Αφιέρωμα του BBC στον Άκπομ – Τι αποκαλύπτει ο Άγγλος επιθετικός

Από thessports.gr: Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του BBC έδωσε ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα.
Πηγή: thessports.gr
Αφιέρωμα του BBC στον Άκπομ – Τι αποκαλύπτει ο Άγγλος επιθετικός

Στο... εισαγωγικό γίνεται μία αναφορά στα επιτεύγματα των ασπρόμαυρων ("η πρώτη ομάδα που πλησιάζει στο να πάρει το πρωτάθλημα αήττητη από τη σεζόν 1963-64"), αλλά και σε αυτά του Άκπομ ("πέντε γκολ σε 16 συμμετοχές").

Έπειτα τον λόγο παίρνει ο Άγγλος επιθετικός:

"Όπου κι αν πάω, οι οπαδοί συνέχεια μου υπενθυμίζουν ότι πέρασαν 34 χρόνια από τότε που κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι σαν θρησκεία εδώ. Ο κόσμος μας με σταματάει και μου δείχνει τα τατουάζ του ΠΑΟΚ. Όταν ήρθα εδώ για να υπογράψω, υπήρχαν οπαδοί που με περίμεναν στο αεροδρόμιο. Είναι μία νέα εμπειρία για μένα".

Στη συνέχεια, ο συντάκτης του κειμένου κάνει μία αναφορά στο περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη στον περσινό αγώνα με την ΑΕΚ, με τον Άκπομ να τονίζει για τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Τον αγαπούν πολύ οι φίλαθλοί μας".

Έπειτα υπάρχει ένα σχόλιο για την διαφορά στον χρόνο συμμετοχής του Άγγλου επιθετικού προ Πρίγιοβιτς και μετά Πρίγιοβιτς, ενώ για την επιλογή του να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ, ο Άκπομ είπε: "Έκανα την έρευνα μου πριν αποφασίζουν. Ο Λούκας Πέρεθ μου είπε ότι δεν θα θέλω να φύγω όταν υπογράψω. Η Θεσσαλονίκη είναι μία όμορφη πόλη, οι άνθρωποι είναι φιλικοί, το κλίμα καλό κι όταν δεν προπονούμαι, μερικές φορές μπορώ να πάω σε κάποιες κοντινές παραλίες. Μένω σ' ένα διαμέρισμα περίπου δέκα λεπτά από το προπονητικό κέντρο".

Οι Άγγλοι έπειτα σχολιάζουν το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του Τζήλου και την διακοπή στo πρωτάθλημα, ενώ γενικά για την κατάσταση στα γήπεδα, ο Άκπομ είπε: "Σε ένα παιχνίδι που έπαιξαν υπήρξε διακοπή όταν πέταξαν έναν πυρσό στον αγωνιστικό χώρο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα τρελή για το ποδόσφαιρο".

Όσο για την Άρσεναλ, ο φορ του ΠΑΟΚ τόνισε: "Μίλησα με τον Ουνάι Έμερε (σ.σ. προπονητής). Μου είπε ότι υπάρχουν πολλοί επιθετικοί και θα είναι δύσκολο για εκείνον να μου δώσει χρόνο συμμετοχής, κάτι που σεβάστηκα απόλυτα. Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι οπαδός της Άρσεναλ, πέρασα σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μου στο κλαμπ. Βλέπω όλα τα παιχνίδια στην τηλεόραση. Σίγουρα ήταν δύσκολο για μένα να φεύγω, αλλά έπρεπε να παίζω. Ερχόμενος στον ΠΑΟΚ, ζω μια νέα εμπειρία κι έχω την ευκαιρία να πετύχω κάτι σπουδαίο τη φετινή σεζόν".

Καταλήγοντας ο Άκπομ ευχήθηκε να παίξει κόντρα στην Άρσεναλ στο Champions League:

"Θα είναι ένα ονειρεμένο να παίξω και πάλι στο Emirates "

Διαβάστε ακόμη...