To «δώρο» πολυτελείας της Πόρτο στον ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Η αρχή έγινε με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Σκόραρε το 3-0 με τον Ατρόμητο και στην Ξάνθη, έβαλε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στη νίκη, με το φάουλ-γκολ του.
Πηγή: paok24.com
To «δώρο» πολυτελείας της Πόρτο στον ΠΑΟΚ

Ο Πορτογάλος μέσος, συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και προφανώς και το όνομα του, έκανε μεγάλη εντύπωση, καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν βασικό «γρανάζι» της μηχανής του Σέρτζιο Κονσεισάο στο «Dragao».

«Δε χρειάζονται συστάσεις για την ποιότητα του. Ξέρω τον Σέρτζιο από τότε που παίζαμε μαζί στην Πάσος Φερέιρα και πιστεύω ότι έχει αποδείξει ήδη ότι αξίζει την ευκαιρία στο ρόστερ της Πόρτο, όπου έχει ανταποκριθεί, όποτε κι αν του ζητήθηκε. Τον συγχαίρω για το πρωτάθλημα και για τα τελευταία παιχνίδια, που ήταν πολύ καλός. Μου έκανε έκπληξη που έφυγε, αλλά είναι φυσιολογικό, γιατί ο παίκτης θέλει πάντα να παίζει, σε οποιαδήποτε διοργάνωση» δήλωσε στις 25 Μαρτίου, ο πρώην συμπαίκτης του στην Πάσος Φερέιρα, Νούνο Σάντος, μην κρύβοντας κι αυτό την έκπληξη του, για τη μετακόμιση του Ολιβέιρα από το Οπόρτο στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ, ο ΠΑΟΚ έψαχνε παίκτη για τον άξονα του και τον βρήκε στο πρόσωπο του Πορτογάλου, ο οποίος μετά και το σοβαρό τραυματισμό του Μαουρίσιο, έγινε... απαραίτητος.

Ωστόσο, για να φτάσει σε αυτό το σημείο στον ΠΑΟΚ, προηγήθηκε ένα πολύ περίεργο πρώτο μισό της σεζόν με την Πόρτο. Αφού ξεκίνησε ως βασικός στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, καταγράφεται μία συμμετοχή του ως αλλαγή, στην ήττα με 1-0 στο ντέρμπι από τη Μπενφίκα στις 7 Οκτωβρίου κι έκτοτε... αγνοείται. Μοναδική συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, τα 7 λεπτά, με τη Σάντα Κλάρα, στις 15 Δεκεμβρίου.

Στις 31 Οκτωβρίου, φοράει για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Πόρτο, σε ένα παιχνίδι Λιγκ Καπ, κόντρα στη Βαρζίμ. Οι «Δράκοι» κερδίζουν με 4-2, αλλά ο Ολιβέιρα έχει εμπλοκή και στα δύο γκολ των αντιπάλων και μάλιστα το δεύτερο, είναι δική του... ασίστ στον επιθετικό της Βαρζίμ. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, δίνει το χέρι του σε κάθε παίκτη του ξεχωριστά, αλλά στον Ολιβέιρα μένει λίγο παραπάνω και συζητάει...

Η εικόνα «παίζει» σε ζωντανή μετάδοση και αμέσως ξεκινάει η... παραφιλολογία για το τι ειπώθηκε. «Αυτό που έκανα ήταν ότι κάνω και σε άλλες περιπτώσεις, απλά όχι τόσο φανερά. Σε μια δύσκολη στιγμή είμαι πάντα με τους παίκτες μου. Αυτά που είπα στον Σέρτζιο, ήταν πως ότι συνέβη, συνέβη επειδή τις δύο-τρεις τελευταίες εβδομάδας, είναι σε κακή πνευματική κατάσταση. Ότι τον εμπιστεύομαι πλήρως και μου αρέσει πολύ. Αυτά του είπα και μπορεί να σας τα επιβεβαιώσει αν τον ρωτήσετε. Μετά τον αγκάλιασα...» είπε ο Κονσεϊσάο και ακολουθεί η τοποθέτηση του παίκτη στο Instagram.

«Το να φοράω το περιβραχιόνιο έχει ιδιαίτερη σημασία. Μου ανατέθηκε από τον πιο απαιτητικό άνθρωπο με μένα σε αθλητικό επίπεδο. Σφάλματα πάντα επιτρέπονται και είμαι εδώ για να τα πάρω πάνω μου, οποιαδήποτε στιγμή και ο Mister Σέρτζιο με επέπληξε για ακριβώς το αντίθετο. Η Πόρτο είναι πιο ενωμένη από ποτέ και είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά» λέει ο Oλιβέιρα κι από ότι φαίνεται, η... αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Στο Champions League, έχει ολιγόλεπτες συμμετοχές και παίζει μόνο ως βασικός στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, στη νίκη της Πόρτο με 2-3 στην Κωνσταντινούπολη επί της Γαλατασαράι. Τελευταία του συμμετοχή με τη φανέλα της Πόρτο, ήταν στις 18 Δεκεμβρίου, εναντίον της Μορεϊρένσε για το Κύπελλο, παιχνίδι που αγωνίζεται για 12 λεπτά.

«Όταν έπαιζε, προσπαθούσε να μεταφέρει αυτό το πάθος για το παιχνίδι και αυτό χρειαζόμουν. Με βοήθησε πάρα πολύ με την κανονικότητα που επέβαλλε και πιστεύω ότι ειδικά στο τέλος, μπορούσα να δείξω ότι πλέον είμαι ένας ώριμος παίκτης» έχει πει ο Ολιβέιρα για τον Κονσεϊσάο, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στη Ναντ, πλην της Πόρτο.

«Ήξερα πως προπονεί, ξέρει τις δυνατότητές μου και φυσικά αυτά παίζουν ρόλο. Παίζοντας Κυριακή με Κυριακή είναι διαφορετικό, όταν ασχολείσαι με έναν παίκτη κάθε μέρα, βλέπεις το πως δουλεύει, πως προσπαθεί μέρα με τη μέρα να βελτιωθεί και να είναι καλύτερος. Ο «μίστερ» αντιλήφθηκε ότι είμαι ένας τέτοιος παίκτης και πιστεύω ότι αυτό, έπαιξε ρόλο» είχε σε παλιότερη συνέντευξη του ο Ολιβέιρα.

«Συνήθως μιλάω μόνο για παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα, δεν μιλάω για παίκτες που δεν ανήκουν στο ρόστερ μας. Ωστόσο, θα μιλήσω γιατί ο Σέρτζιο έχει την συμπάθεια από την πλευρά μου, επειδή υπάρχει μια καλή σχέση μεταξύ μας. Ήταν μέρος της ομάδας και θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφή μαζί του, ήταν πολύ σημαντικός παίκτης στο πρωτάθλημα που κερδίσαμε την περσινή σεζόν. Ξεκίνησε πολύ καλά την φετινή σεζόν, είχε ένα... διάλειμμα δύο μηνών μετά την έναρξη της σεζόν και έχασε την θέση του.

Το καλύτερο για αυτόν ήταν να φύγει για να βρει αγωνιστικό ρυθμό, ωστόσο, θα είναι πάντα συνδεδεμένος με εμάς και προφανώς έχει τέσσερις μήνες για να μπορέσει να παίξει αρκετά και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Πόρτο, αν ο ΠΑΟΚ δεν ενεργοποιήσει την ρήτρα του. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ότι ο Σέρτζιο, είναι πολύ σημαντικός για εμάς και του εύχομαι καλή τύχη σε ό, τι αφορά το μέλλον του...» είπε ο Κονσεϊσάο, μετά την ανακοίνωση του δανεισμού του παίκτη από την Πόρτο στον ΠΑΟΚ.

Όπως αποδεικνύεται, από τα 3 γκολ του σε 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, την άμεση προσαρμογή του στην ομάδα και την ποιότητα του, η Πόρτο έκανε ένα... δώρο πολυτελείας στον ΠΑΟΚ. Αρχικά μέχρι το καλοκαίρι και το τι θα γίνει από εκεί μετά, θα φανεί...

Διαβάστε ακόμη...