Στην Ξάνθη το σηκώνει!

Από inpaok.com: Μια... ανάσα από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η Κ19 του ΠΑΟΚ, και αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί αύριο, Κυριακή (31/3, 11:00), στην έδρα της Ξάνθης.
Πηγή: inpaok.com
Στην Ξάνθη το σηκώνει!

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Δικέφαλος μετά από 22 παιχνίδια έχει συγκεντρώσει 64 βαθμούς, 15 περισσότερους από την δεύτερη ΑΕΚ που έχει πλέον δυο παιχνίδια περισσότερα, αφού κέρδισε σήμερα τον Παναιτωλικό με 5-2.

Μάλιστα έχει την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά και από τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε εντός έδρας από τον Ατρόμητο σήμερα (30/3), με 1-3 και παρέμεινε στους 45 βαθμούς, υποχωρώντας μάλιστα στην τέταρτη θέση, μια κάτω από τους Περιστεριώτες (έφτασαν στους 47, με παιχνίδι περισσότερο).

Έτσι ο Δικέφαλος με νίκη στην Ξάνθη κλειδώνει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ θα έχει ακόμα 7 παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στο πρωτάθλημα της Super League!

Η ΑΕΚ μπορεί να κέρδισε τον Παναιτωλικό, ωστόσο αν ο Δικέφαλος κερδίσει αύριο στην Ξάνθη η διαφορά θα ξανανέβει στους 18 βαθμούς, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν να δώσουν ακόμα έξι παιχνίδια.

Με τον ΠΑΟΚ να «έχει» και την ισοβαθμία, η ΑΕΚ τίθεται αυτομάτως εκτός μάχης, αφού μπορεί να διεκδικήσει 18 βαθμούς στις υπολειπόμενες αγωνιστικές.

Ακολούθως,η απόσταση από τον τρίτο πλέον Ατρόμητο είναι στους 17 βαθμούς, με τους Περιστεριώτες επίσης να διεκδικούν ακόμα 18 μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν.

Αν ο Δικέφαλος κερδίσει στην Ξάνθη η διαφορά θα ανέβει στους 20 και θα θέσει και τον Ατρόμητο νοκ άουτ.

Τέλος, ο τέταρτος Ολυμπιακός απέχει 19 πόντους από τον πρωτοπόρο Δικέφαλο και έχει να διεκδικήσει 21 βαθμούς στα εναπομείναντα 7 παιχνίδια του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Με νίκη δηλαδή του ΠΑΟΚ (που εξάλλου είχε και αυτή την ισοβαθμία) η διαφορά θα ανέβει στους 22, άρα δεν μπορεί να καλυφθεί.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...