«Αυτός είναι ο στόχος μας!»

Από inpaok.com:Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σολκίδης, μίλησε στην media day του ΑΣ ΠΑΟΚ, για την φετινή πορεία της ομάδας, για την νέα σεζόν, για τον κόσμο του Δικεφάλου, αλλά και για το γεγονός πως η παρουσία του ΠΑΟΚ στην Volleyleague θα αναβαθμίσει το πρωτάθλημα.
Πηγή: inpaok.com
«Αυτός είναι ο στόχος μας!»

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:

«Είμαστε ευχαριστημένοι που ολοκληρώσαμε τη σεζόν πρώτοι και έτσι δεν μπαίνουμε σε... περιπέτειες γύρω από την άνοδο που ήταν από την αρχή ο μεγάλος μας στόχος. Καθοριστική στιγμή στην πορεία αυτή ήταν το διπλό που κάναμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην έδρα του Παναθηναϊκού. Πήραμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την ομάδα που δημιουργήσαμε και στη συνέχεια ακολούθησε η νίκη επί της ΑΕΚ στη Μίκρα. Ο χαμένος βαθμός στο παιχνίδι με τη ΧΑΝΘ στο φινάλε του πρώτου γύρου μας... ταρακούνησε. Συνήλθαμε γρήγορα, παίξαμε καλύτερα στο δεύτερο γύρο και πλέον εφτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε γνωρίζαμε πως για να βγούμε πρώτοι δεν έπρεπε να χάσουμε βαθμό. Υπήρχε άγχος, δεν κάναμε καλές εμφανίσεις, αλλά παίρναμε τα καθαρά τρίποντα που χρειαζόμασταν. Στο τελευταίο παιχνίδι ήταν τέτοια η αποφασιστικότητα μας που πιστεύω οποιοσδήποτε αντίπαλος ήταν απέναντι μας θα τον κερδίζαμε».

Για επιλογή Αμοιρίδη να ξεκινήσει την ομάδα από χαμηλή κατηγορία:

«Δείχνει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα του κ. Αμοιρίδη. Μία τέτοια κίνηση θα ήταν και πιο άμεση και οικονομική τολμώ να πω για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, έδειξε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις επιλογές του. Τα ρόστερ της ομάδας τα τρία τελευταία χρόνια ήταν μεγάλων δυνατοτήτων. Μη ξεχνάμε πως φέτος είχαμε να κάνουμε και ταξίδια στην Αθήνα, τη Λαμία και την Κρήτη».

Για τον κόσμο:

«Το 3-2 με την ΑΕΚ όσοι ήταν παρόντες ξέρουν πως έγινε. Σε διαφορετικές συνθήκες πιστεύω πως θα περνούσαμε και από εκεί. Στο τελευταίο σετ ο κόσμος πίεσε τον διαιτητή ώστε να πάρει λανθασμένη απόφαση. Ο ΠΑΟΚτσής έχει συμβιβαστεί με το μότο «πρέπει να πηγαίνω για πρωτάθλημα» και πιστεύω πως εάν η ομάδα κάνει του χρόνου μία πορεία πρωταθλητισμού ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια και τις παίκτριες. Σίγουρα αυτό δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Αποκτήσαμε έναν πυρήνα φιλάθλων που ερχόταν στο γήπεδο και υποστήριζε την ομάδα, αλλά αξίζει κάτι παραπάνω σε αυτά τα κορίτσια».

Για την ομάδα που θα στηθεί τη νέα σεζόν:

«Πιστεύω πως η ομάδα που θα δημιουργηθεί του χρόνου θα μπορεί να μπει στην πρώτη τετράδα. Ακόμη και το φετινό σύνολο, χωρίς ξένες, θα μπορούσε να πετύχει αυτό το στόχο. Έχουμε παίξει φιλικά με ομάδες της Volleyleague και καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιες από αυτές που βρίσκονται τώρα στην τετράδα. Η ομάδα μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη και να διεκδικήσει πολλά περισσότερα πράγματα».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στη μεγάλη κατηγορία:

«Η παρουσία του ΠΑΟΚ θα «σπρώξει» προς τα πάνω όλο το πρωτάθλημα. Η παρουσία ομάδων όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η Θήρα, ο Πανναξιακός, ο Άρης και ενδεχομένως του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ αναλόγως με το ποιος θα πάρει τη δεύτερη θέση από την Pre League θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με διαφορετική αίγλη από αυτά των τελευταίων ετών και μην ξεχνάμε και την είσοδο της ΕΡΤ στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ και την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων. Η Θεσσαλονίκη έχει να «γευτεί» τίτλο από το 2003, όταν το πρωτάθλημα τότε το κατέκτησε ο Φιλαθλητικός στον οποίο ήμουν προπονητής και από τότε η πόλη «πολεμάει» μήπως βάλει κάποια ομάδα στην τετράδα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και γιατί όχι να μη δούμε τα επόμενα χρόνια ένα πρωτάθλημα ξανά στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε ακόμη...