«Γράφω τη δική μου ιστορία, θέλω να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ»

Από paok24.com: Με τη γενικότερη παρουσία του στον ΠΑΟΚ και τα πέντε γκολ που έχει πετύχει στην έως τώρα θητεία του στην Τούμπα, ο Κάρολ Σφιντέρσκι έχει καταφέρει να διατηρείται στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας της Πολωνίας.
Πηγή: paok24.com
«Γράφω τη δική μου ιστορία, θέλω να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ»

Σε αυτό τον... βοηθάνε βέβαια και τα δημοσιεύματα στην Ιταλία που τον εμφανίζουν να παραμένει στο στόχαστρο της Τζένοα, με τον Πολωνό επιθετικό ωστόσο να δηλώνει προσηλωμένος στον ΠΑΟΚ από τη μία και... αδιάφορος μπροστά στις συγκρίσεις με τον Πιάτεκ και τον Πρίγιοβιτς από την άλλη, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "Sport.pl", σημαντικό μέρος της οποίας αναλώθηκε και στη Γιαγκελόνια.

Μεταξύ άλλων, ο Σφιντέρσκι είπε:

Για τον ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομά του και τις συγκρίσεις με τον Πιάτεκ και τον Πρίγιοβιτς: "Είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν αισθάνομαι κάποια πίεση. Δεν παίρνω στα σοβαρά τις συγκρίσεις. Έφυγα από τη Γιαγκελόνια, πήγα σε ένα άλλο κλαμπ, σε ένα άλλο πρωτάθλημα, γράφω τη δική μου ιστορία. Στον ΠΑΟΚ έχουν πολύ καλούς επιθετικούς. Υπάρχει ο Τσούμπα Άκπομ που ξεκίνησε πολύ καλά εδώ, πριν από αυτόν υπήρχε ο Πρίγιοβιτς. Είμαι χαρούμενος για το κάθε γκολ που πετυχαίνω, προσαρμόστηκα τέλεια σε ένα νέο περιβάλλον και είμαι ήρεμος".

Για το αν διαβάζει αυτά που γράφονται γι΄ αυτόν σε ιταλικά και ελληνικά Μέσα: "Δεν κάθομαι πολύ στο ίντερνετ και δεν ψάχνω να βρω πράγματα που έχουν γραφτεί για την πολύ καλή αρχή που έχω κάνει. Αν κάτι πέσει στο μάτι μου, θα το διαβάσω, αλλά δεν δίνω μεγάλη σημασία σε αυτά".

Για τη φιλοδοξία του να αγωνιστεί μετά τον ΠΑΟΚ σε ένα πιο ισχυρό πρωτάθλημα: "Δεν το σκέφτομαι ακόμα αυτό. Μόλις έχω έρθει σε μία νέα ομάδα, ακόμα παλεύω για να κερδίσω τη θέση μου σε αυτή. Βήμα - βήμα, θα βάλω νέους στόχους και αν τους πετύχω, θα υπάρχουν για μένα περισσότερες προτάσεις στο μέλλον".

Για την προσαρμογή του στη Θεσσαλονίκη: "Παρότι η Θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερη από το Μπιάλιστοκ, οι δύο πόλεις μοιάζουν. Βρίσκομαι 15-20 λεπτά από το κέντρο. Υπάρχουν καταστήματα, εστιατόρια, οπότε δεν έχω κάποιο πρόβλημα από αυτή την άποψη. Αναρωτιέμαι πως θα είναι η πόλη το καλοκαίρι, δίπλα στη θάλασσα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία, σαφώς και δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν. Από την άλλη όμως, θα είναι πολύ πιο ευχάριστο να περνάς εδώ τον ελεύθερο χρόνο που έχεις".

Για το πως αντιμετωπίζει το... ελληνικό χάος: "Δεν ήταν εύκολο, γιατί είναι δύσκολο να περιγράψω τι συμβαίνει στους δρόμους. Ο καθένας παρκάρει όπου θέλει, οδηγεί όπως θέλει. Πρέπει να το συνηθίσεις. Από την άλλη, οι άνθρωποι κάθονται στα εστιατόρια και στα καφέ, είναι δύσκολο να βρεις ένα άδειο μέρος. Οι Έλληνες διανύουν μία περίοδο κρίσης, αλλά όλοι θα βρουν χρόνο για ένα μεγάλο διάλειμμα".

Για τις πρώτες του ημέρες στον ΠΑΟΚ: "Στην αρχή δεν μπορούσα να σκεφτώ πως θα υπήρχε τέτοιο ενδιαφέρον για μένα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη δουλειά στην προπόνηση. Η πρώτη εβδομάδα ήταν η χειρότερη, γιατί η ομάδα δεν με ήξερε ακόμα. Ευτυχώς, κατάφερα να σκοράρω γρήγορα, κερδίσαμε εκείνο το παιχνίδι και οι συμπαίκτες μου είδαν πως μπορώ να τους βοηθήσω πολύ.

Για τους φόβους που είχε πριν φύγει από την Γιαγκελόνια και το αν αυτοί οι φόβοι έχουν εξαφανιστεί: "Ευτυχώς ναι. Βρισκόμασταν σε καμπ προετοιμασίας στην Τουρκία με τη Γιαγκελόνια, ήξερα πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων ήταν προχωρημένες. Προετοιμαζόμουν για να είμαι έτοιμος για τη μεταγραφή, αλλά η ημέρα που έφυγα ήταν η χειρότερη. Είχα στρες και άγχος, γιατί έφευγα για μία ξένη χώρα στα 23 χρόνια μου. Πολύ γρήγορα ωστόσο, πέρασα επιτυχημένα τα ιατρικά τεστ μετά ήταν η πρώτη μου προπόνηση και ξεκίνησα δυναμικά τη νέα περίοδο στη ζωή μου".

Για τον αν τον αναγνωρίζουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ: "Ναι, ακόμα και πριν το ντεμπούτο μου. Ο αριθμός των οπαδών που με πλησίασε στην πόλη και μου ζήτησε να βγούμε μία φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, ήταν για μένα ένα σοκ! Όλοι μου μιλούσαν, όλοι με ρωτούσαν πως αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη και αν χρειάζομαι κάτι. Φυσικά και στο Μπιάλιστοκ υπήρχαν τέτοιες καταστάσεις, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές που υπάρχουν εδώ".

Για τον Ιβάν Σαββίδη: "Ο πρόεδρος είναι πολύ αγαπητός εδώ, όλοι τον σέβονται και εκτιμούν αυτά που έκανε για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Ξέρω πως στην Πολωνία είναι γνωστός κυρίως για την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο με ένα πιστόλι, αλλά πιστέψτε με, κάθε μέρα είναι ένας ωραίος και χαμογελαστός άνθρωπος. Σε εκείνη την κατάσταση, πρέπει να εκνευρίστηκε πραγματικά πάρα πολύ. Στη Θεσσαλονίκη λένε πως ο Ολυμπιακός ευνοείται από τους διαιτητές".

Για τους λόγους που προτίμησε τον ΠΑΟΚ από την Τζένοα: "Είχα πολλούς ανθρώπους γύρω μου με τους οποίους συζήτησα το όλο θέμα. Το πιο σημαντικό ήταν πως η σύντροφός μου μου είπε πως η τελική απόφαση εξαρτάται αποκλειστικά από μένα. Δίστασα προσωρινά, αλλά τελικά πόνταρα στον ΠΑΟΚ, παρότι γνωρίζω πως πολλοί θα επέλεγαν την Ιταλία".

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να έρθει στην Ελλάδα: "Μου αρέσει να παίζω επιθετικό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που προτιμάει αυτό το στυλ ποδοσφαίρου. Επίσης, ήθελα να βρω ένα μέρος που θα είχα καλύτερες προοπτικές για να αγωνίζομαι σε τακτική βάση. Θέλω να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ και δεν θέλω να επιστρέψω στην Πολωνία σε ένα χρόνο ή δύο".

Για το τι άλλο περιμένει από αυτόν ο Ράζβαν Λουτσέσκου, εκτός από γκολ: "Στον κόουτς αρέσει η ομάδα να παίζει με μεγάλη πίεση στον αντίπαλο, οπότε έχω παράλληλα και πολλά αμυντικά καθήκοντα. Μαθαίνω συνεχώς στις προπονήσεις και βελτιώνομαι σε αυτόν τον τομέα. Παλαιότερα είχα πολλά προβλήματα στο να αμύνομαι. Όταν ήμουν μικρός, έπαιρνα τη μπάλα και πετύχαινα γκολ. Αυτό στην πορεία έπρεπε να αλλάξει".

Διαβάστε ακόμη...