Η καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη!

Από sfina.gr: Ο ΠΑΟΚ είναι μια «ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου μετά από 34 χρόνια και ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει να μετράει ρεκόρ, που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.
Πηγή: sfina.gr
Η καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη!

Ο Ρουμάνος κόουτς μπορεί να γίνει ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας που θα κατακτήσει το νταμπλ και ένας από τους κύριους λόγους που αυτή η σεζόν είναι τόσο ξεχωριστή, έχει να κάνει με την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας.

Ο τρόπος που αμύνεται φέτος ο ΠΑΟΚ αποτελεί μια αξιοζήλευτη απόδοση ακόμα και μεταξύ των πιο σημαντικών ομάδων στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Είναι γνωστό πως ο Λουτσέσκου δίνει τεράστια σημασία στην πειθαρχία που έχουν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο και για αυτό ο Δικέφαλος είναι κοντά σε κάτι μοναδικό στην ιστορία του.

Στους 26 αγώνες που έδωσε ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, έχει δεχτεί μόλις 13 γκολ, δηλαδή κατά μέσο όρο 0,5 γκολ ανά παιχνίδι. Το ποσοστό αυτό είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη, ακόμα και από τις ομάδες που παίζουν στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, με τις πρωτοπόρους σε αυτά να μην μπορούν να φτάσουν τις επιδόσεις του Δικεφάλου.

Η ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά στην ομάδα του Λουτσέσκου, είναι η Παρί Σεν Ζερμέν του Τόμας Τούχελ. Η «ισόβια» πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει δεχτεί 16 γκολ σε 29 παιχνίδια, δηλαδή 0,55 γκολ ανά αγώνα και ακολουθεί η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε με παθητικό 19 τερμάτων σε 30 αναμετρήσεις, όσα δηλαδή έχει δεχτεί και η Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Σε μια πιο γενική κλίμακα, στα κορυφαία 10 πρωταθλήματα στην Ευρώπη σύμφωνα με τους συντελεστές της ΟΥΕΦΑ, πάνω από τον ΠΑΟΚ είναι μόνο η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η πρωτοπόρος στην Ουκρανία έχει δεχτεί μόλις εννέα γκολ αλλά σε 23 παιχνίδια, δηλαδή 0,39 γκολ ανά αγώνα.

Την ίδια ακριβώς αμυντική επίδοση έχει και η Μπασάκσεχιρ, που συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος στην Τουρκία. Το συγκρότημα του Αμπντουλάχ Αβτσί, που είναι φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπεσίκτας το καλοκαίρι, είναι κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και έχει δεχτεί 13 γκολ σε 26 αναμετρήσεις.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

1 ΠΑΟΚ 26 ΑΓΩΝΕΣ/13 ΓΚΟΛ 0,5 ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΜΑΤΣ
2 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 30 ΑΓΩΝΕΣ/19 ΓΚΟΛ 0,63 ΑΝΑ ΜΑΤΣ
3 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 32 ΑΓΩΝΕΣ/19 ΓΚΟΛ 0,59 ΑΝΑ ΜΑΤΣ
4 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 30 ΑΓΩΝΕΣ/19 ΓΚΟΛ 0,63 ΑΝΑ ΜΑΤΣ
5 ΛΕΙΨΙΑ 27 ΑΓΩΝΕΣ/20 ΓΚΟΛ 0,74 ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΜΑΤΣ
6 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 29 ΑΓΩΝΕΣ/16 ΓΚΟΛ 0,55 ΑΝΑ ΜΑΤΣ

Διαβάστε ακόμη...