Ο ΠΑΟΚ ανανεώνει με τον Βραζιλιάνο παικταρά Λέο Μάτος!

Από sfina.gr: Πριν από τρία χρόνια, όταν ήρθε ο Μάτος στον ΠΑΟΚ, ο προπονητής της Ντνίπρο, Μιρόν Μάρκεβιτς, που τον είχε παίκτη στην ομάδα αυτή, είχε ερωτηθεί από τον υπογράφοντα σε ραδιοφωνική συνέντευξη για τον Μάτος και για την πιθανότητα να φτιάξει ο ΠΑΟΚ μια ομάδα που θα μπορεί να διεκδικεί είσοδο σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: sfina.gr
Ο ΠΑΟΚ ανανεώνει με τον Βραζιλιάνο παικταρά Λέο Μάτος!

Αυτά όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2016 και ξέρετε τι απάντησε ο Μάρκεβιτς: «Για να φτιάξει ο ΠΑΟΚ μια ομάδα που θα μπορέσει να μπει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικεί τίτλους, πρέπει να πάρει έντεκα... Μάτος, ένας δεν του φτάνει»!

Δικαιώθηκε πλήρως, γιατί τόσο το 2017, όσο και το 2018, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πετύχει διακρίσεις στην Ευρώπη, αλλά σιγά-σιγά έφερε κι άλλους... «Μάτος», που επάνδρωσαν την ομάδα και σήμερα μπορούμε να σημειώσουμε με σιγουριά ότι ο ΠΑΟΚ βαδίζει στο σωστό δρόμο, με τον ίδιο «κορμό» εδώ και δυο χρόνια, άρα με την πετυχημένη «συνταγή».

Για τον Μάτος πάντως, δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε αυτό που βλέπουμε, κάτι που μας έλεγε ο Νέτο Γκουερίνο, παλιά μεγάλη δόξα του ΠΑΟΚ και ο σκόρερ του τέρματος στο 1-0 επί της ΑΕΚ που έδωσε τον τίτλο του 1976: «Τέτοιος μπακ δεν έχει ξαναπεράσει από τον ΠΑΟΚ, δεν είναι μπακ, είναι και χαφ και εξτρέμ μαζί αυτός ο παίκτης», αλλά δεν τον πιστεύαμε και σκεφτόμασταν «Βραζιλιάνος είναι, τι θα πει ο Γκουερίνο;»

Κι όμως, ο Νέτο δικαιώθηκε, όχι επειδή ο Μάτος έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση με τον Αστέρα Τρίπολης και ένας μπακ έβαλε δυο γκολ, αλλά για την εν γένει παρουσία του στον ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια, όπου βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις-τέσσερις παίκτες με την μεγαλύτερη προσφορά.

Γι αυτό λοιπόν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσανατολίζεται στην ανανέωση-επέκταση συμβολαίου του Βραζιλιάνου, για άλλα δυο χρόνια, από τώρα!

Ο Μάριο Μπράνκο έκανε απέξω-απέξω κάποιες συζητήσεις με τον Μάτος και με τον μάνατζέρ του, αλλά όχι κάτι το συγκεκριμένο, ακριβώς επειδή οι υποχρεώσεις της ομάδας ήταν πολλές και θα έπρεπε να δουν πρώτα την εκπλήρωση των στόχων και αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή ανανεώσεις συμβολαίων, ρόστερ νέας χρονιάς κλπ.

Ο Μάτος εντάσσεται στους απαραίτητους για τον ΠΑΟΚ παίκτες της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αφού ο Λουτσέσκου σε καμία περίπτωση δεν θέλει να «σπάσει» την πεντάδα Πασχαλάκη, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, που τα πηγαίνουν περίφημα και για να τους βάλεις γκολ, πρέπει να κάνεις... αίτηση με χαρτόσημο, αλλά να περιμένεις και στην ουρά μια ώρα!

Οι τελικές συζητήσεις με τον μάνατζερ του παίκτη θα γίνουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος, εκτός εάν έρθει καμιά πρόταση από τα Εμιράτα, όπου οι Βραζιλιάνοι έχουν «πέραση» και οι καταπληκτικές εμφανίσεις του Μάτος στην Ελλάδα μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των Αράβων.

Αυτό όμως εξαρτάται από τον ίδιο τον παίκτη, που έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ (υπέγραψε για 4 όταν ήρθε) και επειδή είναι 33 χρόνων (φαίνεται για 25άρης μέσα στον αγωνιστικό χώρο), έχει πλέον κατασταλάξει ότι το επόμενο θα είναι και το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του, άρα θα πρέπει να είναι και το πιο... μεγάλο!

Να περιμένουμε λοιπόν την πρόταση του ΠΑΟΚ για ανανέωση, καθώς και να δούμε έναν πολύ καλύτερο Μάτος στην επόμενη χρονιά, όταν και θα στοχεύει στο «καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του»...

 

Διαβάστε ακόμη...