Η ανοδική τάση της… «μετοχής» Κόνιαρη

Από paok24.com : Στην πρόσφατη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λαυρίου, έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση και σιγά-σιγά, το «κεφάλαιο Κόνιαρης» αρχίζει να αποδίδει στο ελληνικό μπάσκετ.
Πηγή: paok24.com
Η ανοδική τάση της… «μετοχής» Κόνιαρη

Η επιστροφή του το καλοκαίρι του 2016, ίσως να ήταν «μονόδρομος» για τον ίδιο, μετά από όσα πέρασε στον Παναθηναϊκό, με τον τραυματισμό του. Αυτό που δεν περίμεναν οι περισσότεροι τότε, ήταν ο ρόλος που πήρε από πολύ νωρίς, αφού λίγο μετά τα 19 του, άρχισε να μπαίνει στα «βαθιά».

Και ξεκίνησε άσχημα… Με εκείνη την ήττα στη Λευκάδα από τη «νεοφώτιστη» Δόξα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Κόνιαρης έκανε την επαναφορά και το λάθος. Από τότε, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι…

Την πρώτη του σεζόν, στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, είχε 15,3 λεπτά συμμετοχής, 4 πόντους, 36.5% στα δίποντα, 34% στα τρίποντα και 1,9 ασίστ για 1/7 λάθη στην Ελλάδα. 15,1 λεπτά συμμετοχής, 3,7 πόντοι, 38,2% στα δίποντα, 33,3 στα τρίποντα και 1,6 ασίστ για 1,1 λάθος στην Ευρώπη. Σχετικά νορμάλ νούμερα για ένα νεαρό, που ο Σούλης Μαρκόπουλος, τότε, τον εμπιστεύθηκε τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη.

Πέρσι, άρχισε να δείχνει έστω και σπασμωδικά περισσότερα πράγματα. Ανέβασε τον αριθμό των ασίστ του (3,3) μειώνοντας έστω και ελάχιστα τα λάθη του (1.5), έμεινε περισσότερο στο παρκέ (18,9 λεπτά) και είχε 6,2 πόντους, 47,5% στα δίποντα, 36,8% στα τρίποντα στο πρωτάθλημα. Μαζί με αυτά, προσθέστε και τη νίκη στο διαγωνισμό τριπόντων στο ΕΚΟ All Star Game, που πέρσι έγινε στην Πάτρα. Στο BCL, έπαιζε για 17,7 λεπτά, έχοντας 4,6 πόντους, 35% στα δίποντα, 29,7% στα τρίποντα και 3,8 ασίστ για 1,5 λάθος.

Και φέτος; Σχεδόν ίδιος αριθμός λεπτών συμμετοχής σε Ελλάδα και Ευρώπη (17,2 και 17,4 αντίστοιχα). 4,5 πόντοι στο πρωτάθλημα, 5,7 στο BCL. 40% στα δίποντα εντός συνόρων, 52,2% εκτός. 38,8% στα τρίποντα στην Ελλάδα, 48,7% (!) στην Ευρώπη. 3,1 ασίστ για 1,3 λάθη στο πρωτάθλημα και 2,2 για 1,6 στο Basketball Champions League.

Χρονιά «ξεπετάγματος» δε μπορείς να την πεις, αλλά για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ο Κόνιαρης συνεχίζει σε μια σχετικά σταθερή πορεία. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι τα ρόστερ από αγωνιστική περίοδο σε αγωνιστική περίοδο, διαφοροποιούνται και αυτό δε μπορεί να μην έχει αντίκτυπο σε διάφορους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ φέτος, ξεκίνησε με Γκος, Χάτσερ, Κόνιαρη και Αθηναίου και παρά την αποχώρηση του τελευταίου, οι δύο Αμερικανοί αναμενόμενα, έχουν το μεγαλύτερο «βάρος» στην επίθεση από την περιφέρεια.

Αυτήν τη σεζόν, ο Χανιώτης έγινε και ενεργό μέλος της εθνικής Ανδρών. Έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια στα «παράθυρα», με το καλύτερο του να είναι το πρόσφατο, κόντρα στη Γεωργία, που είχε 11 πόντους, με 3/6 τρίποντα, 1/1 δίποντο, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Δύσκολα, βέβαια, θα αποτελέσει μέλος της αποστολής που θα βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Κίνα, αλλά αν συνεχίσει τη δουλειά και παραμένει υγιής, νομοτελειακά θα έρθουν και οι μεγάλες διοργανώσεις με τους Άνδρες.

Το καλύτερο του παιχνίδι ως τώρα, ήταν στην εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ στο BCL, με ρεκόρ πόντων (18) και συστήματος αξιολόγησης (18). Άλλες τέσσερις φορές είχε διψήφιο νούμερο efficiency στο BCL, ενώ στην Ελλάδα, οι 23 βαθμοί με το Λαύριο το Σάββατο, ήταν το καλύτερο φέτος (το 24 από τα περσινό παιχνίδι στο Ρέθυμνο είναι το καλύτερο της καριέρας του), ενώ άλλες τέσσερις φορές, ήταν διψήφιος στο σύστημα αξιολόγησης και στη Basket League.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κόνιαρης που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς σε μικρή ηλικία, φέτος δεν έχει χάσει ούτε παιχνίδι και μόλις δύο είναι τα παιχνίδια που είχε αρνητικό πρόσημο στο σύστημα αξιολόγησης. Και τα δύο εκτός έδρας και τα δύο σε ήττες και στα δύο, σε μάλλον από τις χειρότερες εμφανίσεις της ομάδας. Σε Χολαργό και Πάτρα με Προμηθέα…

Επίσης, μόλις δύο είναι τα παιχνίδια που δεν έχει καταφέρει να δώσει φέτος, ούτε μία ασίστ. Με την Τενερίφη στο Παλατάκι για το BCL, με τον Άρη στο Παλέ για τη Basket League. Οι 8 που έδωσε με το Λαύριο, «ισοφάρισαν» το ρεκόρ του που είχε από το εντός έδρας παιχνίδι με το Χολαργό.

Μετά την περσινή του παρουσία σε προπονητικό camp στις ΗΠΑ, «δεν το χάνει» ούτε φέτος όπως λέει ο ίδιος, καθώς του άρεσε πολύ ο τρόπος που δούλεψε, τόσο με το κορμί του όσο και με το μπάσκετ και εκτός απροόπτου, θα είναι και φέτος εκεί. Το καλοκαίρι που έρχεται, ίσως να είναι και αποφασιστικό για το μέλλον του, έχοντας στα συν του, ότι έχοντας κλείσει μόλις τα 21, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετράει ήδη τρεις «γεμάτες» σεζόν, σε ένα καλό επίπεδο, που δεν απέχει και πολύ από το επόμενο…

Διαβάστε ακόμη...