Αμυντικοί με ποσοστά επιθετικών!

Από paok24.com: Τα δύο γκολ του Λέο Μάτος στο χθεσινό ημιτελικό με τον Αστέρα Τρίπολης, έδωσαν σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ και σε ένα ακόμα παιχνίδι αποδείχθηκε ότι οι αμυντικοί της ομάδας λειτουργούν σαν... επιθετικοί.
Πηγή: paok24.com
Αμυντικοί με ποσοστά επιθετικών!

Το πόσο μεγάλη σημασία έχει, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, να υπάρχουν δύο επιθετικογενή πλάγια μπακ, το έχουν καταλάβει όλοι. Ο ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια στα αριστερά, στα περισσότερα παιχνίδια από πέρσι και με Μάτος στα δεξιά, έχει τα πλέον επιθετικογενή μπακ της χώρας.

Τα νούμερα, είναι ενδεικτικά και αφορούν κυρίως αυτούς τους δύο, αλλά και τους Βαρέλα-Κρέσπο, που μπορεί να έχουν μικρότερη συνεισφορά στον τομέα αυτό, αλλά έχουν βάλει κι αυτοί το «λιθαράκι» τους.

Στις εγχώριες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει μέχρι τώρα, 76 γκολ. 55 στο πρωτάθλημα και 21 στο Κύπελλο. Το 18,42% από αυτά, ήρθαν από τους αμυντικούς του!

6 από τον Βιεϊρίνια, άλλα 6 από τον Μάτος και από 1 από Κρέσπο-Βαρέλα.

Η βασική αμυντική τετράδα της ομάδας, έχει συνολικά 14 γκολ στην πορεία του ΠΑΟΚ φέτος, νούμερο που προφανώς και είναι μεγάλο.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι δύο πλάγιοι μπακ του, είναι οι τέταρτοι σκόρερ της ομάδας μέχρι τώρα! Πρώτος παραμένει ο Πρίγιοβιτς, με τα 15 που είχε πριν φύγει για την Αλ Ιτιχάντ, δεύτερος είναι ο Μπίσεσβαρ με 8, τρίτος ο Ζαμπά με 7 και ακολουθούν, Μάτος, Βιεϊρίνια (και Άκπομ) που έχουν από 6!

Ένα ακόμα στοιχείο φέτος, που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κάνει τη διαφορά και φυσικά, ένα στοιχείο που αποδεικνύει πόσο σημαντικοί είναι Βιεϊρίνια και Μάτος, για τον ΠΑΟΚ, σε όλους τους τομείς.

Διαβάστε ακόμη...