Άμυνα που… σκοράρει!

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση ο Λέο Μάτος, με τον Βραζιλιάνο να έχει πετύχει και τα δύο τέρματα του Δικεφάλου!
Πηγή: paok24.com
Άμυνα που… σκοράρει!

Για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ δεν είναι η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, στην οποία η ομάδα βρίσκει γκολ από τα μετόπισθεν. Μετά από 34 παιχνίδια εντός των ελληνικών συνόρων, οι «ασπρόμαυροι» έχουν βρει 77 φορές δίχτυα, μετρώντας 55 γκολ στο πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή και 22 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Για τον Δικέφαλο ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα αποτελεί χαρακτηριστικό του γνώρισμα και πλεονέκτημα, ειδικά από τότε που πούλησε τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Πόσα όμως γκολ έχει πάρει από την αμυντική του γραμμή τη φετινή χρονιά;

Μαζί, λοιπόν, με τα δύο χτεσινά του Μάτος, ο ΠΑΟΚ έχει βρει 14 γκολ από την πίσω ζώνη του, με τους αμυντικούς του να έχουν πετύχει το 18,18% των τερμάτων του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Βιεϊρίνια 6
Μάτος 6
Βαρέλα 1
Κρέσπο 1

Μία καλοδουλεμένη μηχανή με προσωπικότητες όπως οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μάτος, αλλά και ο Κρέσπο ξέρει να εκμεταλλεύεται ακόμα και την άμυνα της για να σκοράρει, κάτι που για τον ΠΑΟΚ αποτελεί ένα κρυφό «όπλο» απέναντι στους αντιπάλους του.

Διαβάστε ακόμη...