαλκιδική, Κοζάνη, Βέροια, Καβάλα, Κιλκίς και άλλους όμορους νομούς για να προπονούνται στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού πλέον η μισή σχεδόν ομάδα μένει στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, στην «ασπρόμαυρη φωλιά» στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης που φιλοξενεί τα νεαρά «αετόπουλα» με στόχο να συνεχίσουν απερίσπαστα την πορεία τους όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην εκπαίδευση.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...