Αυτή είναι η τροπολογία της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων

Από sdna.gr: Μετοχικό κεφάλαιο από 30.000 έως 500.000 για τις τρεις κατηγορίες και ισχύς της αναδιάρθρωσης από την περίοδο 2019-20 προβλέπει η τροπολογία που έστειλε ο Γιώργος Βασιλειάδης στην ΕΠΟ.
Πηγή: sdna.gr
Αυτή είναι η τροπολογία της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων

Τρεις κατηγορίες και ισάριθμες Ενώσεις «που αποτελούν τακτικά μέλη της ΕΠΟ», τη Super League 1, τη Super League 2 και την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Football League, περιλαμβάνει η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων που έστειλε την Πέμπτη (28/3) στην ΕΠΟ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και αποκάλυψε το blog της Μαίρης Μπενέα dikografies.blogspot.com

«Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020» αναφέρεται χαρακτηριστικά και δίνει... απάντηση στο αίτημα των ομάδων της Super League, η αναδιάρθρωση να πάρει παράταση για ένα χρόνο.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης περιμένει μέχρι την Παρασκευή (5/4) ενδεχόμενες αντιρρήσεις από την ΕΠΟ για την τροπολογία στην οποία μεταξύ άλλων:

- Αναφέρεται ότι για τις ΠΑΕ της Super League 1 το μετοχικό κεφάλαιο δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο από 500.000 ευρώ, για τη Super League 2 δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο από 100.000 ευρώ και για τη Football League κάτω από 30.000 ευρώ.

- Όπως τονίζεται μάλιστα, αν το μετοχικό κεφάλαιο δεν είναι το προβλεπόμενο 10 μέρες πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος τότε η ομάδα θα αποβάλλεται από την κατηγορία.

- Σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προβλέπεται κεντρική διαχείριση για τη Super League 2 και τη Football League... «Οι Π.Α.Ε που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου SuperLeague 2 και Football League εκχωρούν και μεταβιβάζουν αυτομάτως και αυτοδικαίως στην αντίστοιχη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν, το αποκλειστικό δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης και διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που κατέχουν».

Διαβάστε ακόμη...